Reactia lui Tudorel Toader dupa achitarea lui Sebastian Ghita

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 08:53
13533 citiri
Reactia lui Tudorel Toader dupa achitarea lui Sebastian Ghita
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost intrebat, vineri dimineata, despre achitarea lui Sebastian Ghita in dosarul in care era judecat alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Toader le-a transmis jurnalistilor sa intrebe la DNA Ploiesti.

"Intrebatii pe dansii, pe cei care au efectuat urmarirea penala, care au avizat trimiterea in judecata. Daca nu ii gasiti sau nu vor sa raspunda, au superiori ierarhic. Este ca si cum ati merge la Ploiesti sa intrebati cum se desfasoara activitatea la Ministerul Justitiei", a spus Toader.

Toader a precizat ca in cazul lui Ghita trebuie sa se astepte hotararea intr-un alt dosar pe care il are si ca nu va fi retrasa solicitarea de extradare.

"Nu avem niciun temei legal sa anulam, sa retragem solicitarea de extradare. El ramane sub puterea celuilalt mandat de arestare. Asteptam hotararea si in acel dosar", a mentionat ministrul.

El a adaugat ca toti cetatenii sunt egali in fata legii si ca trebuie sa raspunda.

"Eu va spuneam de fiecare data ca nu trebuie sa facem deosebire intre X si Y, pentru ca, spune constitutia, toti suntem egali in fata legii, toti trebuie sa raspundem in aceleasi conditii dupa cum toti trebuie sa beneficieze de aceleasi garantii procedurale pana cand se bucura de prezumtia de nevinovatie.

Fara sa spuneti un nume sau altul, toti cei aflati in ipoteza in care sunt urmariti penal, condamnati in prima instanta, definitiv, trebuie tratati cu aceeasi masura de garantare a prezumtiei de aparare a drepturilor, libertatilor fundamentale. Sa nu credeti ca daca cineva are un nume mai sonor sau pe altul nu il stim nu sunt supusi acelorasi exigente legale", a punctat el.

Amintim ca fostul deputat PSD Sebastian Ghita a fost achitat, joi, de Inalta Curte intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

El a fost achitat pentru toate infractiunile pentru care a fost trimis in judecata de DNA: dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si conducerea unei masini fara permis.

Sebastian Ghita este fugit in Serbia, dupa ce autoritatile din Romania au emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. O instanta din Belgrad judeca de mai multe luni solicitarea de extradare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Toader achitare Sebastian Ghita , #ministrul Justitiei