Lider PSD: Voi cere revocarea lui Tudorel Toader. Nu prea avem ministru al Justitiei

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 11:07
6615 citiri
Lider PSD: Voi cere revocarea lui Tudorel Toader. Nu prea avem ministru al Justitiei
Foto: Facebook/Codrin Stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, luni, ca la Consiliul Executiv (CEx) al partidului din aceasta saptamana va cere revocarea lui Tudorel Toader din functia de ministru al Justitiei, acuzandu-l ca nu a luat atitudine impotriva DNA, in urma anchetei care le vizeaza pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

"Nu prea avem ministru al Justitiei, pentru ca in ultimele zile nu am vazut niciun punct de vcedere al lui Tudorel Toader vizavi de toate abuzurile si de incalcarea deciziei CCR din partea DNA, dar sper ca astazi totusi domnul Tudorel Toader sa aiba o pozitie, pozitia aceea de ministru al Justitiei. Adica sa apere ceea ce a jurat sa apere cand a depus juramantul la Cotroceni", a declarat Stefanescu inaintea sedintei BPN al PSD.

Codrin Stefanescu a sustinut ca el ii cere ministrului Justitiei "sa ia pozitie legala".

"Daca va fi un vot astazi, eu voi vota pentru pastrarea celor doua colege ale noastre in Guvern. O sa le cer sa fie tari in aceste momente, am mai trecut noi prin asa ceva si cu siguranta vom merge mai departe si vom si castiga aceasta batalie. Eu consider ca e printre ultimele zvacniri ale statului paralel", a mai declarat secretarul general adjunct al PSD.

El a mai sustinut ca ministrul Justitiei are suficiente motive sa ceara revocarea din functie a procurorului general Lazar.

"Dar domnul Toader a tacut permanent si am o mare nedumerire vizavi de aceasta tacere de aur. (...) La CEX de saptamana asta de la Sucevita voi cere clar revocarea ministrului Justitiei", a precizat Stefanescu.

Liderii PSD se reunesc, luni, in Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh - pusa sub urmarire penala in dosarul "Insula Belina" - si al ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, in cazul careia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala.

Tot luni, ar urma sa ajunga la Parlament sesizarea procurorilor in cazul Rovanei Plumb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Codrin Stefanescu revocare ministrul Justitiei , #ministrul Justitiei