Toader vrea discutia cu membrii comisiei de ancheta si procurorul general despre alegerile din 2009

Luni, 28 August 2017, ora 21:58
2277 citiri
Toader vrea discutia cu membrii comisiei de ancheta si procurorul general despre alegerile din 2009

Ministerul Justitiei vine cu precizari, luni seara, in urma informatiilor contradictorii privind intalnirea ministrului Tudorel Toader si a procurorului general Augustin Lazar cu membrii Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

"Tudorel Toader, ministrul Justitiei si Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.

Intalnirea, la care vor fi invitati si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va avea loc la sediul Ministerului Justitiei sau al CSM la o data ce va fi stabilita de comun acord", arata Ministerul Justitiei, luni seara.

Ministerul a transmis ca precizarile sunt facute avand in vedere informatiile contradictorii despre aceasta intalnire.

Presedintele Comsiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, Oana Florea, a anuntat, luni, dupa sedinta comisiei, ca reprezentantii comisei vor avea o astfel de intalnire, saptamana aceasta, precizand ca initiatorul ar fi procurorul general.

Ulterior, Ministerul Public a transmis, printr-un comunicat de presa, ca procurorul general Augustin Lazar nu are cunostinta despre aceasta intalnire anuntata de conducerea Comisiei de ancheta, dar isi exprima "disponibilitatea pentru dialog in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare".

In 16 august, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sesizat, in urma unei discutii cu procurorul general Augustin Lazar, Inspectia Judiciara, in vederea verificarii conduitei procurorului general in ceea ce priveste retinerea de a trimite documente comisiei de ancheta parlamentara privind alegerile din 2009.

Tudorel Toader declara anterior ca nu considera ca era cazul ca procurorul general Augustin Lazar sa se adreseze CSM pentru a afla daca trebuie sau nu sa transmita documente comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 si ca va discuta cu acesta, iar in functie de raspunsurile pe care le va primi, va sesiza Inspectia Judiciara.

Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 i-a solicitat procurorului general Augustin Lazar dosarul clasat privind scrutinul, acesta solicitand CSM sa precizeze daca poate fi transmisa comisiei o copie si sa analizeze posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale privind un posibil conflict juridic intre Parlament si autoritatea judecatoreasca.

Citeste si:
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a reacționat luni, 29 noiembrie, la atacurile făcute de social-democrați la adresa guvernării liberale. ”Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona...