Toader pregateste o sesizare la CCR, dupa ce Iohannis a refuzat revocarea si numirea unor ministri

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 13:52
8750 citiri
Toader pregateste o sesizare la CCR, dupa ce Iohannis a refuzat revocarea si numirea unor ministri
Foto: Digi24 TV

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, dupa participarea la sedinta conducerii PSD, ca va pregati un draft de sesizare a CCR dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea si numirea unor ministri, precizand insa ca decizia va fi luata saptamana viitoare.

"Saptamana aceasta, pana luni, voi redacta un draft, un proiect de posibila sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele republicii, conflict rezultat din refuzul presedintelui de revocare, respectiv semnare a ministrilor propusi.

Nu inseamna ca s-a luat decizia. La MJ voi redacta impreuna cu colegii mei acest proiect de posibila sesizare a CCR, luni il voi prezenta, il vom discuta si apoi cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict.

Posibila sesizare va veni, cel mai probabil, daca va veni, de la Guvern, parte a conflictului, sub semnatura doamnei prim ministru", a declarat Tudorel Toader.

A fost a doua sedinta a conducerii PSD la care a participat Tudorel Toader, ministru care se declara independent si este sustinut de ALDE in Guvernul Dancila.

El a declarat in fata jurnalistilor ca unul dintre subiectele discutate astazi in sedinta BPN la care a participat a fost "care este calea de urmat" dupa ce doi ministri "au fost refuzati pentru a fi numiti in Guvernul Romaniei", reamintind ca el si-a exprimat "punctul de vedere la precedenta prezenta aici", adica saptamana trecuta.

"L-am exprimat si in scris, si in prezenta dvs", a tinut sa sublinieze Tudorel Toader.

Modul in care Romania intelege sa puna in aplicare recomandarile din raportul MCV

Ministrul Justitiei a mai afirmat ca un alt subiect discutat astazi cu conducerea PSD a fost legat de faptul ca atat pe plan intern, cat si pe plan international "se reia si se discuta in forme si cu accente diferite modul in care Romania intelege sa puna in aplicare recomandarile din raportul MCV".

"Noi, la MJ, am facut o analiza si o evaluare a raportului", a punctat Tudorel Toader, afirmand ca au fost avute in vedere "considerente privind posibilele solutii de urmat in opera de legiferare, cum si cat punem in aplicare din respectivele recomandari".

"Avem un material, il vom dezvolta, imbunatati, probabil in cursul zilei de vineri il voi prezenta", a anuntat ministrul Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis nu a semnat decretele de revocare pentru ministrul Dezvoltarii, Paul Stanescu, si ministrul Transporturilor, Lucian Sova, la propunerea facuta saptamana trecuta de PSD, prin urmare posturile nu sunt vacante, neputand fi numiti inlocuitorii acestora, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, propusi tot de PSD.

Seful statului a anuntat ca nici nu va lua asemenea decizii inainte de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Citeste si Iohannis, despre noii ministri propusi de PSD: Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Toader sesizare CCR Iohannis ministri , #ministrul Justitiei