Toader spune, dupa intalnirile cu ambasadorii SUA si UK, ca o "consultare extinsa" pe Legile Justitiei e in derulare

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 17:37
2979 citiri
Toader spune, dupa intalnirile cu ambasadorii SUA si UK, ca o "consultare extinsa" pe Legile Justitiei e in derulare
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Paul Brummel si-a exprimat speranta ca modificarile legilor justitiei vor promova independenta si ca vor fi consultari. Toader a dat asigurari ca e in derulare "un proces consultativ extins"

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Paul Brummel si-a exprimat speranta, la intalnirea d emiercuri cu ministrul Justitiei Tudorel Toader ca modificarile legilor justitiei vor promova independenta si ca vor avea loc consultari cu toate partile relevante, iar ministrul a dat asigurari ca e in derulare "un proces consultativ extins"

"Domnul ambasador Brummell a afirmat ca este responsabilitatea Romaniei sa decida cu privire la legislatia proprie, in conformitate cu Constitutia si cu procedurile parlamentare. Totodata, si-a exprimat speranta ca modificarile aduse sistemului de justitie vor promova independenta si eficienta operationala ale institutiilor judiciare si ale statului de drept si ca acestea se vor realiza printr-o o consultare larga cu toate partile relevante. Domnul ministru Toader a subliniat ca un proces consultativ extins este in derulare", anunta un comunicat de presa comun al Ministerului Justitiei si Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord in Romania, emis dupa intrevederea celor doi oficiali.

Potrivit comunicatului, ministrul Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justitiei.

De asemenea, "a fost evidentiata colaborarea romano-britanica in domeniul justitiei, inclusiv in ceea ce priveste cooperarea judiciara in materie civila si penala", intrevederea constituind un bun prilej pentru consolidarea relatiilor de cooperare intre cele doua state si reafirmarea sprijinului reciproc.

La intalnire au mai participat secretarul de stat in MJ Marieta Safta si Adam Sambrook, vice-Ambasador, precum si Adele Doyin Shiyanbola, sef al Departamentului politic din cadrul ambasadei.

Intalnirea de azi vine dupa ce marti Toader a avut o intalnire similara cu ambasadorul SUA in Romania Kans Klemm.

Ambasadele straine au reactionat dupa ce Ministerul Justitiei a prezentat proiectul de modificare a legilor Justitiei, exprimandu-si ingrijorarea ca ar putea fi afectata independenta actului judiciar.

Din partea coalitiei de guvernare, insa, vin tot mai multe mesaje ca nu ar trebui sa ne pese atat de mult de "ce zice externul" pentru ca "suntem romani nu sunt slugi". In plus, un deputat PSD a cerut expulzarea de urgenta a ambasadorului SUA la Bucuresti pentru ingerintele in problemele interne ale Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Toader intalnire ambasador britanic legi justitie, #Toader intalnire ambasador SUA legi justitie , #ministrul Justitiei