Ministrul Toader a trimis la CSM, DNA, DIICOT si PICCJ pachetul de legi privind Justitia

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 20:09
2501 citiri
Ministrul Toader a trimis la CSM, DNA, DIICOT si PICCJ pachetul de legi privind Justitia
Foto: Ziare.com

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis pachetul de legi privind Justitia la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), precum si la Ministerul Public, termenul pentru primirea eventualelor propuneri fiind 13 aprilie.

Tudorel Toader a precizat, joi, pentru News.ro, ca propunerile legislative pe care le-a trimis la CSM, DNA, DIICOT si PICCJ cuprind si transpunerea directivei europene referitoare la confiscarea extinsa.

Ministrul Justitiei a anuntat, miercuri, ca a fost elaborat si va fi trimis Parlamentului proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si a reafirmat ca nu va pune un prag pentru abuzul in serviciu, dar, "daca legiuitorul va aprecia pe parcurs sa impuna un prag, are libertatea sa o faca".

"Eu voi da drumul la proiectul de lege fara prag (pentru abuzul in serviciu - n.red.), pentru ca in dispozitivul Curtii Constitutionale nu se vorbeste de prag, ci de natura reglementarii obligatiei. Proiectul de lege il voi da cu aprobarea Guvernului si il voi trimite in dezbatere parlamentara. Va trece pe la comisiile juridice, apoi la plenul celor doua Camere.

(...) Va rog sa acceptati ideea ca stiu bine continutul si ratiunile deciziei Curtii Constitutionale referit la abuzul in serviciu, pentru ca eram judecator la CCR si stiu considerentele decizie, pentru ca am participat la redactare", a adaugat Toader.

Citeste si Planurile PSD: Degeaba nu baga ministrul Justitiei prag la abuzul in serviciu, in Parlament se poate reveni la ce prevedea OUG 13

"Vom continua cu elaborarea altor proiecte de lege, pentru punerea de acord a intregii legislatii cu deciziile Curtii Constitutionale, de admitere sau respingere", a precizat Toader.

Ministrul Justitiei a spus ca printre modificarile la Codul Penal se afla articolul 5, care se refera la aplicarea legii penale mai favorabile, articolul 159 alineatul 3 privind impacarea partilor, dar si, din procedura penala, lamurirea situatiei in care o persoana care a mai fost arestata poate fi din nou arestata preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toader pachet legi Justitie Parchete, #Tudorel Toader trimis legi Justitie, #ministrul Justitiei pachet legi , #ministrul Justitiei