Ziare.com

Magistratii care au protestat la Oradea au facut o lista cu 9 revendicari pentru ca justitia sa fie independenta

Vineri, 22 Februarie 2019, ora 07:23

   

Magistratii care au protestat la Oradea au facut o lista cu 9 revendicari pentru ca justitia sa fie independenta
Adoptarea de catre Guvern a Ordonantei 7/2019 care a modificat peste noapte Legile Justitiei a scos la iveala tensiunile care sunt in instante si parchete cu privire la ultimele schimbari ale legislatiei din acest domeniu si ale Codurilor Penale. Mai multi procurori si judecatori care au protestat, joi, pe treptele Tribunalului Bihor au votat o serie de 9 revendicari pe care le adreseaza autoritatilor.

Magistratii au luat aceasta decizie in contextul in care sefa CSM, Lia Savonea, participase dimineata la bilantul Curtii de Apel Oradea. Savonea ar fi tinut un discurs in fata judecatorilor oradeni in care a afirmat ca cea mai mare realizare a Justitiei din timpul actualului CSM este infiintarea sectiei speciale de investigare a magistratilor.

Una dintre revendicarile procurorilor si judecatorilor oradeni este chiar suspendarea activitatii acestei sectii.

Magistrati din mai multe orase anunta ca vor protesta zilele urmatoare fata de ordonanta care modifica Legile Justitiei. Aceste revendicari urmeaza sa fie puse in discutie in cadrul unor adunari generale ale instantelor si parchetelor.

La Bucuresti, magistratii (judecatori si procurori) vor protesta, vineri, in fata Palatului de Justitie.

Citeste si: Magistratii vor protesta vineri in fata Palatului de Justitie din Bucuresti. Anuntul a fost facut de procurorul care-l ancheteaza pe Dragnea

Mai multi magistrati au protestat deja miercuri la Brasov

Sursa: Ziare.com


Lipsa de preocupare fata de victime

Potrivit documentului adoptat joi la Oradea, magistratii subliniaza "lipsa de preocupare a autoritatii legislative si a celei executive fata de victimele infractiunilor si fata de crearea unor mijloace juridice adecvate care sa nu puna in pericol siguranta cetateanului si care sa nu subrezeasca (sic!) capacitatea statului de a lupta impotriva proliferarii criminalitatii (fie ca este vorba de infractiuni contra vietii, contra patrimoniului, de coruptie sau cele privind securitatea nationala) ".

"- Potentialul de subminare a capacitatilor interne in materia luptei impotriva coruptiei si a infractionalitatii in general, care poate pune in pericol insusi parcursul Romaniei ca stat membru al Consiliului Europei, stergandu-se cu buretele toate eforturile autoritatilor romane de a respecta partenerii europeni, desfasurate constant in ultimii 20 de ani,

- Existenta pericolului la adresa independentei, prestigiului si credibilitatii Justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia,

- Si, tinand cont de faptul ca PUTEREA JUDECATOREASCA trebuie sa fie independenta, ceea ce implica existenta unor anumite garantii fata de celelalte puteri ale statului, pentru a consolida independenta si impartialitatea magistratului,

Solicitam:

1) Suspendarea imediata a punerii in aplicare a Legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta subsecvente.

2) Revizuirea Legilor Justitiei, tinand seama de o reala consultare a sistemului judiciar, precum si de recomandarile formulate in cadrul MCV, de catre Comisia de la Venetia si de catre GRECO.

3) Revizuirea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala pentru a le pune in acord cu jurisprudenta CEDO, cu directivele UE, cu jurisprudenta Curtii Constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

4) Declansarea imediata de catre Consiliul Superior al Magistraturii a procedurii de alegere, prin concurs real, impartial, a unei noi echipei de conducere a Inspectiei Judiciare.

5) Suspendarea activitatii Sectiei speciale de investigare a infractiunilor comise de magistrati.

6) Respectarea competentelor si rolului fiecarei sectii a Consiliului Superior al Magistraturii si implicarea plenului in deciziile ce privesc intregul sistem judiciar.

7) Redobandirea de catre Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv prin sectiile sale, a caracterului de organism colegial prin reala consultare a membrilor.

8) Infiintarea unei agentii pentru integritate cu responsabilitati in domeniul verificarii patrimoniului, al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese potentiale in privinta tuturor functionarilor publici si demnitarilor, precum si cu capacitatea de a adopta decizii obligatorii care sa poata duce la aplicarea unor sanctiuni disuasive.

9) Intensificarea mijloacelor administrative si legale de control al modului de cheltuire a banului public."

Citeste pe larg despre Prevederile cu dedicatie ale celei de-a patra ordonante prin care Tudorel Toader modifica Legile Justitiei

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4320 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Suflete simtitoare, "magistratii" oradeni

Au cate una, ori mai multe muste pe caciula si au temeri apasatoare sub filtrul unui "monstru" (cum ar zice d-na IED) ca Sectia Speciala de investigarea a criminalilor din Justitie, "atat de independent" incat nu au un sef corupt ca L-C K. ori taica Lazar ca sa le claseze dosarle. Da, membrii acestei comisii speciale n-au coordonator politic care sa-i faca scapati (fuge hotu, prinde-i urma).
Repet: Ei sunt filtrati si numiti de catre CSM, nu au sef care sa le arunce dosarele la cos sa le faca ascunse manariile. De aceea ei cer:
...............
-Suspendarea activitatii Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de Magistrati.
...............

-Infiintarea unei agentii pentru integritate cu responsabilitati in domeniul verificarii patrimoniului, al incompatibilitatilor si al conflictelor ....... : cu alte cuvinte recunosc ca au calcat si vor mai "calca pe bec", dar, ... dar sa se aleaga cu o BLANDA mustruluiala DOAR.

Au simbrii ca in vis si in paradis, dar..... dar nu accepta nci o responsabiltate.
Ba, nu va e rusinii, ceilalti romani muncesc, ori ar muncii daca ar avea un giob ca sclavii dar nu au nici a zece parte din indemnizatiile voastre !

 

deh bre mosh De-lene munca nu e numai sa dai cu tarnacopu...

unii muncesc cu capul, ca au invatat carte :)

Magistratii au protestat

"... unii muncesc cu capul, ca au invatat carte"

Unii, mai ales cei ce lucreaza in justitie, ca magistrati, ar trebui sa lucreze cu capu'.
La Oradea exista juzi ori procurori care sustin, dar care nu dovedesc ca lucreaza cu capul:
Este contrar oricarei logici ca un astfel de cap sa sustina ideea ca alaturi de aplicarea legilor, intra in atributiile profesionale condamnarea legilor existente si refuzul de a le aplica. Mai ales cererea imperativa de a fi modificate. Mai ales in grup, in context de protest in fata "templelor" justitiei ?! Desigur, ca orice cetatean ai dreptul elementar de a-ti exprima o opinie in legatura cu legile, dar ca magistrat nu ai dreptul sa protestezi in gasca, in public asupra legilor care se elaboraeaza de catre o alta putere a statului, chemarea la nesupuerea exercitarii indatoririlor in virtutea legilor existente este inadmisibila.
Un amarastean care munceste cu tarnacopul nu cred ca are obraznicia si comportarea aberanta sa schimbe locul si timpul in care sa dea cu tarnacopul.

Sa fi MAGISTRAT si sa n-ai habar de principiul separatiei puterilor in stat este cu totul h a u c i n a n t vorba unei distinse comentatoare de oe acest forum.
Concluzia nu este decat una singura, magistratii parati oradeni lucreaza cu capul in acelasi mod in care fostul presedinte Basescu, adoratul lui Stan, Strangelovele, Mos Gerila, Teo, proceda ....
Basescu " d a d e a cap in gura " (cum exact se exprima d-na Udrea, omul cel mai informat al perioadei basiste,, mai informat decat presedintele) adversarilor politici:

Da, magistratii oradeni dau cap in gura legiuitorului, parlamentul Romaniei; se dezrobeaza de haina de magistrat, se arunca in ridicol, in hazardul justitiei haiducesti cultivata de indivizi certati cu scoala si cu bunul simt, se dedau la o comportare antisociala, la actiune criminala antijustieie ! Cu asta se lauda ei, pentru asta ii lauzi dumenata pe ei ?

Așa ceva ...

Vă tremură femurul cocoșeilor, nu? La abuzuri se răspunde cu aceeași monedă, ce este așa de greu de ințeles? Mereți mai bine și faceți dosare beton pentru corupți, lăsați politica in sarcina altora!

da case,n-a cerutara ? ma mir !!!...or sta cu bunicii si

parintii la un loc !!!

........................tovarase MoldoValah dehelean

...ori ai noroc ori ghinion! sint nascut in oradea!Noi 'provincia'va vom baga mortul in casa!Rabdare!
...faceti numai un Referendum si toti din Ardeal,Banat si Maramures va vor intoarce spatele! INCERCATI ODATA!️....guvernele de videle!... o cloaca moldovalaha!
..Pasaricile malai Viseaza!Sa zicem ca,
primesc ceva malai!...a plecat trenul de mult! 500 de ani cu Fanariotii in MoldoValahia...
...urmeaza alti 500 cu 'comunismul de cumetrie'!Ramineti 'Acolo' in Cloaca MoldoValaha! Mintiti-va, Furati-va,Scuipati-va Bateti-va intre Voi, dar lasati Ardealul,Banatul si Maramuresul in pace!
...MoldoValahii traiesc in alta lume!
MoldoValahii trebuie separati de Romanii din Ardeal,Banat si Maramures! MoldoValahii pot sa-si Bata Joc de Bouvotantii lor, pe Teritoriul lor! Nu si prin Ardeal,Banat si Maramures!Romanii din Ardeal,Banat si Maramures nu au Nimic in Comun cu Albia de Porci MoldoValaha,nici la vorba nici la port!Si asta in toata Istoria Noastra straveche!Cind 'tirgul lui bucur' nici Nu exista prin anale, Ardealul, Banatul si Maramuresul aveau Orase Cetati Prospere! 'Eroii' MoldoValahi nu au fost Niciodata si eroii Ardealului,Banatului si Maramuresului!Statuia lui 'mihaita vestejescu',se potriveste in Centrul Oradiei unde m-am nascut,Ca Nuca de Perete! A fost alungat de prin Ardeal cu Piciorul in Kur! El nu a vazut Oradea Niciodata! Iar 'Maritu' vostru Dragnea ar trebui sa intre in Ardeal cu VIZA! Impreuna cu Toti din Toate Partidele din MoldoValahia! Nepotrivire de Caracter! Cehii si Slovacii Pasnic sau Separat si sint Ok in UE! Este RINDUL ROMANILOR!Romanii au nevoie de Kosovo-ul lor! Tinta finala a MoldoValahilor este Federatia Raului,cu Chiril,Putin si Daniel in frunte!
viorel ratiu cincinnati oh usa️️

bre Homerule cam ai dreptate...

ce noroc pe tine ca te-ai nascut pe teritoriu ales! ... da de fapt la ce-ti foloseste? :)

Daca vreti sa schimbati legislatia

imbrac ati camasa de politician, infiintati partide, incepeti de la lipit afise, umblati prin vagauni, noroaie, boscheti, cuvantati la tribune, ....
Mai ales, FACETI-VA alesi de catre popor, intrati in corpul legiuitor si uniti-va cu adeptii vostri ca sa puteti

EMITE LEGI,

Pana atunci, nu aveti decat sa aplicati legile, nu creati haos in tara ca sa perturbati sistemul legislativ.

PS: "Magistratii care au protestat la Oradea au facut o lista cu 9 revendicari pentru ca justitia sa fie independenta "

 

Procurorii nu vor sa plateasca pentru atrocitatile comise!

Cred si eu! Dar uite ca alte categorii sociale platesc daca isi fac treaba cu REA CREDINTA!

 

Senzational!

Nu vi se pare curios faptul ca cele mai vocale grupuri de protestatari sunt de la pachetele si judecatoriile care aveau cea mai buna colaborare (sau cooperare) cu securitatea? Vezi, Oradea, Brasov, Constanta, Bucuresti, ... Ar fi interesant sa vedem cum au colaborat(sau cooperat) cei care fac galagie cu "organele"...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor