CSM: Ordonanta Toader se aplica pentru viitor, procurorii DNA si DIICOT raman pe functii!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 13:47
11962 citiri
CSM: Ordonanta Toader se aplica pentru viitor, procurorii DNA si DIICOT raman pe functii!
Foto: Arhiva Ziare.com

Prevederile ordonantei de modificare a Legilor Justitiei, promovate de Tudorel Toader, nu se aplica retroactiv, ci doar pentru viitor, a decis Sectia pentru procurori din CSM.

CSM a luat act astazi de solicitarile DNA, DIICOT si Parchetului General privind aplicarea ordonantei de modificare a Legilor Justitiei, potrivit unui comunicat al CSM remis Ziare.com.

"Sectia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat interpretarea dispozitiilor art.VII din Ordonanta de Urgenta nr.92/2018 in sensul aplicarii pentru viitor a conditiilor de exercitare a functiei in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete", arata sursa citata.

Ce se intampla in continuare

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca procurorii care sunt numiti pe functii raman in continuare in DNA, chiar daca nu au vechimea sau gradul necesar, urmand ca prevederile OUG sa fie aplicate doar pentru viitor.

In cazul procurorilor delegati pe functii, acestia trebuie sa paraseasca Directia, daca nu indeplinesc noile conditii pentru angajarea la DNA.

"Nu pleaca niciun procuror. Nu se discuta despre aplicarea legii intr-un mod retroactiv. Vrem sa dam un mesaj de stabilitate pentru procurori", ar fi mesajul care urmeaza sa fie transmis de CSM.

Ce se discuta astazi la CSM

Sectia pentru procurori din CSM a luat in discutie, miercuri, solicitarile Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism privind interpretarea art.7 din OUG nr.92/2018.

Detaliile despre aceasta prevedere: Activitatea DNA e aruncata in aer printr-un articol-bomba din Ordonanta Toader

Sectia pentru procurori din CSM trebuia sa mai discute astazi o nota a Directiei resurse umane si organizare privind situatia delegarilor din cadrul Ministerului Public.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#CSM Tudorel Toader, #Tudoel Toader ordonanta , #ministrul Justitiei