Toader: Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare in cazul lui Iohannis

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 21:30
7241 citiri
Toader: Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare in cazul lui Iohannis
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Dupa ce procurorul general Augustin Lazar a explicat ca ordonanta de clasare a dosarului care il viza pe Klaus Iohannis a fost semnata de alt procuror si ca ministrul Justitiei exploateaza o eroare de grefa din martie 2016, Tudorel Toader vine cu "simple precizari".

Astfel, ministrul Justitiei scrie pe Facebook ca nu a fost nicio eroare referitoare la ordonanta si se intreaba cum se justifica prezenta ei in dosarul de candidatura a procurorului general.

"Simple precizari!

Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar.

Intrebarea mea era urmatoarea - cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar.

In sfarsit aflam si " justificarea"- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia.

Reamintesc si faptul ca tot o " greseala" a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se "lipisera" la exemplarul trimis la CSM!", scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Precizarile lui Toader vin dupa ce procurorul general Augustin Lazar a explicat faptul ca ordonanta de clasare a dosarului a fost semnata de alt procuror si ca ministrul Justitiei exploateaza o eroare de grefa din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevarului si pentru o folosi drept motiv de revocare.

"Am aflat abia dupa o saptamana de suspans ca ordonanta de clasare invocata de ministrul justitiei nu a fost emisa, confirmata sau verificata de subsemnatul in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lasat sa se inteleaga, enumerand-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevarului.

Ministrul justitiei exploateaza o eroare de grefa survenita in martie 2016, facuta cu ocazia selectarii lucrarilor necesare pentru procedura de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in mesajul transmis de procurorul general Augustin Lazar.

Amintim ca Tudorel Toader a facut, miercuri, pe site-ul Ministerului de Justitie, mai multe precizari referitoare la numirea procurorului general, Augustin Lazar, dar nu a publicat documentele pe care le-a promis de cateva zile.

El a afirmat ca a trimis catre CSM copia integrala dupa dosarul de la Ministerul Justitiei, dar si o copie a raspunsului din 19 septembrie 2018, prin care CSM a transmis rapoartele de evaluare a activitatii profesionale ale lui Augustin Lazar.

De asemenea, ministrul cere CSM sa aprecieze daca sunt intrunite conditiile pentru a publica documentele din dosarul de candidatura al lui Lazar.