Ziare.com

Toader a prezentat detalii despre candidatura lui Lazar si cere voie CSM sa publice documentele din dosar

de Irina Olteanu
Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 17:55

   

Toader a prezentat detalii despre candidatura lui Lazar si cere voie CSM sa publice documentele din dosar
Tudorel Toader a facut, miercuri, pe site-ul Ministerului de Justitie, mai multe precizari referitoare la numirea procurorului general, Augustin Lazar, dar nu a publicat documentele pe care le-a promis de cateva zile.

El a afirmat ca a trimis catre CSM copia integrala dupa dosarul de la Ministerul Justitiei, dar si o copie a raspunsului din 19 septembrie 2018, prin care CSM a transmis rapoartele de evaluare a activitatii profesionale ale lui Augustin Lazar.

De asemenea, ministrul cere CSM sa aprecieze daca sunt intrunite conditiile pentru a publica documentele din dosarul de candidatura al lui Lazar.

Iata aici prezentarea facuta de Toader


Citeste si:

Toader incepe prin a prezenta anuntul de recrutare al procurorului general.

" 17 Februarie 2016 - pe site-ul Ministerului Justitiei, a fost postat anuntul cu privire la declansarea procedurii de recrutare pentru ocuparea functiei de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Anuntul de recrutare a fost insotit de publicarea criteriilor avute in vedere pentru ocuparea functiei de Procuror General, iar la capitolul Conditii prevazute de lege sunt enumerate urmatoarele: (a) Vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror (b) Calificativul "foarte bine" la ultima evaluare; (c) Nu au fost sanctionati in ultimii 3 ani. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor a fost data de 16 martie 2018", se arata in documentul publicat de Toader.

Ministrul spune apoi ca, in perioada " 15-16 Martie 2018 - la registratura Ministerului Justitiei au fost inregistrate 4 candidaturi pentru functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, printre care si a procurorului Augustin Lazar."

Toader precizeaza apoi ca in 21 martie 2016 a avut loc "dialogul domnului procuror Augustin Lazar cu ministrul Justitiei", iar in 1 aprilie 2016 a fost trimisa catre CSM propunerea de numire functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Augustin Lazar, pentru o perioada de 3 ani.

In 21 aprilie 2016, precizeaza Toader, sectia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general a lui Augustin Lazar, iar in 28 aprilie 2016 presedintele Romaniei a semnat decretul de numire a acestuia in functie.

Care sunt problemele identificate de Toader in procedura de numire

Dupa aceasta prezentare, Tudorel Toader spune si care sunt problemele pe care le-a identificat in procedura de numire a lui Augustin Lazar in functie de procuror general.

Ministrul Justitiei spune ca exista 6 probleme: "dosarul de candidatura, neindeplinirea criteriilor anuntate pentru numire, evaluarea domnului procuror Augustin Lazar, avizul Consiliului Superior al Magistraturii, lucrari relevante intocmite in desfasurarea activitatii de catre candidati, atributiile presedintelui".

1. Dosarul de candidatura

In ceea ce priveste prima problema identificata de Toader, acesta spune ca dosarul de candidatura al lui Lazar a fost inregistrat la Ministerul Justitiei "printr-un email transmis in data de 15 Martie 2016, ora 12:27 catre Directia Resurse Umane. Din copia email-ului se poate observa ca s-au atasat doar un curriculum vitae si o scrisoare de intentie".

"Din analiza dosarului si a inregistrarilor din registratura Ministerului Justitiei, rezulta ca nu au fost depuse alte documente nici la aceasta data, nici la o data ulterioara, lipsind inclusiv proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere", afirma Toader.

Ministrul Justitiei precizeaza ca in 18 martie 2016, "Ministerul Justitiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii furnizarea unor informatii referitoare la cei 4 candidati cu referire expresa la: vechimea in functia de judecator/procuror, calificativul obtinut la ultima evaluare a activitatii profesionale si eventualele sanctiuni disciplinare aplicate in ultimii trei ani sau proceduri disciplinare in curs. La aceasta solicitare, in registratura MJ sau la dosarul de numire, nu este niciun raspuns si niciun document provenit de la Consiliului Superior al Magistraturii".

2. Neindeplinirea criteriilor anuntate pentru numire

Toader mai sustine ca in dosarul de candidatura al lui Augustin Lazar "nu s-a identificat nici un document care sa dovedeasca indeplinirea criteriului de la capitolul Conditii prevazute de lege din anuntul de pe site-ul Ministerului Justitiei, si anume obtinerea calificativul "foarte bine" la ultima evaluare".

In 12 septembrie 2018, spune Toader, ministrul Justitiei s-a adresat CSM cu solicitarea de a transmite situatia evaluarilor domnului procuror Augustin Lazar.

"CSM a transmis raspunsul numarul 18450 din 19 septembrie 2018, prin care a pus la dispozitie rapoartele de evaluare a activitatii profesionale a domnului Augustin Lazar, intocmite, pentru perioada 2014-2016 de Comisia de evaluare a procurorilor constituita la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii si pentru perioada 2011-2013, de Comisia de evaluare a procurorilor constituita la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Raportul de evaluare pentru perioada 2011-2013 vizeaza activitatea desfasurata de catre domnul Augustin Lazar in functia de procuror general adjunct, respectiv procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. La finalul documentului se precizeaza faptul ca: "Prezentul raport de evaluare a fost intocmit astazi, 20 APRILIE 2017, in trei exemplare..." Documentul este emis la un an de la numirea in functie - in baza prevederilor art. 39 alin (1) evaluarea are loc la fiecare 3 ani, astfel ca numirea trebuia sa aiba la baza o evaluare nu mai veche de anul 2013", subliniaza Toader

Astfel, spune Toader, ministrul Justitiei a facut propunerea de numire in functia de Procuror General a domnului Augustin Lazar cu nerespectarea criteriilor anuntate si a prevederilor legale.

"Domnul Augustin Lazar nu a demonstrat indeplinirea criteriului anuntat de Ministerul Justitiei pentru ocuparea functiei de Procuror General, capitolul Conditii prevazute de lege, si anume calificativul "foarte bine" la ultima evaluare", considera Toader.

3. Evaluarea domnului procuror Augustin Lazar

"Fata de situatia identificata anterior, evaluarea domnului procuror Augustin Lazar pentru perioada 2014-2016, de catre Comisia de evaluare a procurorilor, constituita la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, comunicata prin adresa CSM 18450 din 19.09.2018, contine doar data luarii la cunostinta a evaluarii, si anume 18.09.2018 (cu o zi inainte sa fie transmis raspunsul catre Ministerul Justitiei) ", afirma Toader.

El precizeaza ca, pe ordinea de zi a Sedintei Colegiului de conducere al Parchetului de pe langa ICCJ din data de 05 septembrie 2018, s-a pus in discutie inlocuirea lui Augustin Lazar cu Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, din functia de presedinte a Comisiei de evaluare a procurorilor membri ai comisiilor parchetelor de pe langa curtile de apel.

"Aceasta decizie era fundamentata de evaluarea activitatii profesionale a domnului Augustin Lazar pentru perioada 2014-2015 cand a ocupat functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si avea la baza, conform punctului 1 de pe ordinea de zi "Constatarea incompatibilitatii presedintelui Comisiei de evaluare a procurorilor membri ai comisiilor parchetelor de pe langa curtile de apel si inlocuirea acestuia potrivit art.26 alin 10 din Hotararea nr 676/2007 din 04.10.2007".

Nu avem cunostinta daca domnul Augustin Lazar a fost inlocuit din aceasta functie si la data de 20 aprilie 2017 (data intocmirii Raportului de evaluare pentru perioada 2011-2013), cand detinea, de drept, pozitia de presedinte al comisiei, in virtutea articolului 29 alin (8) din Hotararea nr 676/2007, care prevede ca: Activitatea specifica functiei de procuror desfasurata de membrii comisiilor de evaluare de la parchetele de pe langa curtile de apel, inclusiv membrii supleanti, chiar daca acestia nu au efectuat niciun act de evaluare, va fi evaluata de comisia de evaluare constituita la nivelul Parchetului de pe langa ICCJ, din care fac parte procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, 2 procurori desemnati de colegiul de conducere si un membru supleant", mai spune Toader.

Ministrul subliniaza ca, "cu toate acestea, raportul de evaluare a activitatii profesionale, transmis de catre CSM, in data de 18.09.2018, nu este pentru perioada 2014-2015 (asa cum se precizeaza pe ordinea de zi a sedintei Colegiului de conducere al PICCJ din 05.09.2018), ci pentru perioada 2014-2016, si nu este intocmit de catre Comisia de evaluare a procurorilor membri ai comisiilor parchetelor de pe langa curtile de apel (asa cum se precizeaza pe ordinea de zi a sedintei Colegiului de conducere al PICCJ din 05.09.2018) ci de catre Comisia de evaluare a procurorilor constituita la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii".

4. Avizul Consiliului Superior al Magistraturii

Toader publica, pentru a argumenta aceasta problema identificata de el la numirea lui Lazar, un extras din Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii din 21 aprilie 2016:

"Din inscrisurile atasate, respectiv, propunerea ministrului justitiei, referatul Directiei resurse umane si organizare, declaratiile prevazute la art. 54 alin (2), raportata la art. 48 alin (11) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv, declaratia pe propria raspundere, de neapartenenta la serviciile de informatii inainte de anul 1990 si declaratia de interese, precum si proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de procuror general al Parchetului de pe langa ICCJ, curriculum vitae, al candidatului si 12 lucrari relevante intocmite de acesta in desfasurarea activitatii, rezulta ca au fost parcurse toate etapele parcurse de art. 211 alin (1) - (5) din Regulamentul privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor in alte functii de conducere....."

Ministrul spune ca "aceste documente la care se face referire in avizul sectiei de procurori din cadrul CSM nu se regasesc in dosarul de la Ministerul Justitiei, lipsind inclusiv proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere".

Totodata, Tudorel Toader afirma ca "din documentele de la Ministerul Justitiei nu se poate identifica continutul dosarului transmis catre Consiliul Superior al Magistraturii si nici cele 12 lucrari la care se face referire in hotararea CSM nr 258 din 21 aprilie 2016. In adresa transmisa de Ministerul Justitiei catre CSM, este mentionata indeplinirea criteriilor pentru numire, facandu-se referire la documente care nu exista la dosar".

5. Lucrari relevante intocmite in desfasurarea activitatii de catre candidati

Toader mai afirma ca, "in dosarul candidatului de la Ministerul Justitiei nu se pot identifica, cu exactitate, documentele justificative pentru activitatea profesionala, si anume lucrari intocmite de candidat in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea si orice alte inscrisuri considerate relevante".

Totodata, sustine el, "in dosarul de numire a domnului Augustin Lazar in functia de procuror-sef al Parchetului de pe langa ICCJ, de la Ministerul Justitiei, s-a identificat o Ordonanta de clasare pentru un dosar deschis in anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea data, domnul Klaus Iohannis".

La baza dosarului, spune Toader, "stau doua plangeri, una formulata de un petent persoana fizica catre Directia Nationala Anticoruptie, care a fost trimisa ulterior spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia la data de 18.07.2013 si alta formulata de catre o institutie publica la Parchetul de pe langa ICCJ, transmisa spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia la data de 28.08.2013. La acea data, conform informatiilor din curriculum vitae depus la dosarul de candidatura, domnul Augustin Lazar indeplinea functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia".

Toader subliniaza ca in raportul de evaluare a fost precizat faptul ca: "Nu cunoastem daca motivul acestei scapari are vreo legatura cu faptul ca in dosarul de candidatura al actualului procuror general era tocmai o rezolutie de clasare care privea presedintele Romaniei in functie. Am luat doar act de documentele pe care le-am identificat in dosarul inregistrat la Ministerul Justitiei".

"Toate constatarile facute prin Raportul de evaluare sunt corecte si au ca fundament, asa cum am precizat, documentele identificate in dosarul de la Ministerul Justitiei. Afirmatia a fost facuta in contextul elementelor prezentate la punctul 2 - Neindeplinirea criteriilor anuntate pentru numire", mai spune Toader.

6. Atributiile Presedintelui

La ultimul punct, ministrul Toader afirma ca "conform dispozitiilor art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in vigoare la data de 28 aprilie 2016, "Presedintele Romaniei poate refuza motivat numirea in functiile de conducere prevazute la alin. (1), aducand la cunostinta publicului motivele refuzului"".

Astfel, afirma Tudorel Toader "daca presedintele Romaniei putea refuza motivat, este greu de crezut ca isi putea fundamenta decizia in lipsa studierii documentelor de la dosarul de candidatura".

Ministrul subliniaza ca nu are cunostinta despre documentele care au fost analizate la acea data de catre presedinte pentru a motiva decizia sa de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa ICCJ, "deoarece din documentele de la Ministerul Justitiei nu rezulta continutul dosarului transmis catre Administratia Prezidentiala. Ordonanta de clasare mentionata la punctul anterior se afla in dosarul de la Ministerul Justitiei, aferent procedurii de numire a domnului Augustin Lazar in functia de procuror general".

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23510 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tuDorele iar te-ai facut de ras.

Remarc postacii PSD-isti la datorie, mai prezenti ca niciodata, la 2-3 maini cu note de 1.
Am vazut ca era suparat rau Dragnea si pe Realitatea si pe ziare.com, daca nu s-a putut abtine sa nu le aminteasca.

 

Orice prost ii place ievaluarili.

.

 

Tudorele , te rog sa-l evaluezi pe Trump si pe Putin !

spune-le ca Valcov a cerut o evaluare a celor doi presedinti si trimite Comisia lui Iordache la Casa Alba si la Moscova ca sa nu fie neclaritati !

 

deci: cand a vazut ca se ingroasa treaba Loazar s-a calificat

singur, cu 5 respectiv 3 ani mai tarziu decat trebuia.

Asa zisul dosar este un mail, la care s-au atasat doar un curriculum vitae si o scrisoare de intentie" fara calificativul FOARTE BINE la ultima evaluare, fara lucrari relevante, practic un tartaj gol.

treci pe nickul celalalt !

---------------------------

lasa ba ce crezi tu ca a facut lazar,

vezi ca se incurca in minciuni putorel slugarel si o da cotita ca toti mincinosii.
nu lazar trebuie sa faca dovada la ce zice putorel slugarel ca a gasit, ci putorel slugarel sa arate ce a gasit.
dar putorel n-a gasit decat minciuni .

Pensula/pilula /patrula /4lea /CosoruluiMocean etc /etc

Tu luai din fata si de la Albanezul de Gorj care era
Premier cu Doctoratul plagiat...ba chiar dorea o lege "speciala" numai pentru el sa poată renunța la titlu!!
Cată ipocrizie mai vrei sa vezi la Guvernul Manelist PSDist??
Tumorel a favorizat numai Hotii si Criminalii iar cei ca tine care ii sustin sunt la fel de blestemati ca cei de la Guvern!!
Mai bine faci ce poți Tu perfect...ia din FATA :))))

Esentialul este ca tuDOREL a mintit ! Nu are niciun document

cu semnatura lui Augustin Lazar de tipul celui incriminat de "profesorul" ministru al justitiei ... Tipic mafiot psd-ist !

dokomentul exista in dosarul MJ, Tudorel a cerut a

cerut aprobare de la CSM, sa nu-i sara nimeni in cap divulga maruntaiele justitiei...

Solicit, pe această cale, Consiliului superior al Magistraturii să confirme sau să infirme cu date si fapte aspectele identificate in evaluarea documentelor din copia după dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazăr in funcția de procuror general al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție. In același timp, in condițiile in care Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că sunt intrunite condițiile legale pentru a face publice documentele transmise, imi exprim acordul in acest sens...

clicati link-ul catre MJ si binevoiti a citi, care sunteti in stare...

Penisula se incurca

El e nebun după bubele lui tulburel și nu vrea sa recunoască ca adoratul lui a zbarcit-o amarnic. Safta la parasit și copii lui seamănă cu plombierul. Ghinion batrane penisula. Este ca la asta te-ai gandit cand ai aparut cu Nickul tău.

Trei zile,trei Tudorei.

1)Luni,Toader spune ca marti(3o octombrie)va publica documentul pe care l-a invocat in cererea de revocare a lui Augustin Lazar.
2)Marti,Toader spune ca a avut "o zi intensa" dar ca maine(adica azi,31 octombrie) "la prima ora,va fi primul act" de care se va ocupa.
3)Miercuri,31 octombrie ,Toader spune:voi cere CSM sa aprecieze daca sunt intrunite conditiile pentru a publica "documentele."
No comment.

Si, in plus, daca exista vreun document de acest

tip este semnat de alt procuror Cristian Lazar si nu este clar daca nu a fost pus acolo de vreun psd-ist acum (este vorba de dosarul de la MJ sau CSM) sau chiar de "profesorul" de drept tuDOREL, in stil de mare mafiot, sluga a lui drakknea !

O greșeală de tipar in articol

Apare 15-16 martie 2018 in loc de 15-16 martie 2016. Sigur n-a fost cu intenție, dar vă rog să o corectați. Mulțumesc mult!

 

in afara de curriculum, Lazar n-a avut nimic la dosar...

Potrivit articolului Art. 211 alin (2) din Regulamentul privind transferul si detașarea judecătorilor si procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor si procurorilor in alte funcții de conducere, precum si numirea judecătorilor in funcția de procuror si a procurorilor in funcția de judecător din 09.03.2006, "in vederea emiterii avizului, impreună cu propunerea ministrului justiției se depun la Consiliul Superior al Magistraturii declarațiile prevăzute de art. 55 alin. (3), raportat la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările si completările ulterioare, un PROIECT privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care se emite avizul, un CURRICULUM vitae al candidatului, 10 LUCRARI intocmite de candidat in compartimentele in care si-a desfășurat activitatea si orice alte inscrisuri considerate relevante".

Din documentele de la Ministerul Justiției nu se poate identifica conținutul dosarului transmis către Consiliul Superior al Magistraturii și nici cele 12 lucrări la care se face referire in hotărarea CSM nr 258 din 21 aprilie 2016. In adresa transmisă de Ministerul Justiției către CSM, este menționată indeplinirea criteriilor pentru numire, făcandu-se referire la documente care nu există la dosar.

Conform dispozițiilor art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, in vigoare la data de 28 aprilie 2016, "Președintele Romaniei poate refuza motivat numirea in funcțiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducand la cunoștința publicului motivele refuzului".

Dacă Președintele Romaniei putea refuza motivat, este greu de crezut că iși putea fundamenta decizia in lipsa studierii documentelor de la dosarul de candidatură.

Nu cunoaștem documentele care au fost analizate la acea dată de către domnul Președinte pentru a motiva decizia sa de numire in funcția de procuror general al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție, deoarece din documentele de la Ministerul Justiției nu rezultă conținutul dosarului transmis către Administrația Prezidențială. Ordonanța de clasare menționată la punctul anterior se află in dosarul de la Ministerul Justiției, aferent procedurii de numire a domnului Augustin Lazăr in funcția de procuror general.
Autorul ordonanței de clasare a fost numit de către președintele in funcție, conform art. 54 alin (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la propunerea ministrului justiției, intr-o funcție de procuror de rang inalt...

Lasa ba aburelile lui Toader mincinosul tarii ca

ne-am saturat. Unde este dovada ca procurorul General la favorizat pe Johanis, aia cu care s-a laudat de facea Gidea pe el de emotie. Hai, zi unde este?

Da repede ati dat-o la intors! Unde e documentul?

Nu s-a jurat el Tudorel ca vine cu documentul ala in dinti, din care sa reiasa ca Lazar a semnat pe decizia de neincepere urmarire penala a lui Iohannis? Unde e documentul ala?

Aaaa, nu exista?!! Pai atunci hai sa mergem mai departe, pe principiul "da de ce nu ai si sapca, mai iepurasule?"

Adica, nu avea CV la dosar. Si nici o poza recenta. Si nici copie dupa diploma de la scoala generala. Iar dosarul era simplu, nu era dosar cu sina!!!! Evident, o ilegalitate cat casa!

Voi nu obositi niciodata?

minti pinsulo

cum minte si ciudatel slugarel buborel.
acum este cla ra intoxicarea.
slugarel a gasit 2 hartii si in una din ele semnata de procurorul lazar, este vorba de incetarea urmaririi penale pt iohanis.
DARRRR!!!!!
pe procurorul care a semnat il cheama CRISTIAN lazar iar mincinosul stia!
pt ca la inceputul minciunii, spune despre seful parchetului, lazar, iar cand vorbeste despre ordonanta cu pricina spune doar procurorul lazar.
sigur, o sa spuna ca n-a mintit, ca nu-i vina lui, ca el a spus procurorul lazar si nu seful parchetului.
scoala comunista, de stiri false si minciuni nerusinate.

@Pensul parca te laudai acum cateva zile ca Tutorel

Va arata documentele! Acum se roaga de altii sa le puna la dispozitia celor interesati. Deci Tudorica nu a vazut nimic si nu a prezentat pe ce si-a bazat decizia de revocare. Nu este un pic jenant pentru clubul vuvuzelelor PZD-iste?

Presupuneri, insinuari, teoria chibritului etc

Direct si indirect, Tumorel sugereaza ca CSM, ministrul Justitiei de la acea vreme, presedintele etc au fost toti niste mafioti. In schimb, Tumorel - sluga Ciumei Rosii - se crede (prin concluzii trase de par) singurul jurist corect din tara asta... E de-a dreptul distractiv!
Bashinile astea din capul lui Tumorel l-au facut pe mitocanul ala de Codrin Stefanescu sa spuna "O sa fie scandalul cat Muntii Carpati"???? Poate pentru oligofrenii aia care cred ce se spune la Latrina3.

 

@pe-nsula Nu exista in dosarul trimis la presedinte ! In dosa-

rul de la minister exista un document semnat de Cristian Lazar, alt procuror ... Nici nu este clar daca nu cumva acest document nu a fost pus acolo de mafia psd-ista, poate chiar de tuDOREL, in speranta ca ajunge numele de Lazar ! Dar ar fi putut sa ajunga acolo si din incompetenta crasa cum ne-au obisnuit guvernantii nostri unul mai destept decat altul !

Cristian Lazar!

Sunt cel putin doua ciudatenii:
a)a fost strecurat numele Lazar intentionat,T.T. bazandu-se pe parerea ca suntem cu totii stupid people.
b)sau pur si simplu a vazut,ca intr-o corida damboviteana,rosu,citind pe fuga :Lazar.
Si a fost orbit de ura care-i prajeste sufletul asortat fetei.

Ina18 Rank user: x5 31.10.2018, 21:38

o grefiera incepatoare e iarasi de vina... Lazar i-a cerut 10 lucrari de-ale sale si gagica a mai pus "din greseala" inca 2 din dosarul celuilalt Lazar... exact cele cu clasarea dosarului lui Johannis... ba Ino, nu ti-a rusine?!

Alo ambulanta! Va rugam sa veniti repede!

Avem un individ care trebuie legat cat mai rapid posibil si trimis la balamuc. Exact! Ati ghicit adresa din prima. Este aici la guvern. Deci nu mai este nevoie sa va spun cum il cheama, nu? Stiti deja despre cine este vorba. Cum? Stiti de mult? Pai hadeti oameni buni si luati-l pe asta de aici o data! Cat il mai lasam sa isi faca de cap? Aveti grija ca a inceput sa ii contamineze si pe cei din jur. Unii au inceput chiar sa-l creada un om normal, desi nu are cum sa fie. Ma rog, el se crede un fel de zeitate. Luati-l repede de aici, va rugam!

 

Geometrie

Ca sa respecti bine geometria trebuie:
Sa te feresti de:
-cercurile vicioase;
-triunghirile amoroase si
-de captele patrate.

Mai corect Gheiometrie

XXXL

Pana acum (ora publicarii) Gargamel nu aduce nici un element nou si

mai ales nu vad celebra hartie care ii priveste pe Lazar si Iohannis!
Gargamel bate apa in piua!
Lazar nu poate fi demis fiindca altii nu au dorit sa aiba o caracterizare "foarte bine"!!! Gargamel il poate ataca pe ministrul de justitie din acea epoca, nu pe Lazar! Lazar se incurca in prostii fara cap si coad, balonul se dezumfla. Cu cat vorbeste mai mult, cu atat de scufunda ma profund.

Ati inteles acum de ce vorba este de argint, iar tacerea este de aur ?
Ati inteles, in fine, modul in care domnul presedinte Iohannis functioneaza?

 

Pai trebuia sa se cutemure Carpatii dupa bomba lui tuDorel si cand

colo o fasaiala.
Lazar e vinovat ca dosarul de la resurse umane nu contine nu stiu ce hartie si ca cine trebuia sa-l evalueze nu l-a evaluat la timp.
Bravo patratel tuDorel!

 

Tumorel se tine de gura sa nu scape Broasca ce "kuakaie" in el:))

Sau sa ars iar la buzereci cu Mamaliga fierbinte???
Tumorica fara frica ar trebuie sa-i faca o evaluare Porkarului Penal sau sa se evalueze pe el singur sa stim si noi cati saci de Papusoi Valoreaza:)))))???

 

Deci toader ca sa ii scoata basma curata pe infractorii

de la conducere, s-a gandit sa dea in procurori. Insa atata timp cat la carma DNA se afla Codruta, mai intai trebuia data jos sefa DNA. Cum sa faca, cum sa faca? Pai, ii facem o evaluare si ii gasim noi acolo o chichita. Pe urma nu bagam in seama evaluarea CSM iar presedintelui ii bagam pe gat sa semneze disponibilizarea sefei DNA ca el e neamt si e model de corectitudine si respecta legea intocmai. Prima victorie! Pe urma lovim mai departe in seful procuraturii. Il evaluam si ii gasim si lui o chichita dupa care scapam si de el. Pe urma toti procurorii vor tremura de frica lui toader iar el poate in sfarsit sa dea peste cap toate legile si sa isi vada mai departe de spalarea tuturor baronilor regionali si locali. Transforma Romania intr-o tara bananiera unde coruptia trage toate sforile.

Dar stau si ma gandesc, oare procurorii astia chiar nu reusesc sa ii gaseasca si ei o chichita lui toader ca sa tranteasca de pamant cu el? Cum de isi poate face un singur om de cap cu toata justitia asta a noastra. Chiar nu exista nici o sectie a procuraturii care sa investigheze metodele de lucru ale lui toader. Poate fi el atat de curat incat sa nu poate fi atacat in nici un fel? adica aparatorul infractorilor chiar sa nu fi incasat nici un ban de la nimeni pentru a ii stimula excesul de zel? Nu mai e nevoie sa spun ca justitia nu se mai poate baza pe SRI pentru a ii urmari in mod eficient pe acesti tradatori de natie, a la toader, iordache & co.

 

Legea lui Newton

Orice miscare are un raspuns. El intinde prea mult coarda si se va rupe in capul sau in timp ce cei care il pun ca "palo gallinero" adica batul in care se *** toate gainile, adica prostul o sa suporte consecintele iar adevaratii faptasi in Castel!

Capul lui Motoc vrem!

Legea lu Newton

Halal Hanjiner, chiar si geolor, legile astea se invata in cl. IX.
Cum ai luat bacu, necuratu stie.
Da vad ca hanjinerii ghei se pricep mai bine la juridice decat la hanjinerie.

Oare

cine va da de pamant cu Putorel-Tudorel si cu Dragnea- calaul Romaniei ? Sa crape precum doi bostani copti la soare , numai buni de dat la porci !

Tudorel Toader e om inrait.Augustin Lazar a respectat ca si candidat

....metodologia sistemului de numire.
Ce spune TT nu apartine de Lazar ci de birocratia din sistem.
De ce nu lupta TT cu ICCJ si CSM ?
De ce Lazar e acuzat si nu faptasi institutiilor din sistem ?

 

Pentru ca penibilul mincinos national ministru lui peste

prajit Toader nu este interesat in actele sau institutiile sistemului de justitie, ci in ai scapa pe politicienii hoti si corupti de puscarie. Omul asta a declarat chiar ieri ca are dovezi privind favorizarea lui Johanis de catre procurorul general, si uite cu ce gunoi de doi bani a venit astazi. Mizeria asta de Om este ministrul justitiei in Romania!

Daa grefiera este de vina .))))))

.

lucianp....aia mica

Tu sa iei din fata, vorba amicului tau hastagla vișta pe dreapta. Cat *** va platesc astia sa aberati asa gretzos?

Pai el cu Lazar are treaba deocamdata

E un semnal puternic pentru un procuror de rand: ministrul justitiei a dat jos din pix procurorul sef si procurorul sef de la DNA in doar cateva luni. Ignorand complet decizia CSM si avand un sprijin halucinant de la CCR. Bonus: a modificat conditiile de numire la IJ prin OUG, pastrand practic acolo oameni de incredere. Ca doar de aia toti procurorii care anchetau manifestatiile de pe 10 august sunt deja cercetati de IJ.

Omul transmite semnale catre procuori: bagati-va mintile in cap, sunteti deja sub controlul nostru, rezistenta e inutila.

Multumesc de completare, Licule !

Doi consateni activi.l

Biata Romanie! Cine a ajuns sa faca si desfaca justitia in

Romania. Toader este absolut absurd si ridicol, o caricatura de ministru al justitiei. S-a laudat, nu mai departe de ieri, ca o sa publice dovada legatura dintre procurorul general si Johanis, prin care acesta din urma ar fi fost favorizat, si cind ce crezi? Tot ce a putut insaila, este o alta insiruire incoerenta si ilogica de jumatati de adevar si minciuni, pe care ar fi putut linistit sa le adauge la cele 20 de puncte de minciuni publicate mai inainte.
Intrebarea se pune totusi, de ce a dat chix. Au preluat zvonul vreunei cirtite din sistem, de exemplu adina florea, si au sperat ca restul sa fie pus impreuna in laboratorul de minciuni a3?

 

ce pot sa iti spun

Uite surubul, bag surubul, scot surubul a unui cantaret Malmo.
Dar cel mai frumos este:
Asa-i in tenis cu soparla lui Toma Caragiu!

.....................pina la urma dece 'Maria Sa',

...Dragnea sa va Scuipe in fata,de Atitea si Atitea ori!O face cu placere Acad.Dr.Ing.Prof.Univ.,'omul' lui Dragnea cu un Succes mai mare decit toti Rezistentii si cu Diaspora cu tot!In Lucrarea de Doctorat Buboianu preciza: romanii ori cite Palme vor primi,vor intoarce si cealalta fata, sperind ca urmatoarea Palma va fi mai putin Dureroasa!Dar la vorbe in vint si mistocareala romanii sint printre primii pe Pamint!...noi vrem Pamint sa aruncam vorbe in vint!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

lucianp Rank user: x5 31.10.2018, 19:25

vezi
Pensula
Rank user: x5
31.10.2018, 19:41

 

vezi ba pensulo

ca buborel slugarel minte cu buna stiinta.
ordonanta cu iohanis este semnata de un lazar, dar alt lazar!!!
se numeste CRISTIAN lazar.
dar slugarel, ca sa-i minta pe prosti si sa faca tot felul de presupuneri ticaloase, nu se da in laturi de la minciuni si stiri false.

chiar si asa, ordonanta n-avea ce cauta in dosar.

.

wxw

LIOTA sanguinara analfabeta juridic si inevitabil zgomotoasa ce si-a gasit culcus pe acest site continua predictibil scenariul inept urmat in cazul LCK.hiovesi !
Racnete, imprecatii, atacuri imunde la persoana etc. , reactii tipice in absenta / incapacitatea dialogului !
Profesorul T.Toader mictioneaza juridic cu maxima gratie in orificiul bucal al acestei mixturi umane ciudate ce are aparent ca trasatura dominanta, foamea-n gatul uscat si ochii injectati de/cu URA !
Rejectarea din functie a Tractoristului este un fapt aproape cert, problema este ca neantizarea profesionala a ipochimenului nu schimba esentele intime ale Sistemului ce se perpetueaza in absenta masurilor radicale cum ar fi , limitativ :
- CSM-ul revigorat prin largirea componentei, in special reprezentarea societatii civile, spargerea monopolului parchetar, eventual excluderea componentei parchetare ;
- clarificarea naturii juridice a Protocoalelor SRI- Justitie ( colaborare cu depasirea/incalcarea Legii sau cooperare institutionala absolut justificata si legala in materia sigurantei nationale , crimei organizate );
- precizarea riguroasa a competentelor Parchetului, fara posibilitatea interpretarii;
- raspunderea magistratului judecator si a procurorului consemnate in texte clare, lipsite de echivoc.
- procurorul, adus la nivelul agentului guvernamental, reprezentant general al interesului de Stat, nu magistrat.
Procurorul invoca Legea cu pretentia ca a fost incalcata, magistratul judecator reflecteaza, interpreteaza si aplica Legea
- nu in ultimul rand, institutionalizarea testelor psiho pentru a decela aparitia simptomelor de "mic Dumnezeu" in mediul celor ce uita de "balanta Justitiei " si identificarea masurilor de corectie pentru revenirea in lumea reala.
-revigorarea legala a statutului avocatilor in raporturile cu detinatorii parghiilor de forta in aplicarea Legii.
Si ....ar mai fi !

Cred ca am stabilit “beyond reasonable doubt" ca

Toader este un mincinos nedemn de orice demnitate in statul roman. Orice! Cit despre pensula, ce sa zici. Persista in ridicol.

Odata mincinos, totdeauna mincinos. Nu are rost sa-ti

citezi propriile postari, Toader nu are nici un pic de credibilitate cu oamenii cinstiti. A mintit ca are probe scrise ca procurorul general i-a dat nup lui Johanis, si cind colo asa ceva nu exista. Dar, ca un vajnic activist, arivist, de partid Toader are probleme cu virgulele si cu timbrele, si in general cu tot ce nu conteaza in numirea unui functionar public. Ce sa mai zici, pendateria bate omenia.

TU stii ca dosarul pentru ocupatrea unei functii

Publice trebuie sa fie facut de fiecare candidat personal?!?!?
Deci minciuna cu grefiera pica!!!
Daca intr=adevar dib greseala a ajuns aceea hirtie in dosar de ce nu sa sesizat Presedintele?!?!?

Tovarase Gargamel, iar ai citit vreo 20 de pagini. Bravo.

Dar unde este documentul semnat de domnul Augustin Lazar pe care il utilizati drept argument de inlaturare a domnului Augustun Lazar?
Puteti publica un facsimile?
Nu?!?!?
Atunci pa si pussy, inapoi in scorbura se unde ai iesit, plimba-ti bubele prin Republica Moldova...

 

de unde a doua ca doar....

...Safta a demisionat?!?!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor