Toader: Nu renunt la procedura de revocare a procurorului general. E de observat si abordarea diferita de la Cotroceni

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 18:57
7590 citiri
Toader: Nu renunt la procedura de revocare a procurorului general. E de observat si abordarea diferita de la Cotroceni
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca nu va renunta la procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazar.

Anuntul a fost postat pe Facebook, in post-scriptumul unui mesaj in care preciza ca marti va prezenta procedura, graficul de numire si continutul dosarului de candidatura ale procurorului general.

"PS: Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general.

Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata"!!!", a scris Toader pe Facebook.

Dupa ce a promis saptamana trecuta ca va publica ordonanta de clasare data de Augustin Lazar intr-un dosar in care apare numele presedintelui Klaus Iohannis, ministrul Tudorel Toader parea sa faca un pas inapoi.

Intrebat daca va publica ordonanta de clasare despre care a spus ca a fost gasita in mapa de candidatura a lui Lazar, Toader a raspuns evaziv. "Voi face o sinteza...a parcursului decizional!", a spus ministrul pentru Mediafax.

Ministrul Justitiei se refera la traseul decizional privind numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror-sef al Parchetului General, procedura pe care o contesta.

Dupa declaratia oferita Mediafax, Tudorel Toader a postat insa si pe Facebook un mesaj in care anunta ca marti va prezenta procedura, graficul de numire si continutul dosarului de candidatura "ale celui care ocupa postul de procuror general".

La randul sau, Augustin Lazar a primit, luni, in scris raspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arata ca la mapa sa de candidatura nu exista o asemenea ordonanta de clasare privindu-l pe presedintele Klaus Iohannis.

Lazar ceruse Directiei resurse umane si organizare din cadrul CSM sa ii dea o copie a "rezolutiei de clasare care privea presedintele Romaniei in functie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa in functie, asa cum a sustinut Toader.

Detalii aici CSM ii da dreptate lui Lazar - in dosarul de candidatura nu e nicio ordonanta de clasare referitoare la Iohannis. Avem documentele oficiale

Amintim ca saptamana trecuta Toader a declansat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar. Anuntul a fost facut intr-o conferinta in care a prezentat, timp de o ora, un raport de 63 de pagini si in 20 de puncte, rezultat in urma evaluarii activitatii lui Lazar.

Intr-un raspuns oferit lui Toader, Lazar a spus ca el nu vede nicio contestare reala a activitatii sale, in cele 20 de "capete de acuzare" insirate de ministru, ci doar "exagerari vizibile si interesate".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tudorel Toader Augustin Lazar , #ministrul Justitiei