Ziare.com

Comisia de la Venetia: Argumente dure impotriva noilor Coduri Penale si recomandari pentru modificarea Legilor Justitiei

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 22 Octombrie 2018, ora 12:54

   

Comisia de la Venetia: Argumente dure impotriva noilor Coduri Penale si recomandari pentru modificarea Legilor Justitiei
Comisia de la Venetia a publicat, luni, pe site-ul institutiei opinia adoptata vineri de plenul forului in cazul Romaniei.

Potrivit acesteia, modificarile aduse de Parlament Codurilor Penale si Legilor Justitiei slabesc lupta impotriva coruptiei si a altor infractiuni grave.

Iata cele doua documente adoptate de Comisia de la Venetia:

Comisia de la Venetia recomanda autoritatilor din Romania sa efectueze o reevaluare globala a amendamentelor aduse Codurilor Penale, printr-un proces cuprinzator si eficient de consultare, pentru a veni cu o propunere legislativa solida si coerenta.

"Concluziile Curtii Constitutionale cu privire la modificarile aduse
doua Coduri vor oferi indrumari suplimentare in acest proces", scrie Comisia de la Venetia in opinia sa.

In special, in cazul Codul Penal, Comisia are mai multe recomandari pentru autoritatile romane. Printre acestea, sa reconsidere modificarile facute in cazul infractiunilor de coruptie directa (mita si trafic de influenta), cele de abuz in serviciu (infractiune pentru care este judecat Liviu Dragnea) si marturie mincinoasa (infractiune pentru care este judecat Calin Popescu Tariceanu).

Codul de Procedura PenalaComisia de la Venetia cere autoritatilor din Romania, in cazul modificarilor aduse Codului de Procedura Penala, sa reconsidere si sa modifice mai multe prevederi controversate.

In plus, expertii cer autoritatilor din Romania sa revizuiasca complet proiectul de modificare a CPP, tinand cont de specificul comentariilor facute in prezentul aviz, pentru a se asigura ca reforma nu va avea un impact negativ asupra functionarii sistemului de justitie penala.

Comisia atrage atentia asupra unor amendamente care ar trebui revizuite in detaliu, cum ar fi: comunicarea cu privire la investigatiile penale in curs (articolul 4), inceperea urmaririi penale (articolul 305), pragurile probatorii si incapacitatea de a utiliza anumite forme de proba (articolele 139, 143, 153, 168), precum si dreptul sus[ectilor de a fi informati si de a participa la toate actele de urmarire penala (articolele 83 si 92) . De asemenea, dispozitiile tranzitorii si finale sa fie reconsiderate.

Codul PenalComisia de la Venetia cere autoritatilor din Romania, in cazul modificarilor aduse Codului Penal, sa reconsidere si sa modifice mai multe prevederi controversate:

- Sa reconsidere si sa modifice, in lumina comentariilor formulate in prezentul aviz,
dispozitii care reglementeaza infractiunile legate de coruptie, in special darea de mita (articolul 290), traficul de influenta sau cumprarea de influenta (articolele 291 si 292), delapidarea (articolul 295) si abuzul de serviciu (articolul 297).

- Sa reconsidere si sa modifice, in lumina comentariilor formulate in prezentul aviz, si alte dispozitii cu un impact mai general, cum ar fi cele privind termenele de prescriptie si intreruperea termenului de prescriptie, marturia mincinoasa (articolul 273) si compromiterea intereselor Justitiei (articolul 277).

- Sa reconsidere si sa modifice dispozitiile privind masurile de confiscare extinsa (articolul 112^1) si definitia functionarului public (articolul 175), continutul si modul de executare a pedepsei accesorii a interzicerii exercitarii unor drepturi (articolul 65) . Romania trebuie sa alinieze aceste prevederi la obligatiile internationale ale tarii.

Citeste si: Comisia de la Venetia: Modificarea Codurilor Penale si a Legilor Justitiei slabeste lupta anticoruptie

Despre Legile JustitieiComisia de la Venetia arata ca procesul legislativ a avut loc intr-un context marcat de un climat politic tensionat, puternic influentat de rezultatele eforturilor tarii de a lupta impotriva coruptiei, cu controverse si dezbateri in jurul aspectelor sensibile atat pentru continuarea eforturilor Romaniei in acest domeniu, cat si pentru functionarea independenta a sistemului sau judiciar.

Pe de o parte, au fost raportate presiuni si intimidari ale magistratilor, facute de unii politicieni de rang inalt prin intermediul mass-media, care se plangeau de abuzuri de putere. Pe de alta parte, s-au pus in discutie presupuse cazuri de abuz de putere ale magistratilor, in special ale procurorilor, privind metodele utilizate pentru combaterea coruptiei.

De asemenea, in urma dezvaluirii recente a protocoalelor de cooperare semnate intre Serviciul Roman de Informatii si institutiile judiciare, se pun intrebari cu privire la impactul unei astfel de cooperari cu privire la independenta institutiilor judiciare si la garantiile necesare pentru a proteja sistemul judiciar impotriva interferentelor nejustificate.

In acelasi timp, arata Comisia, procesul legislativ in acest caz a impartit societatea din Romania. A fost criticat faptul ca s-a legiferat extrem de rapid si a lipsit transparenta, in plus, s-a desfasurat in lipsa unor consultari efective si eficiente.

Avand in vedere urgenta problemei, dar si complexitatea modificarilor introduse prin cele trei proiecte si prin modificarea lor repetata in cursul procesului legislativ, prezentul aviz al Comisiei de la Venetia abordeaza doar anumite aspecte controversate ale Legilor Justitiei.

Expertii mai noteaza ca sunt propuse cateva imbunatatiri, cum ar fi rolul exclusiv al CSM in numirea si revocarea judecatorilor de rang inalt sau separarea luarii deciziilor, in materie de judecatori si procurori, in cadrul CSM.

Comisia insa atrage atentia ca sunt introduse aspecte importante prin cele trei proiecte, care au fost considerate individual, dar luand in considerare, in special, efectul lor cumulativ, in contextul politic complex care exista in prezent in Romania, "pot submina situatia independenta judecatorilor si procurorilor din Romania si increderea publicului in sistemul judiciar."

Prevederile problemaPrevederile propuse care ar putea afecta independenta procurorilor sunt: noul sistem de numire si concediere a procurorilor-sefi si rolul Ministerul Justitiei.

Preocuparile deosebite sunt, de asemenea, ridicate de limitarea libertatii de exprimare a magistratilor si noile prevederi referitoare la raspunderea magistratilor, noua Sectie pentru investigarea infractiunilor savarsite de magistrati, precum si modificarile care slabesc rolul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca garant al independentei sistemului judiciar.

Comisia de la Venetia sustine ca aceste modificari ar putea determina presiuni asupra judecatorilor si procurorilor si, in cele din urma, submineaza independenta sistemului judiciar si a membrilor sai si, impreuna cu deciziile de pensionare anticipata, eficienta si calitatea acestora, cu consecinte negative pentru lupta impotriva coruptiei.

Recomandarile Comisiei de la Venetia- Reexaminarea sistemului de numire / concediere a procurorilor de rang inalt, inclusiv prin revizuirea dispozitiilor conexe ale Constitutiei, in vederea asigurarii unor conditii pentru un proces neutru si obiectiv de numire / concediere prin mentinerea rolului institutiilor, cum ar fi presedintele si CSM, capabile sa echilibreze influenta ministrului Justitiei.

- Sa elimine restrictia propusa privind libertatea de exprimare a judecatorilor si procurorilor.

- Sa clarifice prevederile referitoare la raspunderea materiala a magistratilor prin afirmarea explicita a faptului ca, in lipsa de rea-credinta si / sau neglijenta grava, magistratii nu sunt responsabili pentru o solutie care ar putea fi contestata de o alta instanta;

- Sa modifice mecanismul de recuperare a actiunilor in regres, astfel incat sa se asigure ca actiunea de recuperare are loc doar o singura data si daca raspunderea magistratului a fost stabilita prin procedura disciplinara.

- Sa reconsidere propunerea de infiintare a Sectiei de investigare a magistratilor.

- Sa reexamineze, in vederea unei mai bune precizari a acestora, motivele pentru care pot fi revocati membrii CSM, sa elimine posibilitatea de a revoca membrii alesi ai CSM prin votul de neincredere dat de adunarile generale ale instantelor sau parchetelor.

- Sa identifice solutii care sa permita participarea mai eficienta, in activitatea CSM, a membrilor din partea societatii civile.

- "Renuntarea definitiva la schema de pensionare anticipata propusa, daca nu se poate stabili ca nu va avea niciun impact negativ asupra functionarii sistemului."
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 33596 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

numai aia englezeasca? versiunea aficiala in limba romana de ce n-o

linkati? Ca sa "traduceti" si interpretati dupa ureche, cum va convine?

 

Explicatia nivelului de inteligenta redus a celor ce "depuncteaza"..

COMENTARIILE forumistilor :
Un comentariu facut de o persoana saraca in vocabular si saraca in neuroni , se observa imediat si nici nu mai este nevoie sa fie depunctata , deci ...ignorata
Pe cind un BUN si inteligent comentariu este deranjant pentru aceste persoane care nu inteleg mare lucru si atunci nu le ramine decit ...sa depuncteze ! Asta este logica !
Spor la depunctare "mononeuronalilior"

 

Ramane cum am stabilit !

https://youtu.be/N7FJrBvPSHI

 

Jos ciuma rosie

Ar trebui proiectat pe Palatul Victoria acolo unde este cuibul de ....... ca sa nu fiu sanctionat!!!

Tzpesh, nu va sfiiti domnule !!! Acolo este CUIBUL

SOBOLANILOR ROSII !!!
Ce sa ne mai ascundem dupa degete.
Repetati dupa mine: cuibul mafiotilor si criminalilor!

Jos ciuma rosie impreuna cu slugoii securisto-

drakknisti ! Degeaba le-am spus noi romanii cinstiti, degeaba le-au spun unii politicieni cinstiti, ba chiar si unii asa si asa care si-au dat seama ca este prea gogonata actiunea anti-justitie si anti-romanism ! Degeaba le spun specialistii din comisia de la Venetia, degeaba le spun oficialii de la UE, ei tot pe m..e o tin, tot pe metodele mafiote, infractoare, hoate si distrugatoare de tara si neam romanesc !

Cooperativa Munca in Zadar (parlament -guvern)

....a luato in bot de la venetieni.
La facut fleasca pe T.Toader, ingamfatul si comisia juridica din parlament,i-a dat nota ZAERO.
Malastrocii aia trebuie sa elimine abuzul pe legile justitiei.

Pensula 13:10. Inteleg ca nu stii engleza. Cum nici eu nu am

invata rusa, cu toate insistentele profesorilor :))) La cererea ta, iata linkul cu varianta romanesca care te preocupa:
https://www.youtube.com/watch?v=3bALiJAVTaw

Daca tot nu intelegi, spune-mi si iti traduc in teleormaca :)))

Pardon ! Dancilezo-drakkneza de balta belina ...

Dar pentru vi-da structura a postacilor rosii tot degeaba ! Lor le-a fost intoarsa rotita si spun mereu aceleasi cuvinte din limbajul de lemn ceausito-iliesciano-drakknist !

Jos ciuma rosie

Nu ma sfiesc, dar mereu primesc mesaje de la administratorul site-ului cum ca folosesc limbaj neadecvat si totusi cred ca sunt intre limitele bunului sitz si al respectului desi acesti sobolani rosii nu merita.....

@Tzepes 15:32. Draga domnule, nu conteaza cu cate

puncte sunteti pedepsit, nici cu ce marime de litere scrieti, conteaza marimea de CARACTER si ADEVARUL pe care il exprimati. Asta nu mai poate nimeni sa o ia nici unui roman! S-a dus acea vreme!

Acum a venit vremea sa incheiem un capitol rosu din istorie, sa eliminam cancerul rosu si toate metastazele pe care le-a facut in multe institutii ale statului roman. Este vremea chimioterapiei si a bisturiului cu care trebuiesc taiate toate ramificatiile caracatitei rosii.

Europa este de partea romanilor si a statului de drept romanesc. Nu vad cine ne impiedica sa fim si noi de partea Europei. In orice caz, Diaspora dumneavoastra este de partea dreptatii, romanilor si Europei!

De dragul tastaturii...

Fac pariu cu oricine ca cei din comisia de la Venetia nici macar nu au citit raportul/opinia finala...

Comisia Europeana prin Macovei, Kovesi, cinsilieri prezidentiali si multi altii le-au trimis textul si ei si l-au insusit...

E misto la pagina 24 (jos), atat de limitati sunt incat au preluat articole din ziare...

In fine, raman la parerea mea, hertie igienica, nimic mai mult....

Cat despre SRI si abuzuri, au mentionat de doua ori, pagina 5 (9) si pagina 29 (147), dar, doar asa la misto, ceva de genul "sa fie bine ca sa nu fie rau"...

Bleah...

Acum, mutulica de la cotroceni face el o convocare a partidelor apropo de legile justitiei, bai Pompeii, mare tupeu ai !!!

In fine, chiar nu ma intereseaza subiectul...

Ce subiecte ma intereseaza? hmm...arhiva SIPA, asasinatele din Colectiv, Bechtel, EADS, dosar revolutie, dosar mineriada, Maior come back home, peste porcina (cine?, cum? si de ce?) and so on...sunt atatea subiecte...

P.S. SRI-ul a sesizat DIICOT cu privire la faptul ca protocolul secret intre SRI si parchetul general a aparut in spatiul public...mare tupeu si astia...

Mamaligarul Tumorel o ia peste bot ZILNIC:))))

Ce are de spus după argumente dure impotriva noilor Coduri Penale ???
Iși mai poate scoate nasul la plimbar????
Pe ce pariezi Handroid ??? deții ceva in afară de programul DOS??

Bravo !!!

Astia de la CV si-au pierdut timpul degeaba prin Romania si primesc bani grasi pentru ceea ce fac !!! Au dat un raport pe ceva ce nu este gata(modificarea CP si CPP). Acestea fiind in plin proces legislativ !!! CP la CCR spre analiza ,iar CPP in parlament pentru modificare conform deciziei CCR In presa cazona din UM cunoscute,numai epitete de genul(critici dure,dezastru,lovitura naprasnica,decisiva,de gratie) Toate acestea doar pentru a incita populatia si masa de # rezist,cu mintea odihnita si plini de energie hasisiana !!! In raport sunt analizate si sugerate a fi modificate 11 articole din CP si 7 din CPP !!! In rest sforile trase de PNL si iohannis nu au avut efectul scontat!!! Pe legile justitiei cam slabe criticile CV !!! Pensionarea magistratilor,sectia de anchetare a magistratilor si clarificarea raspuderii pecuniare a magistratilor !!

Bai,numai unul inapoiat ca tine poate sa creada ca

specialisti renumiti din alte tari fac precum stapanii tai,mafiotii infractori, hoti si analfabeti ! La cat iq aveti atata puteti sau puteti daca preferati ...
Nemernicilor, distrugeti tara cot la cot cu mafiotii psd-isti ai lui drakknea si nu va opriti ! Poate vom reusi sa va bagam si pe voi la puscarie odata cu mafiotii psd-isti ...

Se apropie hotararea finala

Mafia PSD+alde trebuie sa decida intre cele doua variante :

1. nu respecta cuvant cu cuvant recomandarile Comisiei de la Venetia si Romania va avea mari probleme in relatia cu UE si SUA ;
2. respecta cuvant cu cuvant recomandarile Comisiei de la Venetia si borfasii din mafia PSD+alde se-ndreapta, cu catuse la maini, in sir indian sa infunde puscariile tarii !

Nu exista cale de mijloc !
A venit momentul hotararii finale din partea mafiotilor PSD+alde !

 

@Hastalavista Rank user: x5 22.10.2018, 15:02

Ai niste argumente...ptiu...

Intr-un comentariu propriu postat acum cateva luni de zile pe ziare.com (cauta si cu siguranta vei gasi) il comparam pe Tudorel Toader cu Iliescu...si parerea mea despre Ilescu, hmm... bata-l coasa sa-l bata...

Ce as mai putea comenta eu despre argumentele tale? Esti tot pe langa...

Cat despre faptul ca esti progresist, mi-ai amintit ca ai dos...:

Ca să ințelegem manevra PSD-USR cu referendumul, să cităm din acest document emis pe din 12 martie 2015 (Rezoluția parlamentului european asupra raportului anual al drepturilor omului), pe care d-na Dancilă, pe atunci europarlamentar PSD l-a votat favorabil impreună cu alți colegi de partid. (Documentul complet e foarte, foarte lung, dar merită citit):

"- Parlamentul European solicită UE și statelor-membre să promoveze și să protejeze in mod ferm drepturile persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și intersexuale (LGBTI);

– Parlamentul European salută adoptarea, in 2013, a liniilor directoare ale UE privind promovarea și protejarea tuturor drepturilor omului de către persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI);

– Parlamentul European incurajează instituțiile UE și statele membre să contribuie in continuare la reflecția privind recunoașterea căsătoriei intre persoane de același sex sau a uniunii civile de același sex că o chestiune politică, socială și umană și drepturile civile;"

Preluare din blogovici...

Mai am:

Modern Educayshun (asa-i spune):

https://youtu.be/iKcWu0tsiZM

Jos ciuma rosie

Pai si aparatorii infractorului sef al PSD Ciordache, Nicolicia , Tudorika si care sunt membrii comisiei de la Kremlin ce zic? Sau au pliscurile blocate si fac joc de glezna? Mama lor de tradatori!!!!!
O sa vada ei cand va veni ziua platii in fata poporului sa vedem daca vor mai fi tot atat de tupeisti....

 

Interesant

Tudorel Toader: "Vom da o ordonanță de urgență pentru desființarea Comisiei de la Veneția! Deja Inspectia Judiciara face niste verificari acolo ! "

 

Tumorel va da afara Curtea de la Venezia si va locui singur

in Palazzo Ducale la etaj, langa celula lui Casanova.
Pe comunistii pzdisti nu ii intereseaza nimic, Ciordache a spus clar ca il doare drept in cerul gurii! Din pacate, nu a spus si de ce :)))

@hello Rank user: x5 22.10.2018, 15:31

Inapoiat esti tu bai dereglatule !!!

Tu esti viitorul Romaniei bai deregatule ??? bata-va IQ-ul ala de peste 150 !!!

Si daca ai avea un IQ de 150 tot degeaba mai inapoiatule, tot cantitate neglijabila esti si vei fi...

Daca tu crezi ca, comisia ....i din Venetia a citit legile din Romania esti inapoiat rau...

Comisia Europeana le-a dat pe tava opinia, bai inapoiatule !!!

Specialisti renumiti / specialisti politici...

Pai cum in capul ala al tau inapoiat iti poti inchipui ca acesti specialisti nu au "crapat" de nervi la propriu cand au auzit despre protocoalele secrete si despre abuzurile din Romania ??? Cum iti poti inchipui ca niste specialisti renumiti nu au scris cel putin 10 pagini despre aceste realitati ???

Sa-ti mai spun ca mare parte dintre acesti specialisti fac parte din anumite ONG-uri ? Cauta si vei gasi...

La modul tau de gandire bolovanos te-ai definit,

ce sa-ti fac ! Pe de alta parte nu inteleg nici la tine, asa cum nu inteleg nici la tuDOREL, cum puteti sa fiti slugile unor infractori dovediti !!! Cum mai aveti curajul sa vorbiti si sa mai spuneti ceva cand voi sunteti partasi la ineptiile si mizeriile facute de incompetentii juristii lui drakkne iordache, niculicea, serban nicolae sau la cele ale guvernului format din incompetenti needucati care distrug tara, vi-da, olguta, carmen, etc, toti de un nivel de inteligenta "ridicata" ! Tie chiar nu ti-e rusine sa fii in aceeasi oala cu asemenea exemplare umane ??? Nu pot sa ma abtin cand vad atata nerusinare si prostie la oameni ca voi ...

Interesant

S-a sculat PenSula !

 

S-a sculat numai parul de pe ea.

@pensula
Marea majoritate a celor interesati si capabili sa inteleaga opiniile comisiei nu au nevoie de traducerea in limba romana. Imi imaginez ca si dvs faceti parte din aceasi categorie.

ba luciane,dar cand comisia din apele venetiei

recomanda sa se faca protocoale intre sri si restu romniei,une erai ba baiete ?! ba,in ce tara din lumea asta serviciile secrete fac politie politica ??? ce facea ba luciene comisia ta cand popeye si woody o puneau de un stat paralel,erau constipati si nu vedeau ??? ti-a placut statul totalitar marinaresc,de ce sa nu ne bucuram de statul totalitar draganesc ca noi romnii bucurosi le-om duce toate,cum zice poietu ! la munca ba luciene,nu la intins creanga dupa pesmeti !

Acesti tradatori de neam si tara ce vor oare sa faca cu noi?

Ei probabil urmaresc un singur scop:Scoaterea Romaniei din Uniunea Europeana si alaturarea noastra la kagebistul Putin.Daca acesti nemernici vor reusi acest lucru inseamna ca Romania va disparea.Toti concetatenii nostri se vor refugia in Italia,Spania, Franta, Germania, etc.Asa se intampla cu un popor care se lasa calcat in picioare de niste infractori inraiti. Shalom

 

Sa ne aducem aminte

Aluga mafiei PSD, Calin Anton Popescu etc. Tăriceanu: "Parlamentul este inima si mintea natiunii. Teritoriul si poporul pot fi pierdute, dar tara e vie prin Parlament."

Borfasii natiei romane, mafiotii psd alde-isti !

La Jilava cu ei !

@Pensula- Nu cred ca ai nevoie de traducerea in Limba Romană pentru

Link-ul: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=N7FJrBvPSHI
Dacă vrei explicații as putea adauga ca cei care mai si gandesc in țara asta au opinie chiar mai rea decat cea prezentată in videoclip!
Undeva in Biblie scrie ca darurile se vor intoarce inzecit așa ca știi cam ce te așteaptă pentru mizeria imprăștiată de tine!

 

Misto clip, dar vezi tu, aici apare problema...

Cine a editat/produs acest clip, putea sa-si foloseasca valoarea in promovarea Romaniei de exemplu, ori, ori, ori...

Asta-i problema, ura trebuie canalizata in ceva constructiv...

Atat ramane, clip misto, nimic mai mult, vremea trece si nu ramane nimic + valoare, nimic constructiv...

Exact asa cum faci tu ! Ura ta fata de romanii

cinstiti nu cunoaste margini si se revarsa in mizeriile pe care le debiteti, sluga a mafiotului infractor drakknea ce esti ! In acel video clip era ura si sila fata de mafiotii psd-isti ... ceea ce nu este acelasi lucru !

Observati ca pensula sub status are pozitia rezervata ?! ;)

A disparut cucuras si a aparut pensul, sau profesorul in loc de alfabeta etc.... Macar cineva in psd-ul asta lucreaza cu adevarat :))))))))))))))

 

Pensula/pilula /patrula /4lea /CosoruluiMocean etc /etc..zici;

si Mitici Handroid Marin666 PRAZilianu sunt niște agitatori foști securiști scoși din activitate!
Care comenteaza la ce li secere de sus pe bani marunti de tuica!
Mamaligarul Putorel si-a bagat cariera de Profesor Dr.in A3.
Credibil este numai in randul maneliștilor Sudiști!

:)

Of,of,of...

Invata bre si tu cum se face, cand ataci pe cineva trebuie sa-ti studiezi "victima" foarte bine...

Tema de casa, de citit toate comentariile din ultimii ani de zile ale user-ului Android si daca esti destept (cum te crezi) poti gasi niste mici amanunte care le poti folosi impotriva mea...

Pana atunci, tot dereglat ramai...

@hello Rank user: x5 22.10.2018, 15:40

Tot pe langa subiect esti...

Eu iubesc Romanii cinstiti, eu IUBESC Romania !!! se trage din pedigree (800 de ani de ardelean)...

DAR, Atentie mare !!!

Cu toata scarba din dotare pentru Iliescu si PSD, eu personal, atat cat voi trai nu voi accepta niciodata abuzurile securistilor, oameni bagati in puscarie fara nici o proba, oameni nevinovati decedati in puscarie and so on...

Securistii lui Ceauseascu (ma repet) mi-au asuprit cele mai dragi persoane din viata mea, asa ca, nu-mi spune tu mie bai asta cum sta treaba, intreba-i pe copii a carui parinti au decedat in beciurile comuniste ce parere au ei despre protocoalele secrete si despre abuzurile DNA...

Bleah...ce dereglati...

Bai, dereglatule ! Tu nu pricepi ca astia din psd

sunt aceeasi sau urmasii acelor securisti despre care tu vorbesti ? Cate cazuri cunosti de oameni condamnati pe nedrept dupa 1990 ? Tu nu intelegi ca doar dovezile obtinute fara aprobarea unui judecator trebuie respinse ? Ce conteaza cu ce aparat sau cine le-a inregistrat daca s-au obtinut dovezi de hotii, mite, activitati mafiote daca a existat aprobarea unui judecator ! Tu nu intelegi ca doar asta trebuie pus in discutie ? Tu nu vezi ca cei mai mari hoti sunt si au fost in mafia psd-ista care de aproape 28 de ani isi bate joc de noi si de tara ? Ca nu fac nimic corect, nici macar economico-social ? Ca doar fura si daca au fost prinsi vor sa scape de puscarie ? Bineinteles ca nu-s de acord cu acele protocoale daca s-au facut inregistrari fara aprobari de la judecatori. Daca insa au fost aprobate este OK. Cum de te lasi dus de nas de mafiotii lui drakknea, care doar distruge tara asta ??? Imi este imposibl sa te inteleg ca poti sa tii partea unor mafioti infractori si analfabeti care isi bat joc de noi si ne fac de ras pe tot pamantul asta nu numai in UE !!!

@Android 15:40. Scrieti, si va cred sincer:

"Securistii lui Ceauseascu (ma repet) mi-au asuprit cele mai dragi persoane din viata mea...".

Si cu toatea acestea sustineti stupiditati ca tema statului paralel care il asupreste pe Dragnea si familia lui de intelectuali cinstiti si patrioti. In plus ca sa dati greutate opiniilor dumneavoastra, ii tratati drept "dereglati" pe opozantii care au alte opinii.

Am avut un pic de activitate intru-un domeniu care imi permite sa va sugerez ca suferiti de Sindromul de la Stockhlom. Ati trecut de partea criminalilor care terorizeaza natiunea romana si care gazeaza atat romanii din tara cat si cei din Diaspora. Nu stiu daca sunteti constient de asta, dar va doresc o vacanta la munte, in liniste si calm, in care sa va restructurati scara valorilor morale si civice. Si poate ar fi timpul sa incetati sa ofensati "la gramada", fara cea mai mica tresarire de constiinta.

Comisia de la Venezia, Comisia Parlamentului European, MCV-ul 2018, Curtea de Justitie Europeana sunt toate in "greseala" si ciuma rosie este indreptatita sa ciparteasca Legile si Sufletul Romanilor? Ma indoiesc. Mai simplu, cand mai multi iti spun ca esti beat, du-te si culca-te, ESTI BEAT!

Dle Stoica,

ca să ințelegi corect ce spune Comisia in acest raport și nu să bați campii, renunță la Google traducere, și roagă un cunoscător al l. engleze, și abia apoi incearcă să vezi dacă iți mai iese drumeția.

 

pui de drakkne ce esti, pui de lele vi-da !

La iq-ul tau trebuie sa taci mereu ! Deschide gura doar cand mananci ceva...

 

Citeste dom’le opiniile in original, ca doar toti aveti

doctorate si cunoscatori de englezi in cv-uri. Este simplu, schimbarile codurilor si al legilor justitiei sint nejuste dpdv al unui stat de drept.

pensula???? cu cat te platesc rusii sa pierzi timpul pe aici?????

ia zii???

 

Fix nimic.

Doar zgomote in favoarea lui Werner pe care politrucii din kolhoz il mai vor inca un mandat ca le merge bine cu el la post.Inca din preambul aceasta adunatura de nimeni in laguna zice-ca facem urmatoarele recomandari.Poate se desteapta si romanii sa inteleaga ce e aia o recomandare.Legile la care se refera sunt trecute prin parlament si aprobate de politrucul sef Werner.Asa ca recomandarlile lor sunt bune de sters in partea dorsala.Au aceiasi valoare ca si Recomandarile FIFA asupra regulamentului jocului de tenis de masa.

 

Habar nu ai, pentru ca de fapt nici nu ai citit opiniile.

Deci retine bai Hamurabi, opinii nu recomandari. Tu poti sa faci ce vrei la tine la Tiraspol, dar Romania, daca vrea sa ramine membru UE, trebuie sa le dea consideratie practica. Cretinismele lui Iordache, mitocaniile lui Serban Nicolae, si minciunile lui Toader, nu au valoare cu comisia europeana, dar opiniile comisiei de la Venetia au.

De ce sa ramana Romania sclava

in kolhozul arabo-afro-franco-nemtesc,ce a dat cumva un pas inainte decat ca populatia a devenit homosexuala.O sa primesti instructiuni de la kolhoz si unde sa-ti duci nevasta de mana la procreere sa iasa doar arieni din kolhoz.Vai de capul vostru cu sclavagia asumata.

Cardasia rosie psd/alde/udmr primeste un prim avertisment din partea

Europei. Pasul urmator va fi facut prin MCV. Daca si dupa aceste doua focuru de avertisment, cardasia rosie nu se calmeaza, mai ramane Inalta Curte de Justitie Europeana. Lui Dancila i s-a atras deja atentia ca va ajunge in fata tribunalului european! Iar din 2019, nu mai intra in Romania nici un Euro, nici un Franc Elvetian destinat masurilor de coeziune. Si cind nu mai sunt bani, se termina si cu socialismul acesta de balta.

 

dupa ciuma maronie a voastra,ciuma rosie pare desert !

sunteti buni sa aduceti numa crize,cataclisme si urgii asupra romnilor ! sa aduceti bunastare...nu va sta in caracter .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor