Ministrul Toader a decis daca cere revocarea lui Kovesi, dar nu vrea inca sa ne spuna

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 14:46
4198 citiri
Ministrul Toader a decis daca cere revocarea lui Kovesi, dar nu vrea inca sa ne spuna

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a luat o decizie in ceea ce o priveste pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, decizie pe care urmeaza sa o "formalizeze", in limitele competentelor sale.

"Am spus public ca am luat o decizie. Stiti bine ca nu ministrul revoca, el cel mult propune. De revocat, il intrebati pe presedinte", a declarat ministrul Justitiei, la iesirea de la CSM, unde a participat la sedinta de plen in care a fost aleasa noua conducere a institutiei.

La intrebarile insistente ale jurnalistilor pe acest subiect, Toader a repetat ca decizia este luata si ca urmeaza sa fie "formalizata".

"Pare ca dumneavoastra insistati, ca va grabiti. Dar eu va repet. Este o decizie pe care am luat-o, pe care urmeaza sa o formalizez, in limitele competentelor mele", a spus ministrul.

In 20 decembrie, ministrul Justitiei spunea ca va anunta "intr-un termen scurt sau foarte scurt" decizia sa in legatura cu posibila revocare sau mentinerea in functie a sefei DNA.

"Decizia nu poate fi decat una in limitele competentelor legale. Competente legale care sunt partajate de data aceasta. Ministrul Justitiei poate sa faca acea evaluare, sa ajunga la o concluzie sau alta si sa propuna mai departe revocarea sau mentinerea.

Prin urmare, nu ministrul Justitiei decide posibila revocare, competentele sunt partajate intre ministrul Justitiei si presedintele republicii. Va asigur ca eu imi voi indeplini competentele mele", declara Tudorel Toader la Antena 3.

Intrebat cand va lua decizia in legatura cu Kovesi, Toader a replicat: "CEDO vorbeste de termen rezonabil, dar acolo e vorba de cauze. Eu va pot spune intr-un termen scurt sau foarte scurt".

Revocarea procurorului sef al DNA se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei.

Citeste si

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...