Ziare.com

Aviz pozitiv pentru Felix Banila la sefia DIICOT: Nu pot spune ca stapanesc o limba straina. Toader a fost iritat de procurorii din CSM

de Ionel Stoica
Marti, 05 Iunie 2018, ora 15:32

   

Aviz pozitiv pentru Felix Banila la sefia DIICOT: Nu pot spune ca stapanesc o limba straina. Toader a fost iritat de procurorii din CSM
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat pozitiv propunerea ministrului Justitiei de numire a procurorului Felix Banila la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Avizul CSM este unul consultativ, iar ultimul cuvant ii apartine presedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit CV-ului, Felix Banila nu a lucrat niciodata la DIICOT. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va trimite presedintelui Iohannis propunerea.

Totodata, pus de jurnalisti sa comenteze pozitia exprimata de Iohannis cum ca decizia CCR privind-o pe sefa DNA ar incalca independenta Justitiei, Toader a lansat un atac la adresa sefului statului.

"Ce daca a spus presedintele Iohannis, ce a spus el nu face parte din Biblie. El este presedintele republicii, nici eu, nici dansul nu ne pricepem la toate. Asteptam motivarea deciziei. Avem un principiu in Constitutie, care spune ca procurorii sunt sub autoritatea ministrului. Ministrul Justitiei nu-l intreaba de probe pe procuror, ce se intampla in dosar. Autoritatea din Constitutie se refera la administrarea in justitie, la politicile penale. Statutul magistratilor, independenta procurorilor nu va fi afectata".

Cum s-a derulat interviul la CSM

Ministrul Justitiei a luat pozitie publica impotriva procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Brasov, care si-au aratat nemultumirea fata de modificarile la Legile Justitiei si la o decizie a CCR. Toader l-a laudat pe candidatul propus de el: "Felix Banila este coerent in discurs si in programul managerial."

Felix Banila a criticat voalat activitatea fostului sef DIICOT, Daniel Horodniceanu, in cazul dosarelor restituite si al celor prescrise.

Unul dintre membrii CSM i-a spus lui Felix Banila ca printre actele depuse de el, alaturi de proiectul managerial si CV, se afla si unul dintre rechizitoriile semnate de acesta. Rechizitoriul ar avea o pagina si privea arderea unei capite.

Intrebat despre vulnerabilitatile sale, Banila a mentionat slaba cunoastere a unei limbi straine, dar a asigurat ca vrea sa faca un curs sa isi ia un atestat pentru engleza (procurorul are 46 de ani).

Toader si Banila au declarat ca nu s-au consultat cu procurorul general atunci cand s-a depus candidatura si cand a fost propus la sefia DIICOT.

Felix Banila a aratat ca nu stie care este efectul rapoartelor Greta si Moneyval asupra DIICOT: "Este o vulnerabilitate a mea".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante informatii si declaratii de la sedinta de avizare a lui Felix Banila in functia de procuror-sef al DIICOT:

14:53 - CSM a anuntat oficial ca a dat aviz pozitiv pentru Felix Banila.

"In sedinta din data de 5 iunie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea ministrului justitiei de numire in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului Banila Oliver - Felix, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Hotararea Sectiei pentru procurori va fi motivata si transmisa Ministerului Justitiei in cursul zilei de miercuri, 6 iunie 2018", se arata intr-un comunicat remis de CSM.

14:30 - La iesire, Toader a fost intrebat cum comenteaza pozitia exprimata de Iohannis ca decizia CCR privind-o pe sefa DNA ar incalca independenta Justitiei.

Reporter: Decizia CCR privind-o pe Kovesi incalca independenta Justitiei, asa spune domnul Iohannis?

Tudorel Toader: Ce daca a spus presedintele Iohannis, ce a spus el nu face parte din Biblie. El este presedintele republicii, nici eu, nici dansul nu ne pricepem la toate. Asteptam motivarea deciziei. Avem un principiu in Constitutie, care spune ca procurorii sunt sub autoritatea ministrului. Ministrul Justitiei nu-l intreaba de probe pe procuror, ce se intampla in dosar. Autoritatea din Constitutie se refera la administrarea in Justitie, la politicile penale. Statutul magistratilor, independenta procurorilor nu va fi afectata.

14:27 - Felix Banila a primit aviz pozitiv de la sectia pentru procurori a CSM. Surse au declarat pentru Ziare.com ca au fost 4 voturi pentru si 3 impotriva. Avizul CSM este unul consultativ, iar ultimul cuvant ii apartine presedintelui Klaus Iohannis.

13:25 - Interviul din CSM s-a terminat. Urmeaza ca Sectia de procurori sa ia o decizie privind avizul.

13:00 - Interviul din CSM continua cu contre intre Tudorel Toader si procurorul general. Ministrul Justitiei a continuat sa-l laude pe Banila.

"Autoritatea ministrului Justitiei este limitata, in sensul ca ministrul, atat prin procurorii desemnati, cat si prin procurorii cu functii de conducere din Ministerul Public, poate solicita rapoarte, statistici (...) cu privire la evolutia fenomenului infractional.

Procurorul este independent pe caz si nici macar procurorul ierarhic superior nu poate avea un amestec sub acest aspect, cu atat mai putin ministrul Justitiei", a raspuns Banila la o intrebare.

Membru CSM: Cum apreciati prezenta dumneavoastra la o comisie parlamentara?
Felix Banila: Situatia va fi extrem de dificila, trebuie analizata de la caz la caz, si nu generalizata. In fata Constitutiei avem responsabilitati fata de statul roman. Nu pot sa dau un raspuns generic, trebuie apreciat de la caz la caz.

Membru CSM: O sa va prezentati daca va citeaza?
Felix Banila: Ca urmare a interpretarii date de CCR, consider ca este de obligatia mea sa ma prezint.

Membru CSM: Indiferent de situatie?
Felix Banila: Nu stiu daca pot sa generalizez, dar de principiu, da.

Membru CSM: Care sunt vulnerabilitatile si atuurile dumneavoastra?
Felix Banila: Cred ca cunoasterea unei limbi straine. In timp o sa rezolv aceasta situatie. Insuficienta unor date statistice pentru a analiza competenta DIICOT. Voi face o analiza informationala dupa ce voi prelua conducerea, pentru a vedea directiile de actiune.

Membru CSM, intrebari pentru Toader si Banila: V-ati consultat cu procurorul general pentru a face echipa, atunci cand v-ati depus candidatura? A fost consultat procurorul general pentru aceasta alegere?
Felix Banila: Nu m-am consultat cu procurorul general atunci cand mi-am depus candidatura. Am considerat ca nu este firesc sa fac acest lucru. Dl procuror general este membru de drept in cadrul CSM, nu voiam sa se interpreteze ca as fi sustinut de dl procuror general sau ministrul Justitiei.

Tudorel Toader: Sa nu confundati pe cine intervievati. Nu pe mine ma chestionati. Daca aveati nelamuriri, cu privire la procedura de selectie de la Ministerul Justitiei, ma intrebati atunci, cand am explicat eu. In mod sigur, si nu sa va suparati, intrebarea dvs scoate de la dvs o anumita mentalitate, aceea ca pentru a fi sef la DIICOT sau in alta parte, ai nevoie de binecuvantarea procurorului general. Nu am auzit, nu am stiut, ca trebuie sa ai informal acest aviz. Nu scrie in lege, personal nu am vorbit cu dl Banila, nici inainte, nici dupa interviu...

Trebuie o abordare separata, preiau din ce am discutat cu dl procuror general, cerandu-i sa am o informare a delegarilor in functiile de conducere. Sa vedem daca in sistemul Ministerului Public functiile de conducere se exercita prin ocuparea lor in conditiile legii sau prin imputernicirile pe care le da procurorul general. Evident ca imputernicirea trebuie sa respecte criteriile legii, dar evident ca are evaluare subiectiva, pe care o are procurorul general.

Dl procuror general mi-a transmis situatia, chiar cu promptitudine. Voi aduce in atentia CSM aceasta situatie, sa vedem care sunt cauzele pentru care multi procurori executa functii de conducere pe baza de imputernicire.

(Tudorel Toader reia mai multe idei privind independenta procurorului si rolul ministrului Justitiei: "Autoritatea ministrului este pe latura aceea de administrare a Justitiei")

12:30 - Membrii Sectiei pentru procurori din CSM au trecut la interviul propriu-zis si ii adreseaza intrebari.

Augustin Lazar, procuror general: Domnul Banila este un procuror cu experienta, insa pentru a ne face o imagine asupra profilului de lider este important sa ne prezinte scurt realizarea, performanta personala care il recomanda pentru aceasta functie.

Felix Banila: Am o experienta de peste 21 de ani de activitate. Sunt de principiu ca nu-mi este nici rusine, nici teama sa-mi desfasor activitatea acolo unde este nevoie de mine. Consider ca niciun coleg procuror nu ar trebui sa se simta rusinat ca isi desfasoara activitatea intr-o unitate mai mica de parchet. Sunt procuror de urmarire penala proprie, la fel ca si colegii din DIICOT, prin natura si profilul persoanelor investigate au vizat criminalitate organizata.

In anii 2011-2012, am instrumentat doua dosare care pot spune acum ca erau de compententa DIICOT, cum era cel al lui Adrian Marin Botez, botezat de mass-media Bariera. In acest dosar, am coordonat 29 de perchezitii in aceeasi zi. Un dosar care mie personal mi-a atras atentia. Viata mi-a fost pusa in primejdie si familia mi-a fost perturbata. Trei ani de zile am avut protectie. Acest lider al gruparii a fost liderul numarul 1 cautat de Politia Romania.

Augustin Lazar: Cooperarea internationala judiciara ridica probleme acum. Care sunt cele mai mari probleme care se ridica pentru DIICOT? Cum putea actiona activ, in cazul ordinului european de ancheta? Cum ganditi sa-l punem in practica?

Felix Banila: Este un instrument relativ nou. Am avut acces limitat la sursele de informare pentru a-mi redacta acest proiect. Un rol important in a dezvolta aceasta viziune va avea compartimentul de statistica, analiza si previziuni din cadrul DIICOT. El poate extrage datele necesare pentru a folosi niste metodologii.

Augustin Lazar: Care credeti ca este plus valoarea pe care dumneavosatra o puteti aduce in managementul marilor cauze? Cum veti rezolva instrumentarea cauzelor care au vechime si care necesita un plus de expertiza profesionala?

Felix Banila: Eu, personal, consider ca as putea sa fiu suflul extern de care cred ca are nevoie aceasta structura. Consider ca trebuie sa ne folosim de rezultate. Multi colegi de la DIICOT ma cunosc, prin prisma dosarelor instrumentate. Experienta mea presupune si deplasari in strainatate. Am expertiza, chiar daca nu am facut parte din DIICOT, pot veni cu o plus valoare.

Tatiana Toader, membru CSM: Ce grad aveti ca magistrat?
Felix Banila: Sunt procuror de tribunal.

Tatiana Toader: Ati fost delegat cateva luni la DNA Bacau, de ce ati plecat?
Felix Banila: M-am simtit o vreme legat de glie, nu voiam sa plec din Bacau. In perioada 1 august 2007 - 31 decembrie 2007 am fost delegat la DNA Bacau. In acea perioada, s-au facut 2 rechizitorii la Bacau. S-a facut si un flagrant la un executor judecatoresc, am retinut doua persoane. S-a incetat delegarea. Am fost la interviu, nu am mai fost delegat. Nu am cerut detalii.

Tatiana Toader: Nu am vazut in CV un atestat de cunoastere a unei limbi straine.
Felix Banila: Am cateva notiuni de limba engleza, franceza si rusa, dar nu pot spune ca stapanesc o limba straina pentru a ma exprima fluent in aceasta. Una din preocuparile mele este de a urma un curs de limba engleza, pentru a obtine un atestat.

Tatiana Toader: Una din intentiile dumneavostra este stabilirea unei metodologii de lucru de a viza legalitatea si temeiniciile unor acte facute de procuror. Care sunt aceste elemente din care sa rezulte metodologia aceasta?
Felix Banila: Este nevoie de o constanta. Nu poti infirma un act din anumite motive si sa infirmi un alt act pentru altceva. Nu doar eu, ci si ceilalti manageri trebuie sa respecte aceste aspecte. Totul cu respectarea legalitatii, impartialitatii si a controlului ierarhic.

In timpul audierii lui Felix Banila, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a postat pe Facebook o precizare legata de aceasta situatie.


Foto: Facebook/Tudorel Toader


Tatiana Toader: Cum apreciati dosarele ca fiind "importante", potrivit proiectului dumneavoastra, in cazul anchetarii cu celeritate?
Felix Banila: Importanta sau complexitatea este data de natura infractiunii investigate, cele cu impact mare, grave, de terorism de securitate nationala, de trafic de persoane. Am in vedere si pedepsele prevazute de lege.

Tatiana Toader: Cum ati aplicat protocolul dintre SRI si Ministerul Public cand ati condus Parchetul Bacau?
Felix Banila: Eu nu am avut nicio atributie in elaborarea acestui protocol. Eu am fost o veriga in activitate. Nu am inteles de ce aceste protocoale au fost secretizate. Practic, s-a pus pe hartie o metoda de lucru. Este de bun simt sa oferi informatii, feed-back celui care ti-a oferit informatiile. Nu vad de ce a fost secretizat.

Membru CSM: Ati vorbit de achitari la DIICOT, cate dintre acestea sunt imputabile procurorului?
Felix Banila: In raportul pe 2017 eu nu am gasit aceste date. Accesul meu la datele DIICOT a fost limitat. Din acel raport mie nu mi-au rezultat tendintele. Mi se pare extrem de simplist facut raportul.

Membru CSM: Puteti da exemple de spete de impact facute de DIICOT, in baza carora Romania a fost condamnata la CEDO?
Felix Banila: Nu-mi amintesc numarul. Stiu cazul unor tineri studenti, implicati intr-un caz legat de droguri. Era vorba de proces echitabil si provocarea politieneasca.

Membru CSM: Ce stiti despre rapoartele Greta (Grupul de experti al CoE pentru masuri impotriva traficului de persoane -n.red) si Moneyval (Comitetul de experti privind evaluarea masurilor de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului - n.red.), cum se reflecta acestea in activitatea DIICOT?
Felix Banila: Nu-mi sunt foarte bine cunoscute. Recunosc asta. Este o vulnerabilitate a mea.

Membru CSM: Credeti ca aveti o problema de legitimitate, faptul ca veniti din afara DIICOT-ului?
Felix Banila: Profesionistii se recunosc si se respecta intre ei. Cu siguranta la inceput voi fi privit cu scepticism. Ne vom respecta si vom dezvolta o relatie constructiva.

Membru CSM: Dosarele de consum de droguri au crescut foarte mult. Ce veti face?
Felix Banila: Am observat ca in Romania nu au fost capturi mari de droguri, fata de alte tari.

10:40 - Felix Banila si-a prezentat timp de o ora proiectul sau managerial.

- A scazut numarul dosarelor solutionate de procurorii structurii DIICOT, dar bine ca a crescut usor numarul rechizitoriilor facute de procurori;

- Ca vulnerabilitate, a crescut stocul dosarelor ramase nesolutionate, cresterea este constanta, de 15%;

- A crescut valoarea bunurilor indisponibilizate, ca urmare a colaborarii cu ANABI;
nu vreau sa ma erijez intr-un critic al structurii, dar se impune analizarea acestor aspecte, privind achitarile. Ca procuror, din punctul meu de vedere, o achitare te doare;

- Trebuie sa evitam sa solutionam dosarele dupa intervenirea prescriptiei penale;

- Monitorizarea cazurilor trebuie facuta in raport de vechimea lor, 6 luni si 1 an, si complexitatea lor, pentru a nu se ajunge la prescriptia lor;

- Repartizarea dosarelor catre procurori trebuie facuta transparent si sa se tina cont de dosarele pe care le are fiecare procuror in instrumentare;

- Au existat 13 cauze restituite DIICOT fata de numai 6 in 2016. Am mai sesizat ca dintre cauzele solutionate, 13 au fost solutionate dupa implinirea termenului de prescriptie, ceea ce nu mi se pare firesc si trebuie analizata aceasta situatie pentru a se reduce cat mai mult. E adevarat ca in 2016 au fost 20, este o imbunatatire.10:35 Ministrul Justitiei este nemultumit de reactia procurorilor brasoveni impotriva modificarii Legilor Justitiei si a unei decizii a Curtii Constitutionale (CCR) .

- Sper ca veti face in continuare evaluari corecte, in raport cu dorinta DIICOT-ului de a face fata acestui fenomen care se extinde, ma refer la criminalitatea organizata, si care risca sa se ramifice spre multe domenii. Procurorii trebuie sa acopere schema ce da eficienta structurii, sa aiba specializarea necesara;

- nu mai departe de ieri toata ziua am participat la Luxemburg la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Tudorel Toader a explicat ca Romania va prelua din 2019 presedintia Consiliului, moment in care va prelua si mai multe dosare si teme mari de lucru care intereseaza Justitia.

- Romania va impulsiona adoptarea acestor acte normative, pe intreg spatiul european. Avem nevoie de procurori bine pregatiti si specializati.

- Ei vin de la INM (Institutul National al Magistraturii - n.red.), au fost pregatiti, dar sa ne ceara sa suspendam deciziile CCR este cu totul si cu totul inacceptabil. Poate domnul general ne explica... Vom solicita o intrevedere cu procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov. Cum este posibil, domnule general, ca un grup de procurori sa ceara suspendarea deciziilor CCR si alte lucruri de acolo?

- O sa va invit (catre membri CSM - n.red.) sa avem o intalnire cu procurorii de la Judecatoria Brasov. Ei ne cer suspendarea deciziilor Curtii Constitutionale.... Spatiul public este plin de dezinformari;

- Avem incredere in concordanta spuselor dumneavoastra cu realitatea.

Reactia lui Toader fata de procurorii brasoveni vine dupa ce Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov si-a exprimat indignarea fata de recentele propuneri legislative care plaseaza magistratul roman pe picior de egalitate cu membrii clanurilor interlope.

Declaratiile lui Toader i-au indignat pe procurorii din Brasov: Amintesc de tribunalele populare naziste!

- Anul acesta trebuie sa selectam si procurorul pentru functia de procuror european.

Sper ca decizia de astazi va fi o deliberare pe fond, obiectiva si nu in 5 minute.

10:30 - Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prezinta motivele pentru care l-a propus pe Felix Banila la sefia DIICOT.

- Are 21 de ani vechime in functia de procuror, dintre care 6 ani experienta manageriala;

- Am considerat ca indeplineste conditiile cerute de lege;

- A avut tot timpul calificativul "foarte bine" la evaluarile profesionale.
Rezultatele domniei sale ca procuror si ca procuror-sef am considerat noi ca sunt foarte bune si ca-l recomanda pentru postul de procuror-sef DIICOT;

- Interviul de la Ministerul Justitiei a durat o ora, candidatul mi-a raspuns la toate intrebarile, iar colegii mei, secretarii de stat, in unanimitate, adaugand si votul meu, am decis ca s-a prezentat foarte bine;

- Are un proiect managerial consistent, bine structurat, care face o radiografie a DIICOT, cu bune si cu rele;

- A aratat nevoia de perfectionare continua;

- A aratat dorinta imperativa de solutionare a cauzelor intr-un termen rezonabil. Mi se pare absolut inadmisibil ca o cauza la urmarire penala sa treneze timp de 11 ani si sa nu fie solutionata. Daca stai cu un dosar la urmarire penala timp de 11 ani, s-a dus principiul solutionarii cu celeritate;

- Am intrebat contracandidatul domnului Banila (Daniel Horodniceanu -n.red.) cum poate fi justificata intarzierea in unele anchete. L-am intrebat si pe procurorul general despre acest lucru. Probabil, domnia sa este preocupat de un raspuns;

- L-am intrebat cati bani se cheltuie in anchetele penale;

- Domnul Banila a vorbit de completarea schemei de personal, nevoia de completare a schemei de personal, de pregatire;

- In faza deliberarilor (de la Ministerul Justitiei- n.red.) eu am luat cuvantul ultimul. Am dat cuvantul secretarilor de stat, care au facut evaluari de o parte si de alta. Fiecare a opinat in sensul ca Felix Banila este coerent in discurs si in programul managerial. Programul managerial este structurat, aplicat, stie realitatile actuale de la DIICOT. Nu a fost o discutie de principiu, nu am invitat candidatii la o cafea sa vorbim despre starea Justitiei, a fost un interviu aplicat, cu intrebari comode sau mai putin comode.

Tudorel Toader face mai multe aprecieri pozitive la adresa lui Felix Banila si a programului managerial propus de acesta.

- Repet, a facut o radiografie actuala la zi a structurii DIICOT-ului. In unanimitate, Comisia de la MJ a apreciat ca Banila este candidatul care poate exercita in bune conditii demnitatea de procuror-sef la DIICOT;

- A existat doar un singur contracandidat. Nu este cazul sa fac o comparatie intre cei doi candidati. Eu sustin candidatura domnului Banila. Subliniez decizia unanima a membrilor Comisiei de la MJ. Banila n-a venit cu gandul ca este castigator, nici ca este cel eliminat din competitie. Puteam sa nu propunem pe niciunul si sa reluam procedura, dar Banila a avut un plus. N-a vorbit in parametri generali, ci a vorbit aplicat pe baza proiectului de management.

10:05 - Sectia pentru procurori din CSM a inceput interviul procurorului Felix Banila. Interviul este transmis live pe site-ul institutiei.

Presedintele Sectiei pentru procurori din CSM, Codrut Olaru, a prezentat documentele depuse la dosar.

09:45 - Procurorul Felix Banila a ajuns cu putin timp inainte de ora 09:45 la sediul CSM, unde Sectia pentru procurori discuta avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire la conducerea DIICOT.

"Am incredere in potentialul meu", a declarat Banila, care si-a exprimat si increderea in rationamentul colegilor sai, care trebuie sa avizeze propunerea.

Intrebat despre planul managerial pe care-l are in vedere, Banila a spus ca sedinta va fi transmisa live si fiecare poate sa auda ce are de spus. De asemenea, raspunzand altei intrebari, Banila a precizat ca-l recomanda pentru aceasta functie experienta de peste 20 de ani.

"Cei 22 de ani de activitate, experienta profesionala si cred ca am toate calitatile necesare ocuparii acestei functii", a mai spun Felix Banila. Acesta a explicat jurnalistilor ca, daca propunerea de numire a sa la sefia DIICOT se va concretiza, va fi "mult mai deschis".

Cine e Felix Banila

CSM va transmite avizul in cursul acestei zile la Ministerul Justitiei. Mandatul procurorului-sef Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT a expirat in 19 mai, fiind apoi prelungit cu sase luni, conform procedurii.

Felix Banila, in varsta de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacau. In perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacau. In 2016, Banila a candidat pentru un post in CSM, fara succes.

Conform legii, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al CSM. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 48595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
48 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MosGerila, 15:59

Ma simt si prost sa incerc sa ma justific in fata dumneavoastra si a distinsilor colegi de aici...

Dar...

"Cu NEvoia dumneavoastra, ultimul pe lista - LIVIU-NICOLAE DRAGNEA-DUMNEZEU!" - va rog sa intelegeti ca exact ASA scria in cartea primita saptamana trecuta prin posta si pe care eu o consideram Biblie - dupa cum era trecut pe coperta, dar despre care am aflat cu stupoare ca este o facatura blasfmeiatoare tiparita clandestin in tipografia "Diavolul @co SRL".

Credeti-ma, nu am interes sa va mint, nici acum nu mi-am revenit complet din soc...

De altfel, vedeti bine ca insusi ministrul Justitiei spune, clipind de 3 (trei ori) din buze: "Ce daca a spus presedintele Iohannis, ce a spus el nu face parte din Biblie." (la ei cifra 3 este considerata sfanta, de aceea au si numit 3 premieri intr-un an, sunt habotnici rau...)

Acum ma credeti?

...A, am omis o informatie de ultima ora... m-am informat si eu, rastimp, in stanga-dreapta... si am aflat ca respectiva carte face parte dintr-o campanie intensa de promovare a NONvalorilor, sub titlul "Juram cu mana pe Biblie ca nu vom spune niciodata adevarul!"

In rest, nu am decat a va multumi pentru aprecieri...

 

 

Poate fi citit aici:

http://www.mpublic.ro/ro/content/cv-pg

Insa, cum ii spuneam mai inainte lui MosGerila, am aflat ca marii patriHoti ai neamului se afla intr-o campanie intensa de promovare a NONvalorilor, sub titlul "Juram cu mana pe Biblie ca nu vom spune niciodata adevarul!"

... Asa ca, draga Anarita1, sa nu te astepti la rezultate, altele decat in dezordinea bramburistica pana la paroxism a lucrurilor.

Una din legile lui Murphy spune asa:

"Zambeste! Maine va fi mai rau!
Daca ceva poate merge prost, va merge prost.
Daca ceva nu poate merge prost, va merge prost.
Daca sti ca ceva nu poate merge prost si iti iei toate masurile de precautie corespunzatoare, atunci altceva va merge prost.
Cand lucrurile merg prost undeva, au tendinta sa mearga prost oriunde.
Lucrurile care merg prost nu se termina niciodata.
Lucrurile merg mai prost sub presiunea preocuparii de a le face sa mearga bine.
Daca un lucru este facut prost de destul de multe ori, el devine corect.
Lasate in voia lor, toate lucrurile merg din rau in mai rau.
Atunci cand faci un lucru bine din prima incercare, necazul este ca nimeni nu apreciaza cat de dificil a fost.
Lucrurile merg prost toate deodata, dar se indreapta treptat

Concluzie: Poti sa strici ceva cat ai clipi din ochi, dar ca sa repari e nevoie de o vesnicie."

O zi buna pentru oamenii buni!

 

 

T. T.: "Ce daca a spus presedintele Iohannis, ce a spus el nu face

parte din Biblie."

Confirm.
Sunt cu Biblia in mana, asa ca sunt in masura sa va spun ca in Biblie sunt consemnate riguros zicerile urmatorilor s_f-i_n_t_i:
- VIORICA VASILICA DANCILA
- Tudorel Toader
- Valer Dorneanu
- Florin Iordache
- Serban Nicolae
- Eugen Nicolicea
- Darius Valcov
- Lia Olguta Vasilescu
- Gabriela Firea
- Sevill Shhaideh
- Rovana Plumb
-
-
-

P. S. Ii rog pe ceilalti s_f_i_n_t_i_s_o_r_i sa ma ierte ca nu i-am numit aici, dar sunt bulversata... am fost sunata inopinat de Sf. Petru, care mi-a transmis ca obiectul din mainile mele nu este Biblia originala, ci este scos la tipografia clandestina "Diavolul @co SRL".

Nici nu stiu ce sa fac... sa il cred pe Sf. Petru... sa cred ce vad in fata ochilor?...

Dezorientata, imi mai arunc o data ochii pe cartea pe care eu chiar o credeam sfanta, dau paginile cu infrigurare si vad scris cu litere ingrosate, negru pe alb murdar:

"cu NEvoia dumneavoastra, ultimul pe lista - LIVIU-NICOLAE DRAGNEA-DUMNEZEU!"

 

 

Ha,ha,ha!

Slab pregatit profesional-n-a fost admis in CSM-,fara experienta in domeniu,fara a cunoaste o limba de circulatie,are toate..calitatile.Omul secolului 21!!
O sa invete engleza odata cu copiii sau nepotii lui.Ce-ar fi sa fie aprobat in functie de catre Johannis dupa ce da examen de ..capacitate la limbi?Nu de alta,dar am mai avut-o pe Veorica europarlamentara,persoana ce a stat 9 ani la Bruxelles si nu s-a putut lipi de nici o ..limba.
In ceeace priveste numele..BANI__LA,este predestinat,deci omul potrivit la locul potrivit.

 

 

Inainte de a deschide gura, citeste-i CV!

CV= curriculum vitae, Biografie scurta cuprinzand toate indicatiile privitor la starea civila, studii, experienta, limbi straine!!
Daca tot crezi ca esti inteligenta Domnul Augustin Lazar cunoaste 3 limbi straine: engleza, franceza , italiana !!
E public CV domnului Augustin Lazar, e impresionant, citeste nu arunca laturi, nu toti ne luam lumina de la gadea!! Ti-am mai spus ca mi-e rusine ca locuiesti in acelasi oras cu mine, Bucurestiul are si oamemni de valoare iar din cauza unora ca tine suntem numiti manelisti, sudisti, mitici!! Dispari acolo la tine in mahala, invata sa vorbesti, documenteaza-te penibilo!

 

 

Lia_S 16:44, nu stiam ca o asemnea publicatie (carte) poate

exista !!! Credeam ca este o figura de stil, o ironie fina, etc... Oricum, apreciez comentariul dumneavostra :))) Ma intristeaza ca romanii au ajuns la acest grad de indolenta, care ii face nepasatori la propria lor viata. Imi este greu sa ma recunosc printre compatriotii mei... Nu mai am aceeasi mentalitate, nu ma mai supun nici unei vointe care nu corespunde unui stil de viata civilizat.

 

 

@Lia_Stoienescu. Excelent comentariu. Sunt gelos

ca nu l-am scris eu :)))
O singura corectie, daca imi permiteti, Liviu Draknea, dupa cum si numele o indica, nu poate fi Dumnezeu !!! Este doar unul din ingerii coborati in infernul unde clocotesc celelalte fapturi sub-umane, unde sobolanii rosii sunt pusi la gratar de trei ori pe zi :))) Don Dragulin este responsabil cu cazanul de smoala, el baga carbuni... si mesteca cu polonicul...

Justitia Romaniei este facuta harcea-parcea, economia este pe butuci, spatiul Schengen se inchide din ce in ce mai ermetic, analfabetii au ajuns premieri si penalii sefi de camere parlamentare. Romania este acum o puscarie in aer liber din care scapa din cand in cand cativa "capsunari" fericiti ... In rest, la muncasarakilor, Daddy are nevoie de bani pentru Irinuca si pentru escapade in Elvetia, Brasilia, Oceanul Indian, ... obrazul subtire, cu banii vostri se tine :))) Bine ca nu vrea sa-si refaca dantura cu banii vostri, dar cine stie cand o va face si pe asta :)))

 

 

Scoala Incorecta

In teorie omul nostru are 19 ani de scoala!
Nu e posibil sa iesi fara o limba straina la perfectie!
In conditiunile in care iti va folosi negresit.
Are limbaj de impostor. Comisia trebuia sa stea drepti la raspunsurile lui. O sluga prezentata ca fiind superman

 

 

@lia_stoenescu Imi adaug admiratia alaturi de

MosGerila la comentariul dvs ! Si oameni ca dvs si altii din aceasta tara sunt condusi spre dezastru de analfabeti functional din alde psd ... Cum scapam de acesti impostori si mafioti hoti ???

 

 

Ma mir de avizul pozitiv primit de la CSM!

Dupa parerea mea, prea multe raspunsuri incomplete, ambigui iar unele chiar de nota 4! Cine a participat la diverse concursuri de promovare stie ca Biografia e ,,musai,, din domeniu si ai material de studiu-invatat pentru examen-interviu!
Nu a fost intrebat despre prepararea zacusti, nici formula acidului sulfuric, mai mult raspunsul ca nu stapaneste, atentie NICI O LIMBA STRAINA pentru o astfel de functie, asta ar trebui sa fie o conditie obligatorie si eliminatorie in caz de necunoastere macar a unei limbi de circulatie internationala!
Auzi tu al el, se apuca de invatat limba engleza.... la ce varsta, de nu a facut o pana acum stiindu-se asa ,,zelos,, intreb nu dau cu parul !?
Mai stim noi pe UNA ce a stat aproape un deceniu ca euro parlamentar si e TABULA RASA la engleza, pardon, scuze stie cate ceva gen: he he, he he heee!

 

 

Felix Ba nu are de ce sa stie limbi straine. Daca intelege

teleormaca lui Mos Dragulin este suficient. Iar ce nu intelege, ii traduce Buze-reci. In loc de engleza, mai bine incearca cateva cursuri de rusa sau moldovineasca :)))

Inteleg ca inca una dintre institutiile Romaniei (DIICOT) este acum la mana sobolanilor rosii. Totul merge din bine in si mai bine, sau cum se spune la tara, din lac in putz.

Sa speram ca reuseste Daddy sa va absoarba si pilonul 2 inca anul acesta... ca sa fiti macar linistiti din partea pensiei :))) Cu salariile va aranjeaza vulgutza, cu impozitele va mulge teodoriscovici, cu ROexit va captuseste Veorica. In afara de asta, Madame la Marquize, "tout va très bien" :)))

 

 

stie mai multe un subofiter de la campina...

pe bune ....

 

 

Rog pe cineva sa posteze CV ul domnului Augustin Lazar, sunt pe tf.

Mincinosilor trebuie demonstrat public ca sunt mincinosi si aratati cu degetul! Multumesc anticipat!

 

 

Slugoiul Toader si-a gasit si el o sluga sa il pune in dos

Interesant ca idea de integritate morala nici nu i-a trecut prin cap lui Toader.

 

 

E Ambidextru,e barbat!

Nu femeie..

 

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor