Toader confirma ca Adina Florea il ancheteaza pe prim-vicele CE, Frans Timmermans

Joi, 21 Februarie 2019, ora 13:06
13233 citiri
Toader confirma ca Adina Florea il ancheteaza pe prim-vicele CE, Frans Timmermans

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a confirmat, joi, indirect faptul ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, este vizat de un dosar penal in Romania.

Intrebat de jurnalisti daca a comunicat in vreun fel cu Timmermans pe acest subiect, Toader a raspuns scurt: "Nu comentez dosare in curs".

Amintim ca cei de la Luju.ro, site apropiat PSD-ALDE, au depus o plangere penala care ii vizeaza pe Frans Timmermans, comisarul european pe Justitie - Vera Jourova, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania - Angela Cristea si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. De asemenea, plangerea ii vizeaza si pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018.

Informatia a fost facuta publica miercuri de Luju.ro si pana la Toader nimeni nu o confirmase. Ancheta deschisa ca urmare a plangerii Luju vizeaza acuzatii de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si comunicare de informatii false.

Dosarul a fost inregistrat personal de Adina Florea, cea care a ajuns procuror-sef adjunct al Sectiei de anchetare a magistratilor dupa ce Toader a propus-o de trei ori consecutiv sa preia conducerea DNA, dar Iohannis a refuzat numirea.

Numele lui Lazar ar fi fost adaugat in lista oficialilor europeni tocmai ca dosarul sa poata fi instrumentat de Adina Florea.

Jurnalistii de la Newsweek au vorbit joi cu Adina Florea si au vrut sa afle detalii despre acest caz. Procurorul a sustinut, insa, ca nu tine minte daca a inregistrat sau nu plangerea pe baza caruia s-a deschis dosarul.

Redam integral dialogul purtat de jurnalista Ramona Ursu de la Newsweek cu Adina Florea:

Intelegem ca este un dosar instrumentat de Sectia din care faceti parte in care este investigat Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Adina Florea: Dumneavoastra vreti ca eu sa stiu toate dosarele din Sectie?

Dumneavoastra ati semnat o hartie prin care ati luat la cunostinta ca s-a facut o plangere penala pe numele domnului Frans Timmermans.

Adina Florea: Pai, am semnat, dar am 500 de dosare in lucru.

Nu stiti nimic de un dosar legat de domnul Frans Timmermans?

De unde sa stiu? Probabil ca este o plangere facuta de aceasta chestiune. Haideti sa nu mai lungim discutia, pentru ca oricum dumneavoastra veti fi dispusa sa faceti tot felul de interpretari vis a vis de ceea ce discutati cu mine, asa ca eu va urez o zi buna.

Ziare.com a solicitat un punct de vedere si din partea Comisiei Europene si de la Sectia pentru investigarea magistratilor. Va vom prezenta raspunsurile de indata ce le primim.

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...