Toader vrea sa prezinte un raport despre Kovesi, Lazar si Horodniceanu in Parlament. Dragnea i-a zis ca asteapta momentul

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 22:04
13389 citiri
Toader vrea sa prezinte un raport despre Kovesi, Lazar si Horodniceanu in Parlament. Dragnea i-a zis ca asteapta momentul
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat vineri seara, la Antena 3, ca se va duce in plenul reunit al Parlamentului sa prezinte un raport comun despre activitatea sefilor parchetelor - Laura Codruta Kovesi - DNA, Augustin Lazar - Parchetul General si Daniel Horodniceanu - DIICOT.

"Exista articolele 79 si 88 din Legea 304 care, printre altele, prevad pentru minsitrul Justitiei o obligatie de a prezenta in Parlament, camerele reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public - DNA, DIICOT, Parchetul General.

De la DIICOT deja am primit raportul. Voi cere procurorului general sa faca un raport de sinteza pe cele 3 componente. Voi solicita presedintilor celor doua camere sa creeze cadrul pentru indeplinirea acelei obligatii. Ce voi spune acolo veti vedea si concluziona. Asa spune legea care azi e inca in vigoare, eu trebuie sa ma comport in baza legii care e in vigoare", a spus Toader la Antena3.

Intrebat daca a trimis deja solicitarile catre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, Toader a spus ca oficial nu, dar a avut o discutie cu ei la ceremonia de depunere a juramantului a Guvernului Dancila de la Palatul Cotroceni.

"N-am trimis solicitarile, dar informal, cand ne-am vazut acum la juramant, le-am avansat aceasta perspectiva si au spus ca asteapta momentul", a mai spus Toader.

Intrebat daca in urma raportului va face propuneri de mentinere sau inlocuire din functie pentru cei trei, Toader a vorbit despre raportul Inspectiei Judiciare dupa controlul la DNA.

"Ati vazut ca in raportul de la DNA s-a spus la un capitol ca 'sunt deficiente manageriale, dam 6 luni sa fie reparate'. Au cam trecut 6 luni", a raspuns ministrul.

In final, Toader a fost intrebat si daca are de gand sa aiba o discutie "zilele urmatoare" cu presedintele Klaus Iohannis, cel care, in acest moment, inca e responsabil pentru numirea si revocarea sefilor celor 3 institutii.

"Ce inseamna zilele urmatoare?", a intrebat Toader.

"Pana la sfarsitul acestei luni", i-a raspuns moderatorul de la Antena3, indicand termenul dat de Toader pentru prezentarea raportului in Parlament - sfarsitul lunii februarie.

"Stiti, voi pleca in Japonia. Am mai multe vizite oficiale si voi participa la o conferinta, reuniune a Bancii Mondiale care va finanta Cartierul pentru Justitie de langa Biblioteca Nationala", a raspuns ministrul.

Moderatorul a insistat daca totusi va cere o astfel de intalnire cu seful statului la intoarcerea in tara.

"Cand o voi programa, va voi anunta", a spus Toader.

Intrebat daca i se pare necesara intrevederea cu Iohannis, Toader a raspuns: "Nu stiu daca necesara, dar sigur utila".

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Toader raport DNA Kovesi Dragnea, #Toader raport sefi parchete Parlament , #ministrul Justitiei