Sedinta de urgenta a procurorilor CSM: Toader sa abroge toate dispozitiile privind activitatea Ministerului Public din OUG 7

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 01 Martie 2019, ora 16:23
6113 citiri
Sedinta de urgenta a procurorilor CSM: Toader sa abroge toate dispozitiile privind activitatea Ministerului Public din OUG 7
Foto: captura video CSM

O delegatie de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a intalnit vineri cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a discuta situatia din cadrul parchetelor, in contextul protestelor generate de adoptarea OUG 7/2019, de modificare a Legilor Justitiei.

UPDATE Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de punctele de vedere exprimate in cadrul adunarilor generale ale procurorilor, convocate in baza hotararii Sectiei pentru procurori nr.95/2019, urmand a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispozitiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum si aducerea la indeplinire a celorlalte solicitari.

Ce le-a promis Toader

Potrivit procurorilor, ministrul Toader le-ar fi promis ca va trimite chiar astazi un proiect de OUG prin care vor fi abrogate mai multe articole controversate ale ordonantei care a scos in strada mii de magistrati.

Anuntul a fost facut de procurorul Nicolae Andrei Solomon, seful Sectiei pentru procurori din CSM, intr-o sedinta de urgenta a acestei institutii. Magistratul a prezentat si care este situatia centralizata a pozitiilor exprimate de adunarile generale ale procurorilor.

"Toate parchetele din Romania sustin pozitia Sectiei pentru procurori referitoare la OUG 7/2019. De asemenea, pe langa cele exprimate in hotarere, alte parchete mai si sustin pozitia procurorului general si a Forumului Judecatorilor din Romania.

Majoritatea parchetelor din tara si-a manifestat disponibilitatea de a participa la anumite forme de protest in perioada urmatoare", a explicat Solomon.

Sectia pentru procurori din CSM a semnalat mai multe nereguli in cadrul OUG nr. 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei. Aceste pot fi citite integral pe site-ul CSM.

"Astazi, la ora 12:30, Sectia pentru procurori a CSM a mers la ministrul Justitiei care ne-a comunicat ca va emite o noua ordonanta de modificare a OUG 7/2019. Noi am cerut abrogarea tuturor dispozitiilor referitoare la Ministerul Public. Domnul ministru a anuntat ca va trimite astazi, la CSM, o forma a OUG.

A spus ca va avea 5 puncte, ca se va reveni la forma anterioara la articolul pivind delegarile, ca acestea vor fi decise de Sectia pentru procurori din CSM. La articolul privind posibilitatea ca judecatorii sa fie numiti in functii in parchete si ca o sa modifice articolul privind buna reputatie. Alte doua modificari privesc salarizarea personalului IT si unele corelari care privesc Inspectia Judiciara", a povestit Solomon.

Procurorul a explicat ca i-ar fi spus lui Tudorel Toader ca ingrijorarile din sistemul judiciar sunt mult mai largi decat cele din OUG 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nicolae Solomon CSM, #Nicolae Solomon Toader, #CSM Toader , #ministrul Justitiei