Ministrul Toader, despre inregistrarile difuzate de Antena3: Nu voi sesiza Inspectia Judiciara, nu e necesar

Luni, 12 Februarie 2018, ora 14:21
8267 citiri
Ministrul Toader, despre inregistrarile difuzate de Antena3: Nu voi sesiza Inspectia Judiciara, nu e necesar
Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca nu va sesiza Inspectia Judiciara privind inregistrarile audio prezentate de Antena3, duminica seara, pentru ca "nu mai este necesar".

Acesta a precizat ca, in context, nu i-a fost solicitata prezenta in tara, insa "va veni cat de repede se poate", daca este necesar.

Tudorel Toader este plecat intr-o vizita oficiala in Japonia.

"Nu, pana la acest moment, nu mi-a fost solicitata revenirea in tara, dar daca este necesar, voi veni cat de repede se poate. Personal, cred ca ar trebui sa raman cel putin pana la intrevederea cu ministrul Justitiei si cu presedintele Curtii Supreme din Japonia, despre care nu are sens sa subliniem ca sunt intrevederi foarte, foarte importante", a spus Tudorel Toader intr-o interventie telefonica pentru Antena3.

Ministrul a adaugat ca vizavi de acest subiect exista asteptari din partea lui, dar a dat asigurari ca nu exista presiuni. Toader a mai anuntat ca nu va sesiza Inspectia Judiciara, pentru ca "nu mai este necesar la acest moment".

"In ceea ce ma priveste, nu voi sesiza Inspectia Judiciara. Consider ca la acest moment nu mai este necesara sesizarea Inspectiei pentru ca, daca as sesiza, s-ar prelungi lucrurile. Ar trebui sa asteptam solutionarea si rezultatele verificarii", a precizat Tudorel Toader.

"In acest timp, au iesit multe la iveala. Daca asa stau lucrurile, e foarte bine ca romanii sa cunoasca adevarata fata a modului in care, uneori, se face urmarirea penala, ca romanii sa vada modul in care se respecta sau nu prezumtia de nevinovatie", a mai spus ministrul.

"Nu are sens sa mai astept Inspectia Judiciara. Sa ne spuna ce? Sa ne confirme a n-a oara ceea ce stim in realitate? Doar sa prelungeasca termenul de rezolvare a problemei", a insistat Toader.

Ministrul Justitiei a mai mentionat ca raportul privind activitatea DNA este gata si ca il poate prezenta oricand.

"Am raportul privind activitatea DNA-ului si il pot prezenta oricand (...) Voi veni in tara si voi vedea care este cea mai recomandata, completa si rapida varianta. Voi prezenta si voi concluziona", a subliniat Tudorel Toader.

Intrebat daca raportul sau va propune masura revocarii sefei DNA, ministrul a raspuns: "Raportul meu va propune o masura".

"Dezvaluirile" de la Antena 3 despre DNA

Antena3 a difuzat, duminica seara, inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

De asemenea, in emisiune a fost si procurorul Mihaiela Iorga, care a relatat ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi ar fi chemat-o si ar fi intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

DNA a reactionat luni dimineata si a aratat ca fostul deputat PSD, Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

Iata replica oficiala a DNA: Este deschis un dosar de santaj. Stenograme: "E si Voiculescu bagat... si Ghita... in treaba asta"

DNA a publicat doua stenograme ale unor interceptari dintre persoane apropiate familiei Cosma si anchetatori. Acestea sunt dintr-un dosar penal avand ca obiect, intre alte infractiuni, si infractiunea de santaj.

Cat despre acuzatiile aduse de procurorul Iorga Moraru, solicitata sa raspunda, sefa DNA a negat pentru Ziare.com ca a avut vreodata astfel de discutii cu magistratul DNA sau orice alt procuror.

"Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier", a declarat Kovesi. Iata intreaga reactie a Laurei Codruta Kovesi pentru Ziare.com.

Citeste si Reactia PSD la acuzatiile impotriva DNA. Dragnea acuza politie politica. Stanescu cere demisia lui Kovesi. "Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!"

Iata ce spunea saptamana trecuta Tudorel Toader despre raportul asupra activitatii DNA si Parchetului General

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudoare Toader inregistrari Cosma , #ministrul Justitiei