Ministrul Justitiei anunta ca evaluarile lui Kovesi si Lazar sunt aproape gata. Procurorul general: Sunt relaxat si optimist

Marti, 21 Martie 2017, ora 10:24
3945 citiri
Ministrul Justitiei anunta ca evaluarile lui Kovesi si Lazar sunt aproape gata. Procurorul general: Sunt relaxat si optimist
Foto: captura video Digi24

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca evaluarea procurorului general si a procurorului sef al DNA este aproape de final, iar concluziile vor fi anuntate in cateva zile. La randul sau, Augustin Lazar se declara relaxat si optimist.

Declaratiile au fost facute marti dimineata, inainte de sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cand ministrul Justitiei a fost intrebat despre evaluarea anuntata.

"Credeti ca eu voi spune concluzii pe etapa, pe bucatele? La final voi face cunoscute concluziile evaluarii. Finalul se apropie, mai sunt cateva zile. Eu plec maine la Bruxelles si in termenul stabilit, de 14 zile, va voi comunica si concluziile, si argumentele", a declarat Tudorel Toader, reamintind ca, "potrivit Constitutiei, Ministerul Public isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei".

Pentru ca un jurnalist i-a spus ca presedintele Klaus Iohannis a declarat ca e optimist in legatura cu rezultatul evaluarii lui Lazar si Kovesi, in timp ce premierul Grindeanu a spus ca el nu e atat de optimist, Tudorel Toader a zambit si a declarat: "Si eu sunt optimist in statul de drept", fara sa faca mai multe precizari.

La randul sau, procurorul general Augustin Lazar a declarat la intrarea in sediul CSM ca nu a mai discutat cu ministrul Justitiei dupa intalnirea de saptamana trecuta.

Citeste mai multe despre: Procurorul general spune ca ministrul Justitiei nu i-a cerut demisia: A fost o discutie foarte clarificatoare si pozitiva

Intrebat daca ia in calcul sa isi dea demisia, Augustin Lazar a raspuns: "De ce sa imi dau demisia?".

"Procurorii sunt relaxati si nu se uita la talk-show-uri. Si isi vad de munca lor", a adaugat el zambind.

De asemenea, intrebat daca e si el optimist in legatura cu rezultatul evaluarii, la fel ca presedintele Klaus Iohannis, Augustin Lazar a raspuns razand: "Eu sunt optimist ca mine si imi fac datoria conform fisei postului".

Procurorul general a refuzat sa raspunda la o intrebare legata de contestatia depusa la CSM de Oana Schmidt Haineala cu privire la retragerea ei din functia de secretar de stat, spunand ca subiectul e pe ordinea de zi a sedintei de azi, asa ca nu il va comenta.

Oana Schmidt Haineala a depus contestatie sustinand ca decizia de retragere a ei de la Ministerul Justitiei ar fi fost nelegala, fiind facuta la cererea procurorului general, insa Sectia pentru procurori a argumentat ca masura a fost luata ca sa nu existe suspiciuni privind impartialitatea sa.

Plenul CSM va dezbate contestatia si va lua o decizie in sedinta de azi.

In 3 februarie, in contextul anchetei deschise cu privire la ordonanta 13, care a scos sute de mii de oameni in strada, CSM a decis retragerea de la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schimdt Haineala si Constantin Sima, detasati anterior pe functii de secretar de stat.

Ministrul de atunci al Justitiei, Florin Iordache, s-a opus, si, potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, Oana Schmidt Haineala isi inaintase anterior demisia.

Citeste mai multe despre: CSM a retras doi procurori din Ministerul Justitiei, dupa ce DNA ancheteaza ordonanta. Oana Haineala a demisionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Tudorel Toader evaluare Kovesi Lazar , #ministrul Justitiei