Motiunea impotriva lui Toader se amana si a treia oara. Urmatorul termen - 6 mai

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 13:50
8806 citiri
Motiunea impotriva lui Toader se amana si a treia oara. Urmatorul termen - 6 mai

Senatul trebuia sa dezbata, luni, motiunea simpla depusa de PNL si USR impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, insa aceasta a fost din nou amanata la dezbatere si vot pana pe 6 mai.

Si motiunea impotriva ministrului Finantelor a fost amanata azi, pentru ca Eugen Teodorovici nu este in tara.

Deciziile au fost luate de Biroul Permanent al Senatului, dupa o sedinta foarte tensionata, transmite Antena3.

Claudiu Manda (PSD) a cerut amanarea in cazul motiunii impotriva lui Toader fara sa dea vreo explicatie, iar Calin Popescu Tariceanu (care a condus sedinta BP) a fost de acord, fara sa-i ceara vreun motiv. In replica, Alina Gorghiu (PNL) a acuzat ca aceasta amanare ar fi neconstitutionala, pentru ca motiunile simple trateaza o chestiune la zi.

La finalul sedintei BP, Manda a declarat ca votul se amana, pentru ca grupul PSD nu a decis cum voteaza. El a spus, insa, ca e posibil sa se hotarasca saptamana viitoare, asa incat sa se puna, totusi, motiunea de ordinea de zi inainte de Paste.

"A fost o propunere la Comitetul liderilor pe care a formulat-o liderul grupului PSD sau viceliderul grupului. Sunt pareri pro si contra pe marginea motiunii si o amanare ca sa ne edificam. Am incercat sa evaluam ca sa vedem daca grupul PSD va avea o pozitie unitara sau fiecare sa voteze conform punctului de vedere.

In interiorul grupului sunt colegi care vor sa voteze motiunea si colegi care nu vot sa o voteze. Pentru a avea un punct de vedere clar, va trebui sa discutam, sa ne lamurim daca vom avea o pozitie a grupului PSD sau fiecare va vota cum va dori.

Asta nu inseamna ca e obligatoriu sa fie asa. Putem convoca Biroul Permanent saptamana viitoare, pentru ca se lucreaza in comisii. Eu cred ca ar trebui sa ii intrebati pe fiecare in parte de ce. In regulament spune ca trebuie dezbatuta in maxim sase zile. Au trecut cele sase zile. Plenul putea sa dezbata saptamana aceasta sau in alta zi.

Nu scrie in regulament care sunt motivele pentru care se cere amanare. Nefiind un motiv anume, eu v-am spus care e pozitia grupului PSD", a explicat Manda.

Inca o data, Claudiu Manda a precizat ca el, personal, va vota pentru motiune.

Senatul a amanat, si miercurea trecuta, pentru a doua oara, dezbaterea si votul asupra motiunii simple impotriva lui Tudorel Toader.

Motivul: doar 44 de senatori au fost prezenti, din totalul de 136, ceea ce a facut ca sedinta sa fie declarata inchisa din lipsa de cvorum, iar motiunea sa fie din nou pusa pe ordinea de zi, pentru sedinta de luni.

Asta dupa ce comitetul liderilor din Senat decisese si lunea trecuta amanarea dezbaterii si votului, tot din cauza lipsei de cvorum.

Intre timp, mai multe voci din PSD si-au exprimat public nemultumirea fata de activitatea ministrului Justitiei. Tudorel Toader este sustinut de ALDE, dar ocupa in Guvern un loc care apartine PSD, conform algoritmului de repartizare a posturilor decis in coalitia de guvernare, dupa cum a declarat in repetate randuri Liviu Dragnea.

Citeste si:
Gabriela Firea: "După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile!"
Gabriela Firea: "După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile!"
Firea: După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile! Cu cât dispreţ au vorbit azi de Peeseeedeee, vor primi un răspuns pe măsura obrăzniciei...
Congresul PNL. Orban îl atacă direct pe Cîțu: Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri
Congresul PNL. Orban îl atacă direct pe Cîțu: Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri
Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur pe contracandidatul său la congresul PNL, premierul Florin Cîțu, despre care spune că nu este un prim-ministru „cu care să ne putem...
Sursa: Ziare.com