Toader vrea sa prezinte un raport despre Kovesi, Lazar si Horodniceanu in Parlament. Dragnea i-a zis ca asteapta momentul

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 22:04
13389 citiri
Toader vrea sa prezinte un raport despre Kovesi, Lazar si Horodniceanu in Parlament. Dragnea i-a zis ca asteapta momentul
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat vineri seara, la Antena 3, ca se va duce in plenul reunit al Parlamentului sa prezinte un raport comun despre activitatea sefilor parchetelor - Laura Codruta Kovesi - DNA, Augustin Lazar - Parchetul General si Daniel Horodniceanu - DIICOT.

"Exista articolele 79 si 88 din Legea 304 care, printre altele, prevad pentru minsitrul Justitiei o obligatie de a prezenta in Parlament, camerele reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public - DNA, DIICOT, Parchetul General.

De la DIICOT deja am primit raportul. Voi cere procurorului general sa faca un raport de sinteza pe cele 3 componente. Voi solicita presedintilor celor doua camere sa creeze cadrul pentru indeplinirea acelei obligatii. Ce voi spune acolo veti vedea si concluziona. Asa spune legea care azi e inca in vigoare, eu trebuie sa ma comport in baza legii care e in vigoare", a spus Toader la Antena3.

Intrebat daca a trimis deja solicitarile catre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, Toader a spus ca oficial nu, dar a avut o discutie cu ei la ceremonia de depunere a juramantului a Guvernului Dancila de la Palatul Cotroceni.

"N-am trimis solicitarile, dar informal, cand ne-am vazut acum la juramant, le-am avansat aceasta perspectiva si au spus ca asteapta momentul", a mai spus Toader.

Intrebat daca in urma raportului va face propuneri de mentinere sau inlocuire din functie pentru cei trei, Toader a vorbit despre raportul Inspectiei Judiciare dupa controlul la DNA.

"Ati vazut ca in raportul de la DNA s-a spus la un capitol ca 'sunt deficiente manageriale, dam 6 luni sa fie reparate'. Au cam trecut 6 luni", a raspuns ministrul.

In final, Toader a fost intrebat si daca are de gand sa aiba o discutie "zilele urmatoare" cu presedintele Klaus Iohannis, cel care, in acest moment, inca e responsabil pentru numirea si revocarea sefilor celor 3 institutii.

"Ce inseamna zilele urmatoare?", a intrebat Toader.

"Pana la sfarsitul acestei luni", i-a raspuns moderatorul de la Antena3, indicand termenul dat de Toader pentru prezentarea raportului in Parlament - sfarsitul lunii februarie.

"Stiti, voi pleca in Japonia. Am mai multe vizite oficiale si voi participa la o conferinta, reuniune a Bancii Mondiale care va finanta Cartierul pentru Justitie de langa Biblioteca Nationala", a raspuns ministrul.

Moderatorul a insistat daca totusi va cere o astfel de intalnire cu seful statului la intoarcerea in tara.

"Cand o voi programa, va voi anunta", a spus Toader.

Intrebat daca i se pare necesara intrevederea cu Iohannis, Toader a raspuns: "Nu stiu daca necesara, dar sigur utila".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Toader raport DNA Kovesi Dragnea, #Toader raport sefi parchete Parlament , #ministrul Justitiei