Ziare.com

Forumul Judecatorilor prezinta o decizie CEDO care desfiinteaza Ordonanta lui Toader pentru condamnatii completurilor de 5

Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 18:30

   

Forumul Judecatorilor prezinta o decizie CEDO care desfiinteaza Ordonanta lui Toader pentru condamnatii completurilor de 5
Forumul judecatorilor publica vineri o decizie a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care arata ca, si daca desemnarea unui judecator intr-un complet de 5 nu s-a faut aleatoriu, asta nu inseamna ca s-a incalcat dreptul la un proces echitabil.

Forumul Judecatorilor arata astfel ca nu se justifica ordonanta anuntata de ministrul Justitiei Tudorel Toader, in baza careia cei care au fost condamnati definitiv de catre completuri de judecata nelegal constituite, din 2014 pana acum, sa poata face recurs in anulare.

"In hotararea pronuntata la 15 septembrie 2015, in cauza Tsanova-Gecheva c. Bulgariei, nr.43800/12, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut urmatoarele:

106. Reclamanta mai sustine ca nu erau indeplinite cerintele de independenta si impartialitate prevazute la art.6 din Conventie de Curtea Administrativa Suprema. Dupa ce a constatat ca art.6 era aplicabil procedurii in cauza, Curtea reitereaza ca, pentru a stabili daca o instanta poate fi considerata 'independenta', in sensul art.6 par.1, trebuie sa fie luate in considerare, in special, modul de numire si durata mandatului membrilor sai, existenta unei protectii impotriva presiunilor exterioare si daca exista sau nu o aparenta de independenta (Findlay c. Regatului Unit, 25 februarie 1997, par.73, Oleksandr Volkov c. Ucrainei, nr. 21722/11, par.103).

Impartialitatea este definita prin lipsa de prejudecati sau de partinire. Conform jurisprudentei constante a Curtii, existenta impartialitatii, in sensul art.6 par.1 din Conventie, se stabileste in baza unui demers subiectiv, in cadrul caruia se acorda atentie convingerilor personale si comportamentului unui judecator - cu alte cuvinte, daca judecatorul a dat dovada de prejudecati personale sau partinire intr-o cauza, precum si printr-un demers obiectiv, in cadrul caruia se verifica daca instanta in sine, inclusiv prin compunerea sa, intre alte aspecte, prezinta suficiente garantii pentru excluderea oricarei indoieli legitime in legatura cu impartialitatea sa (a se vedea, Wettstein c. Elvetiei, nr. 33958/96, par. 42,, Oleksandr Volkov c. Ucrainei, nr. 21722/11, par.104).

(...)

In ceea ce priveste completul de cinci judecatori, reclamanta denunta modalitatea de desemnare a membrilor sai, dintre judecatorii Curtii Administrative Supreme, care nu ar fi fost efectuata intr-o maniera transparenta si aleatorie. Curtea retine ca reclamanta nu pune sub semnul intrebarii impartialitatea subiectiva a vreunui membru al completului. In ceea ce priveste impartialitatea obiectiva, Curtea reaminteste ca potrivit jurisprudentei sale, nu ii revine atributia de a examina, in principiu, validitatea motivele pentru care o cauza particulara a fost atribuita unui judecator sau unei instante in mod special, dar trebuie totusi sa se asigure ca o astfel de atribuire este compatibila cu cerintele de independenta si impartialitate.

Este de datoria statelor membre ale Conventiei sa asigure o buna administrare a justitiei si trebuie sa fie luati in considerare mai multi factori pentru repartizarea dosarelor de pe rolul instantelor (Bochan c. Ucrainei, nr 7577/02, par.71, 3 mai 2007; Moiseiev c. Rusiei, nr. 62936/00, par.176, 9 octombrie 2008) . In prezenta cauza, Curtea constata ca partile nu se pun de acord cu privire la intrebarea daca judecatorul raportor al completului de cinci judecatori a fost desemnat sau nu in mod aleatoriu, conform legii. Cu toate acestea, chiar presupunand ca desemnarea sa in complet nu a fost efectuata aleatoriu, neexistand alte dovezi ale lipsei de impartialitate a judecatorilor care alcatuiesc completul, nu rezulta incalcarea exigentelor art.6 din Conventie din acest punct de vedere. (...) Prin urmare, s-a constatat ca, in speta, nu a fost incalcat art.6 din Conventie
", arata Forumul Judecatorilor.

Hotararea poate fi parcursa integral AICI

Citeste mai multe despre ordonanta anuntata de Tudorel Toader si potentialele ei efecte:


A.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Putorel sa "ievalueze" imediat Forumul Judecatorilor si sa ii trimit

la munca de jos! Chiar nu se mai poate asa :)))
Orice face Tumorel este gresit, ca sa nu mai spud de-a dreptul de inspiratie pzd-ista? Tumorel Stramba-Legi are si el o reputatie!
Nu puteti sa-l terfeliti chiar in asemenea hal.
Ati vazut ce i s-a intamplat doamnei Kovesi?

(Acum poate ajunge procuror european, au bagat-o pe maneca putorel si haita de infractori pe care ii apara cu dintii si cu unghiile!)

 

Sunteti rau informati voi Forumul Judecatorilor,TUMOREL mamaligarul

fost tractorist se pricepe in justitie mult mai bine :)))))) El a fost(este) MEBRU sting (psd) in Tufa de Venetia!!

 

Astia de la Forumul Judecatorilor iar cu incercari disperate!

Cica "Forumul Judecatorilor arata astfel ca nu se justifica ordonanta anuntata de ministrul Justitiei Tudorel Toader, in baza careia cei care au fost condamnati definitiv de catre completuri de judecata nelegal constituite, din 2014 pana acum, sa poata face recurs in anulare."

Pai Tudorel da OUG in baza hotararii CCR, nu in baza CEDO, n-au descoperit asta?

 

Cucurule@Ce comentezi tu nu trebuie citi

Depunctata și mai departe!
Absolut tot ce scri sunt minciuni pr0stesti!

A la Braila, daca depunctezi ce sa vezi ai punctat

Forumul lupea de pe acest site este singura mea legatura cu securitatea. Cind va dati cu ce are angeli(de la #) de la mai de pret de pamint este de bine. A zis Garbovan ceva??? La ea nu se pune. Tufa de Venetia in acest caz este comosia de la Venetia, prin modul cum o leaga forumul. Sa o trimiteti pe soare ce scriepe forum, noaptea ca sa nu se dezintegreze sa fie o stire. Caragiale perfect.

Forumu judecatorilor????

Aaaaaa, clubu de karatega vasilica facaletz...pardon daniletz, stitzi voi, centurionul ala maron cu tzacalie.

Prailene, cioc si groaza ai primit zilele astea ca altfel nu vad ce motiv ai sa dai din clantza incontinuu pe forum. Mai i-a o pauza, mai vezi si tu de nevoile tale fiziologice. Vezica are si ea limitele ei.
Ma bucur ca ai un scop nobil in viatza...depunctarea pe z.c. Scopu meu e paradeala #aoazelor rezist si tu ai profilul perfect al genului.

Păi ..

... nu are ce să desființeze că ordonanța incă nu s-a dat, deștepților 😃😃😃 ... după ce o dau și intră in aplicare, mai vorbim ...

Cucurunspan

Tu chiar ti-ai băut mințile...Cit de manipulat si sărac cu duhul poți fi, sa nu-ti dai seama cum profita ăștia de voi...

AVIZ GOGOsarilor Manelisti SUDISTI!!!

O decizie CEDO care desfiinteaza Ordonanta lui Toader pentru condamnatii completurilor de 5!
Desființează ... Auziți Gogosarilor???...Desființează!

 

Tudorel da nucleara Forumului Amatorilor! Dar Ziare.com nu

..publica inca! Jena?

"simple precizari, referitoare la Hotararea CEDO din 2015.....!

Prin Hotărarea pronuntată in 15 septembrie 2015, in cauza Tsanova-Gecheva impotriva Bulgariei, CEDO a stabilit, că "este de datoria statelor membre ale Conventiei să asigure o bună administrare a justiției".

In Romania, prin Decizia ***ții Constituționale nr.685/2018, definitivă și general obligatorie, s-a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională intre Parlament, pe de o parte, și Inalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de hotărarile Colegiului de conducere a Inaltei ***ți de Casație și Justiție, incepand cu Hotărarea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat și completat prin Legea nr.255/2013.

Nu este vorba, așadar, despre un caz singular/specific, precum in cauza soluționată de CEDO, care a analizat, in acel context factual, desemnarea unui judecător raportor intr-un complet de 5 judecători. Nu este vorba nici despre vreo controversă doctrinară ori divergență jurisprudențială in privința desemnării judecătorilor completelor de 5 judecători, ci de o incălcare a legii, cu caracter de continuitate, constatată printr-o decizie general obligatorie a CCR. Această decizie nu poate fi lipsită de efecte juridice, intrucat nu o permite Constituția Romaniei și pentru că, așa cum CEDO reține, și repetăm, "este de datoria statelor membre ale Conventiei să asigure o bună administrare a justiției"", a scris Tudorel Toader pe Facebook."

Babo,

Forumul judecatorilor a publicat o DECIZIE CLARA a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care arata ca, si daca desemnarea unui judecator intr-un complet de 5 nu s-a faut aleatoriu, asta nu inseamna ca s-a incalcat dreptul la un proces echitabil!!!
Asa ca...mucles.
Parca tot la Cedo amenintati ca va duceti cu turnatorul Dan Felix voiculescu

jos CEDO ! astia de la CEDO sunt oamenii lui Soros !

astia de la CEDO sunt agenturile straine !
jos agenturile straine ! jos Soros !

 

Stai sa-l vezi pe Danilet cum apare acusi cu o hotarare a

..judecatorilor de la X Factor care contrazice OUG a lui Tudorel!
Dogioiul deja scrie articolul!

sper ca Romania sa nu fie ataca astazi de Soros !

te poti astepta la orice din partea lui Soros !
sigur acum agenturile straine strang informatii despre Daea , Dancila , Pop si Tudorel !
vreau ca cei de antena 3 sa informeze imediat populatia Romaniei despre aceasta situatie periculoasa !
Dogaru si Bolcas sa fie pregatiti pentru a riposta !
chiar si tanti Pipidi trebuie sa sustina moral , steagul democratiei originale !

vulpea care nu ajunge la struguri zice ca nu exista ....

.....nici vulpea si nici vreun interes al vulpi de a ajunge la struguri...asta ironizezi dumneata de fapt...vai,vai ce si-ar dori Soros sa se infiltreze siiii in Cedo?!!!a iaia...orice fiinta de pe planeta conspira cind are putere-capital cit de mic.....si Soros ARE si a recunoscut ca va folosi ORICE slabiciune sistemica pentru a face bani,de exemplu finantare si implicit manipularea de Ong-uri care sa-i satisfaca posibilitatea de manipulare pe bursa,fapt de care este acuzat la tribunalul de la Haga...il doare in kur de democratie si libertati,si binele ominirii...

l-am vazut eu pe Soros cand si-a trimis

agenturile straine in Romania !
deci , nu are nici un rost sa aburesti lumea pe internet !
Soros nici nu poate sa doarma de grija Romaniei !
agenturile lui au incercat deja un atentat impotriva lui Dragnea fiind cazate la Athene Palace !
sigura solutie - Dancila presedinte si Daea premier -

acest text NUU dovedeste nici o secunda ca ordonanta...

...pe care ar trebui sa o dea T.Toader care la rindul ei satisface o hotarire-cerinta CCR.....hotarire-cerinta despre care CEDO la rindul ei NUUU are nici o competenta.....in plus retinem din text ca de fapt reclamanta a facut o greseala formala pentru ca NUU ar fi contestat impartialitatea si independenta judecatorului nedesenbat procedural....Deci putem spune ca in cazul Dragnea ,judecatoarea Livia Stanciu a fost impartiala?!!!....Putem spune ca in cazul Voiculescu ,judecatoarea Camelia Bogdan a fost impartiala?!!!!...sa ii ziceti lui 'mutu'...deci citesc din text Cedo='... trebuie totusi sa se asigure ca o astfel de atribuire este compatibila cu cerintele de impartialitate si independenta'....??!!!!...deci totusi Cedo va 'arde ' din start sentintele care au fost date de judecatori impartiali...

 

Este mai simplu sa faci lucrurile bine de la inceput !!!

Ce se intampla la noi este ca toti se cred "Causescu" .. toti pana la cel mai mic... Da domne' fac ca pot! Si ce? Problema este ca atunci cand se schimba cei care vin fac acelasi lucru si asa mai departe se tot invarte roata. Cred ca daca ar fi toti la o masa si ar cauta consens national pe fiecare lege in parte acestea ar fi stabile in timp si nu ar mai fi topaiala asta cu cu ordonantele de modificare din 2 in 2 saptamani. Dar pentru asta ar insemna ca legille sa nu mai fie facute in favoarea unora putini (a se citi parlamentari), ci in folosul cetateniilor!

 

Impostori, nu magistrati!

Caraghiosii aia de-si zic 'forum' au dovedit mereu ca pe langa faptul ca se dovedesc in final a fi impostori profesional mai sunt si in slujba alora de le datoreaza recunostinta si supunere pentru ca au ajuns unde sunt. Prea des ies cu o gargara ieftina ce nu are deloc de-a face cu statutul de magistrat, dovada ca cotcodacesc la ordin. Ce legatura are un caz izolat de aiurea cu situatia generala premeditata din justitia romaneasca cand acele complete s-au alcatuit la comanada cu REA CREDINTA?

 

Decizia ***ții Europene a Drepturilor Omului la care face trimitere

Forumul Judecătorilor a stabilit că desemnarea nealeatorie a unui membru al completului de judecată nu constituie in sine o dovadă a lipsei de imparțialitate și deci a incălcării exigențelor art. 6, dreptul la un proces echitabil, din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. (Se poate vorbi de lipsă de imparțialitate atunci cand un judecător nu respectă normele de procedură). Trebuie știut că practica CEDO și deciziile sale sunt obligatorii pentru judecătorii din Romania, care sunt deopotrivă judecători naționali și judecători europeni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor