Ministrul Justitiei a anuntat cand va fi gata controlul la DNA

Luni, 07 August 2017, ora 10:09
3632 citiri
Ministrul Justitiei a anuntat cand va fi gata controlul la DNA
Foto: Antena 3

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni dimineata, ca Inspectia Judiciara va finaliza controlul la DNA vineri, 11 august.

"Pe 11 august ar trebui sa se incheie controlul Inspectiei Judiciare. Ministrul Justitiei are doua cai de a face un control de fond la Ministerul Public. Una e ca el sa numeasca procurorii, obiectivele controlului si graficul.

O alta procedura, la care eu am apelat, a fost aceea de a ma adresa Inspectiei Judiciare. Am solicitat ca in planul de masuri sa aiba un asemenea audit. Eu am trimis scrisoarea, Inspectia Judiciara a hotarat graficul, componenta comisiei, obiectivele controlului. Astept", a declarat ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a mai tinut sa mentioneze ca un astfel de control de fond nu mai fusese facut de 10 ani.

Dupa finalizarea verificarilor incepute in iulie va fi intocmit un raport care urmeaza sa fie inaintat Sectiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

Inspectia judiciara a inceput controlul cerut de Tudorel Toader la DNA

In luna iulie a acestui an, referindu-se la acest audit, ministrul afirma ca lupta anticoruptie nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci inseamna si prevenirea actelor de coruptie si ca, in calitate de ministru, nu vede numai partea pozitiva, ci si pe cea negativa, cu oameni arestati, condamnati, care se dovedeste ulterior ca sunt nevinovati, ceea ce inseamna o tragedie si o pata neagra pentru justitie.

In luna mai a acestui an, ministrul declara ca auditul extern care urma sa fie efectuat la DNA, Ministerul Public si DIICOT va fi facut de o firma specializata din tara sau strainatate, fiind "o evaluare a starii justitiei".

Cu o luna inainte, Toader anunta ca va dispune efectuarea unui audit extern la DNA, Ministerul Public si DIICOT.

Intrebat ce ar trebui sa urmareasca acel audit, Toader a raspuns ca poate cuprinde verificarea numarului de dosare, al achitarilor sau al cetatenilor care au stat in inchisoare pe nedrept.

Citeste si Ministrul Justitiei: A venit vremea clarificarilor la DNA. Sper sa nu se constate ca avem o justitie selectiva

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tudorel Toader audit DNA 11 august, #ministrul Justitiei audit DNA , #ministrul Justitiei