Favorita lui Toader candideaza pentru sefia Sectiei de anchetare a magistratilor. Si Adina Florea vrea sa lucreze aici

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 18 Octombrie 2018, ora 16:21
8347 citiri
Favorita lui Toader candideaza pentru sefia Sectiei de anchetare a magistratilor. Si Adina Florea vrea sa lucreze aici
Foto: captura video CSM

Procurorul Elena Iordache, laudat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este unul dintre candidatii pentru sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Contracandidatii sai sunt procurorii: Viorel Cerbu, Iuliana Olteanu, Florina Pilos si Florena Esther Sterschi.

Pentru functia de procuror in aceasta structura s-au inscris: Codruta Chindea, Adina Florea, Sorina Eugen Iasinovschi si alte doua candidate care si-au depus CV-ul si pentru sefia Sectiei: Iulia Olteanu si Florina Pilos.

Florea si Sterschi, avize negative

Doua dintre candidate, Adina Florea si Florena Esther Sterschi, sunt inscrise in acest moment in alte proceduri de ocupare a unor posturi. Florea - pentru sefia DNA, iar - Sterschi pentru sefia Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului Inaltei Curti.

Ambele au primit aviz negativ de la Sectia pentru procurori din CSM, dar Tudorel Toader a trimis oricum propunerile la Klaus Iohannis.

Candidatii urmeaza sa fie audiati, vineri, pe 19 octombrie la CSM. Din comisia de concurs vor face parte 3 judecatori, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a desemnat niciun reprezentant.

Cine este Elena Iordache

Elena Iordache este procuror la Parchetul General. Ea instrumenteaza cazul fostilor procurori de la DNA Ploiesti, Lucian Onea si Mircea Negulescu.

Colegiul Director al Asociatiei Procurorilor din Romania a ales-o pe 28 septembrie ca presedinte.

Pe 1 august, Toader a laudat-o pe Iordache. "Un exemplu de - sper sa nu-i fac vreun deserviciu - un exemplu de om integru si profesionist este Elena Iordache, pe care o cunosc, este un om de mare probitate morala si foarte buna pregatire profesionala. Am deplina incredere in actele domniei sale", a spus Tudorel Toader, la Antena3.

"N-as spune ca am pe cineva in minte (pentru sefia DNA - n.red.), dar sunt astfel de procurori", a adaugat Tudorel Toader, despre noul procuror-sef al DNA. El a precizat ca-n timp s-a "cladit anormalitatea din DNA si tot in timp trebuie si putem s-o indreptam".

#Adina Florea, #Elena Iordache, #CSM, #Sectia investigare magistrati, #Toader Iodache, #Toader FLorea , #ministrul Justitiei