Toader are printre obiective acordul UE pentru numirea procurorului-sef european, functie la care candideaza si Kovesi

Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 13:37
14662 citiri
Toader are printre obiective acordul UE pentru numirea procurorului-sef european, functie la care candideaza si Kovesi

Ministerul Justitiei anunta in comunicatul referitor la prezenta ministrului Tudorel Toader in Comisia LIBE a PE ca oficialul si-a prezentat obiectivele, printre care "ajungerea la un acord intre Parlamentul European si Consiliu in aceasta legislatura cu privire la numirea procurorului sef european" - functie pentru care candideaza si Laura Codruta Kovesi.

"In data de 23 ianuarie 2019, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in calitate de presedinte in exercitiu al Consiliului Justitie si Afaceri Interne, a prezentat in cadrul Comisiei Libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European prioritatile Presedintiei in domeniul Justitiei care intra in aria de competenta a acestei comisii", anunta Ministerul Justitiei, intr-un comunicat de presa.

"Tudorel Toader a subliniat obiectivul ajungerii la un acord intre Parlamentul European si Consiliu in aceasta legislatura cu privire la numirea procurorului sef european, precum si importanta deosebita pe care Presedintia romana a Consiliului o acorda propunerilor legislative privind probele electronice in materie penala si programelor sectoriale Drepturi si Valori si Justitie din propunerea de Regulament privind cadrul financiar multianual", mai anunta MJ.

Ministrul a exprimat convingerea in ceea de priveste "o colaborare stransa cu Parlamentul European pentru finalizarea cat mai multor dosare legislative si atingerea obiectivelor strategice ale Uniunii cu privire la spatiul de libertate, securitate si justitie".

"Europa este in inima romanilor, iar Presedintia romana va pune cetateanul european in centrul obiectivelor sale, a aratat ministrul justitiei, Tudorel Toader", confom comunicatului ministerului.

Kovesi, pe lista scurta

Conform Radio Europa Libera, Codruta Kovesi s-ar afla pe lista scurta de cinci nume pentru functia de procuror sef european, lista care va ajunge la Comisia JAI si, probabil la Comisia LIBE, iar cuvantul final il vor avea Consiliul si Parlamentul European, de comun de acord.

Ministrul Justitiei si ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat, miercuri, in Comisia LIBE, iar parlamentarii europeni au cerut explicatii privind modificarile legislatiei, situatia statului de drept si libertatile cetatenilor din tara noastra.

Citeste amanunte - Tudorel Toader, luat la rost in Parlamentul European: Va cerem sa nu luati nicio masura care ar legaliza coruptia!

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: NEWS.RO