Ministerul Educatiei face control la facultatea din Iasi, unde s-a angajat fiul lui Tudorel Toader UPDATE: Universitatea Alexandru Ioan Cuza neaga acuzatiile

Vineri, 11 August 2017, ora 19:21
6233 citiri
Ministerul Educatiei face control la facultatea din Iasi, unde s-a angajat fiul lui Tudorel Toader UPDATE: Universitatea Alexandru Ioan Cuza neaga acuzatiile
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Ministerul Educatiei Nationale anunta ca va verifica felul in care s-a organizat si s-a desfasurat concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, functie castigata de fiul ministrului Justitiei, Alexandru Toader.

"Ministerul Educatiei Nationale a luat act de informatiile aparute recent in spatiul public si va verifica modul in care a fost organizat si s-a desfasurat concursul pentru ocuparea unui post in cadrul Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi.

Mai exact, controlul Ministerului Educatiei Nationale vizeaza ocuparea postului de asistent universitar (perioada determinata), pozitia 71, disciplina Drept civil. Partea generala. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept in semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

UPDATE 19:21 - Reprezentantii universitatii din Iasi au confirmat primirea solicitarii din partea Ministerului Educatiei, precizand ca, "prin acest demers oficial, speram ca se va putea elimina orice acuza privind favorizarea unui candidat prin modificarea conditiilor de concurs" si ca isi declara public acordul "pentru ca Ministerul sa puna la dispozitia presei informatiile primite de la Universitate, precum si concluziile anchetei", potrivit unui comunicat remis vineri seara Ziare.com

In comunicat sunt dezmintite, insa, acuzatiile enuntate in ultima perioada in spatiul public.

"Acuzatiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atat inainte, cat si dupa modificarea metodologiei, cerinta pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diploma de Doctor in Drept, nu intr-un domeniu conex.

De altfel, nu exista diploma de 'Doctor in Drept Civil' sau 'Doctor in Drept Penal' sau in oricare alta ramura a Dreptului. Universitatea va coopera in totalitate cu reprezentantii ministerului si speram ca lucrurile sa se clarifice in cel mai scurt timp", mai transmite institutia de invatamant superior.

Precizarile vin dupa ce, joi, au aparut informatii ca fiul ministrului Tudorel Toader a castigat concursul pentru ca s-au schimbat regulile in favoarea sa.

Concret, Senatul universitatii unde tatal sau a fost rector ar fi modificat cu o luna inainte paragraful unei prevederi, astfel incat pozitia respectiva sa poata fi ocupata si de cineva care are titlul de doctor in Drept Penal, asemenea lui Alexandru Toader, nu doar titlul de doctor in Drept Civil. Disciplina vizata pentru a fi predata pe acest post era cea din urma.

Articolul respectiv a fost modificat pe 30 martie, iar postul a fost scos la concurs la sfarsitul lunii aprilie. Mai mult, fiul lui Toader a fost singurul candidat pentru acel post, fiind declarat admis cu media 9,24.

Inainte sa ocupe aceasta functie, Alexandru Toader a fost profesor la o universitate privata din oras si este si notar.

"Eu am indeplinit toate conditiile. Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro", a spus fiul ministrului Justitiei.

Iata si reactia lui Tudorel Toader

F.N.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ministerul Educatiei verificari fiu Toader, #fiu Toader concurs asistent universitar , #ministrul Justitiei