Toader s-a dus la DIICOT sa disece raportul lui Horodniceanu pe 2017. Mandatul procurorului-sef expira in mai

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 19 Martie 2018, ora 17:25
3455 citiri
Toader s-a dus la DIICOT sa disece raportul lui Horodniceanu pe 2017. Mandatul procurorului-sef expira in mai
Foto: Arhiva Ministerul Justitiei

Ministrul Justitiei Tudorel Toader s-a intalnit astazi cu conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) unde a discutat subiecte legate de activitatea institutiei prezentate in Raportul pe anul 2017 si de necesitatile de abordare strategica viitoare a luptei impotriva criminalitatii organizate si a altor infractiuni grave asociate acesteia.

La intalnire au participat procurorul-sef al directiei, Daniel Horodniceanu, consilierii acestuia, procurorul-sef adjunct si procurorii-sefi ai sectiilor din cadrul DIICOT, potrivit unui comunicat de presa al parchetului.

Declaratiile ministrului

Tudorel Toader a fost intrebat, vineri seara, la Antena 3, daca este dispus sa il desemneze pe Daniel Horodniceanu pentru un nou mandat la conducerea DIICOT, avand in vedere ca actualul mandat se incheie in luna mai.

"Am vorbit recent cu domnul Horodniceanu, nu am abordat acest subiect. Daca va mai dori un al doilea mandat, calea e de inscriere in competitia publica si nu de desemnare, fara o procedura publica de selectie", a raspuns Tudorel Toader.

Ce s-a discutat la intalnire

Potrivit DIICOT, pe agenda intalnirii de astazi au fost mai multe subiecte. Cele mai importante au fost reflectate in Raportul de activitate: trenduri, directii necesare de dezvoltare, alerte, lipsa unei Analize Nationale de Risc, necesitatea promovarii unor propuneri legislative referitoare la infractiuni in materia operatiunilor fara drept cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

Toader si sefii DIICOT au discutat si care este Stadiul indeplinirii obiectivelor propuse in Planul de actiune pentru implementarea strategiei pentru dezvoltarea sistemului judicar 2015-2010. Subiecte cum ar fi repartizarea unui sediu, crearea unui parc auto propriu, sau operationalizarea unui compartiment multidisciplinar dedicat investigatiilor financiare afectate urmaririi, identificarii si sechestrarii produsului infractiunii.

Alte discutii au vizat propuneri de modificari de ordin organizatoric, cum ar fi modificarea regulamentului de functionare si organizare sau functiile de conducere neocupate prin numire in cadrul DIICOT, a caror propunere de ocupare este de resortul Ministrului Justitiei.

Iata si care au fost principalele subiecte de la bilantul pe 2017 al DIICOT:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudor Toader DIICOT, #Tudorel Toader Daniel Horodniceanu , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa mearga cu motostivuitorul ca sa nu fie discutii !