Dupa ce Dragnea l-a acuzat ca a intarziat avizarea proiectelor unor ministere, Tudorel Toader a publicat o statistica a acestora

Marti, 23 Aprilie 2019, ora 07:35
13620 citiri
Dupa ce Dragnea l-a acuzat ca a intarziat avizarea proiectelor unor ministere, Tudorel Toader a publicat o statistica a acestora
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Justitiei a publicat pe site o situatie a proiectelor de acte normative transmise catre MJ spre avizare, fiind vorba despre 1.161 de astfel de proiecte, initiate in total de 33 de institutii. Cele mai multe proiecte au fost initiate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - 123.

Pe site-ul Ministerului Justitiei a fost publicata, luni, o situatie a proiectelor de acte normative transmise catre MJ spre avizare in perioada 3 ianuarie 2018 - 15 aprilie 2019.

Potrivit documentului, numarul total de proiecte a fost de 1.161, acestea fiind initiate in total de 33 de institutii. Durata medie de solutionare/proiect a fost de 2,91 zile lucratoare.

Cele mai multe proiecte au fost initiate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - 123, Ministerul Apararii Nationale - 115, Ministerul Finantelor Publice -101, pe locul al patrulea fiind Ministerul Transporturilor - 97.

Ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu cateva ore inaintea sedintei de Guvern, ca apoi sa evoce o anumita intarziere de la MJ, intreband daca recunoaste cineva acest lucru. El a adaugat ca "uneori" se "intampla" exact invers - mai intai se evoca intarzierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Tudorel Toader a postat, duminica seara, pe Facebook, un scurt text intitulat "o simpla intrebare".

"Recunoaste cineva faptul ca proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu cateva ore inaintea sedintei de Guvern, ca apoi sa evoce o anumita intarziere de la MJ?", a scris Toader.

El a adaugat: "PS: Adevarat este si faptul ca uneori se "intampla" exact invers - mai intai se evoca intarzierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, sambata, la Iasi, ca Ministerul Justitiei trebuie sa functioneze si ca "sigur nu va fi mai rau ca pana acum", facand referire la unele blocaje aparute in circuitul de avizare al actelor. In replica, Tudorel Toader a afirmat ca Ministrul Justitiei nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare a actelor normative. "Nu voi mai ramane in stare de pasivitate fata de multele dezinformari", a scris Toader pe Facebook.

Intrebat daca Ordonanta de Urgenta privind achizitiile publice ar putea avea probleme de avizare, in conditiile incertitudinii de la Ministerul Justitiei, Dragnea a spus la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca "sigur mai rau ca pana acum nu se poate".

"De la acel minister (al Justitiei - n.r.) au venit in permanenta observatii si puncte de vedere negative, ca nu trebuie facuta. Nu stim daca Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie sa functioneze la acel minister, care sa speram ca va gandi in spiritul programului de guvernare, nu sa puna in continuare piedici", a afimat Liviu Dragnea.

In replica, Tudorel Toader a scris pe Facebook ca "Ministerul Justitiei nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare a actelor normative.

"O simpla si prima clarificare. MJ nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare si de adoptare a actelor normative. Multumiri tuturor colegilor din MJ care au facut posibil ca durata medie a avizarii unui proiect normativ, calculata de la inregistrarea si pana la iesirea din minister, sa nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toti colegii din minister care, in procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au facut dovada unei depline responsabilitati si a unui inalt professionalism", a scris Toader.

Acesta a afirmat ca va prezenta luni si situatia statistica.

"Nu voi mai ramane in stare de pasivitate fata de multele dezinformari!", a mai scris Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudorel Toader avizare proiecte , #ministrul Justitiei