Toader a trecut de la precizari la clarificari: promite ca e prima si ca nu va mai ramane in stare de pasivitate

Sambata, 20 Aprilie 2019, ora 22:38
8341 citiri
Toader a trecut de la precizari la clarificari: promite ca e prima si ca nu va mai ramane in stare de pasivitate

Ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, a scris sambata seara, pe Facebook, ca Ministerul pe care il conduce nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare si de adoptare a actelor normative.

"O simpla si prima clarificare! MJ (Ministerul Justitiei - n.r.) nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare si de adoptare a actelor normative", a aratat Toader.

El a punctat faptul ca nu va mai ramane "in stare de pasivitate fata de multele dezinformari" aparute.

Tudorel Toader le multumeste si colegilor sai din minister, care au facut posibil ca durata medie a avizarii unui proiect normativ sa nu dureze mai mult de 3 zile.

"Multumiri tuturor colegilor din MJ care au facut posibil ca durata medie a avizarii unui proiect normativ, calculata de la inregistrarea si pana la iesirea din minister, sa nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toti colegii din minister care, in procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au facut dovada unei depline responsabilitati si a unui inalt profesionalism. In acest sens, luni voi publica si situatia statistica!", a mai precizat Toader pe Facebook.

Replica lui Toader vine ca urmare a declaratiile facute sambata de Liviu Dragnea. Liderul PSD a spus, la Iasi, ca Ministerul Justitiei trebuie sa functioneze si ca "sigur nu va fi mai rau ca pana acum", facand referire la unele blocaje aparute in circuitul de avizare al actelor.

Intrebat daca Ordonanta de Urgenta privind achizitiile publice ar putea avea probleme de avizare, in conditiile incertitudinii de la Ministerul Justitiei, Dragnea a spus la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca "sigur mai rau ca pana acum nu se poate".

"De la acel minister (al Justitiei - n.r.) au venit in permanenta observatii si puncte de vedere negative, ca nu trebuie facuta. Nu stim daca Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie sa functioneze la acel minister, care sa speram ca va gandi in spiritul programului de guvernare, nu sa puna in continuare piedici", a afimat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Tudorel Toader este cunoscut pentru postarile sale pe care le numea pana acum "simple precizari", care aveau si un termen scurt de viata, fiind sterse dupa o zi sau chiar si dupa o ora.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul USR PLUS de la începutul lunii octombrie, pe fondul înrăutățirii situației pandemice COVID-19
Cum se va desfășura congresul USR PLUS de la începutul lunii octombrie, pe fondul înrăutățirii situației pandemice COVID-19
Biroul Național al USR PLUS a decis, vineri, 24 septembrie, organizarea congresului din 2-3 octombrie în condiții de maximă siguranță, cu maxim 150 de persoane simultan în sala mare de la...
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Procurorii DNA au făcut verificări la Consiliul Județean Iași și la Școala de Arte după ce în instituția condusă de Costel Alexe au apărut suspiciuni în privința unor angajări....
Sursa: AGERPRES