Ministrul Justitiei amana pana miercuri prezentarea rezultatului evaluarii lui Lazar si Kovesi

Luni, 27 Martie 2017, ora 09:21
5053 citiri
Ministrul Justitiei amana pana miercuri prezentarea rezultatului evaluarii lui Lazar si Kovesi
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca amana cu doua zile anuntul rezultatelor evaluarii procurorului general, Augustin Lazar, si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Acesta a transmis ca amana transmiterea rezultatului avand in vedere ca luni se va intalni cu ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, si apoi va pleca la Bruxelles, informeaza Digi 24.

Astfel, ministrul a spus ca va organiza miercuri o conferinta de presa.

"Am facut evaluarile, cele 14 zile s-au implinit chiar de aseara, voi proroga termenul cu doua zile, dat fiind ca am fost la Bruxelles, astazi voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele pranzului, voi organiza o conferinta de presa, va voi invita si va voi da toate amanuntele", a spus Tudorel Toader, la intrarea in sediul Ministerului Justitiei.

Intrebat daca in cadrul acestei evaluari s-a intalnit si cu procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, dupa discutiile pe care le-a avut cu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, ministrul Justitiei a evitat un raspuns, aratand doar ca si aceasta informatie va fi comunicata tot miercuri, in conferinta de presa, potrivit News.ro.

"Aceeasi intrebare, acelasi raspuns: miercuri la orele pranzului. (...) De ce insistati pe aceeasi formula. (...) Nu este secret, dar este in procedura pe care v-am anuntat-o, ca la final va voi raspunde la toate intrebarile, voi da toate raspunsurile posibile", a mai spus Tudorel Toader.

In ceea ce priveste declaratiile presedintelui potrivit carora este multumit de activitatea lui Lazar si Kovesi, ministrul Justitiei a spus: "Presedintele si-a exprimat in repetate randuri opinia. Eu imi voi exprima opinia mea, in scris si prin raspunsurile pe care vi le voi da miercuri, in conferinta de presa".

Amintim ca in urma cu doua saptamani Tudorel Toader a anuntat ca a demarat procedurile pentru evaluarea, din punct de vedere managerial, a lui Kovesi si Lazar.

De asemenea, ministrul a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze. A doua zi, ministrul a revenit asupra declaratiilor, precizand ca nu le-a sugerat celor doi sa isi dea demisia, ci a invocat o institutie care exista in Codul Muncii, precizand ca oricine poate sa isi dea demisia si ca nimeni nu este obligat sa munceasca impotriva vointei lui.

Citeste si Procurorul general spune ca ministrul Justitiei nu i-a cerut demisia: A fost o discutie foarte clarificatoare si pozitiva

Referitor la aceasta evaluare, premierul Sorin Grindeanu a sustinut vineri ca are mare incredere in ministrul Justitiei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ministrul Justitiei evaluare procurori, #ministrul Justitiei evaluare Kovesi, #ministrul Justitiei evaluare Lazar , #ministrul Justitiei