Ministrul Toader anunta pe Facebook ca Legile Justitiei sunt gata, iar acum are alta prioritate

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 09:55
6542 citiri
Ministrul Toader anunta pe Facebook ca Legile Justitiei sunt gata, iar acum are alta prioritate
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a anuntat miercuri, pe o retea de socializare, ca a finalizat propunerile de modificare a Legilor Justitiei, iar acum are ca prioritate rezolvarea problemelor din penitenciare, semnalate in hotararea pilot a CEDO referitoare la Romania.

"Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justitiei - vom participa la toate dezbaterile!

Prioritara devine foia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor Hotararii pilot, pronuntata de CEDO, referitoare la conditiile din penitenciare!", a scris pe Facebook Tudorel Toader.

Ministrul nu da niciun fel de date despre ce contine proiectul definitivat pe Legile Justitiei, insa continua postarea cu amanunte despre ce-si propune sa faca in inchisori, facand referire la legea adoptata in vara de Parlament, care prevede reducerea pedepselor pentru conditii improprii de executare.

"Comisiile din penitenciare sunt pregatite sa puna in aplicare prevederile legii nr. 169 din 14 iulie 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 571 din 18 iulie 2017.

Prevederile art. 55^1 reglementeaza Compensarea in cazul cazarii in conditii necorespunzatoare.

Potrivit alin. (1) 'La calcularea pedepsei executate efectiv se are in vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca masura compensatorie, si executarea pedepsei in conditii necorespunzatoare, caz in care, pentru fiecare perioada de 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, chiar daca acestea nu sunt consecutive, se considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicata'".

Citeste ce prevede legea prin care detinutii pot cumpara zile libere

Legile Justitiei vor fi schimbate in Parlament

Liviu Dragnea a anuntat, marti, ca in discutia informala de luni cu premierul Mihai Tudose si seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, parerea unanima a fost ca modificarile la Legile Justitiei sa nu fie asumate de Guvern, ci elaborate ca initiativa parlamentara.

Dragnea a adaugat ca ministrul Justitiei va duce "ce are in acest moment" la comisia special infiintata in Parlament in acest scop si va participa "in mod activ" la sedintele acesteia.

Mai mult de jumatate din magistratii romani au semnat Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a Legilor Justitiei, initiat de Forumul Judecatorilor, iar marti 73 de organizatii ale societatii civile au cerut Guvernului sa renunte.

Citeste si interviul realizat de Ziare.com cu Dragos Calin, judecator, Curtea de Apel Bucuresti: Urmeaza ani dificili, sprijinul Comisiei Europene va fi esential

B.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Toader Legile Justitiei , #ministrul Justitiei