Ziare.com

Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

de Camelia Badea
Joi, 22 Februarie 2018, ora 19:30

   

Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat joi seara un raport privind "activitatea manageriala la DNA", la finalul caruia a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului sef, Laura Codruta Kovesi.

Tudorel Toader a afirmat ca raportul intocmit de el are 36 de pagini si contine 20 de "acte si fapte" pe care le-ar fi savarsit sefa DNA. Printre acestea, ministrul Justitiei a amintit conflictele de natura constitutionala cu Guvernul si Parlamentul, printre care anchetarea emiterii OUG 13, dar si o conducere exagerat de autoritara, implicarea in dosare, incercarea de a obtine condamnari cu orice pret sau denigrarea Romaniei prin crearea unei imagini de tara corupta.

Ministrul a invocat tot felul de argumente, printre care decizii ale CCR, obscura inregistrare a sefei DNA la o sedinta cu procurorii, cazul Negulescu, dar si interviurile acordate de Laura Codruta Kovesi pentru BBC sau Euronews in care aceasta isi exprima anumite opinii.

Ministrul Toader a afirmat ca DNA nu se identifica cu procurorul sef si ca lupta anticoruptie va continua. El a refuzat categoric sa stea de vorba cu jurnalistii si sa le raspunda la intrebari, anuntand ca va organiza o conferinta de presa dupa ce toata lumea va fi citit raportul in intregime.

Raportul intocmit de ministru va fi postat pe site-ul Ministerului Justitiei si apoi trimis la sectia de procurori a CSM, pentru avizare, precum si presedintelui Romaniei, care va decide daca o revoca sau nu pe sefa DNA, potrivit Constitutiei.

La scurt timp dupa incheierea declaratiilor facute de ministru, site-ul Ministerului Justitiei s-a blocat din cauza numarului mare de accesari.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale ministrului in format LIVE text:

18:00 - Ministrul Justitiei vine la microfon si ii roaga pe jurnalisti sa nu ii filmeze hartiile.

- "Daca nu mergeti dincolo de linia aceea, eu plec", le spune ministrul jurnalistilor, cerandu-le sa se dea mai in spate si sa se "organizeze".

Tudorel Toader face totusi declaratii, dupa ce jurnalistii ii cer sa se urce pe un podium, ca sa fie vazut mai bine. Ministrul refuza.

- Sa stabilim reguli de organizare.

- Raportul este cuprinzator, are 36 de pagini in sinteza. Il prezint in diagonala, in sinteza, dupa care, cand terminam intalnirea, il postam pe Internet la MJ.

- Este o prezentare a raportului, nu o conferinta de presa. Chiar in diagonala prezentat, va dura mult, daca nu foarte mult.

- Avem o justitie, unii spun ca e buna, altii rea. Justitia trebuie sa fie egala pentru toti, sa fie in slujba cetateanului, sa fie buna, nu si rea.

- In urma cu 6 luni, se implineau 6 luni de la preluarea demnitatii de ministru.

- Legile Justitiei au fost adoptate, vor fi modificate de Parlament in sensul deciziilor CCR, apoi promulgate si publicate in MOF.

- Se implineste exact un an de la preluarea demnitatii de ministru. Tot impreuna ne aflam in acelasi loc si va voi prezenta raportul privind activitatea mangeriala de la DNA.

- Demnitatea de procuror e absolut respectabila, daca e exercitata in limitele competentelor constitutionale, cu buna credinta, pentru a servi binelui public, una dintre exigentele statului de drept.

- Am inceput activitatea ca procuror. Mi s-a propus sa raman asistent universitar la Facultatea de Drept, puteam sa optez pentru a fi judecator, notar sau avocat. Am urmat toate treptele carierei universitare. Am fost prodecan, decan, iar din februarie 2016 sunt rector.

- Prezentul raport nu reprezinta o evaluare a DNA. Aveti rolul de a face distinctiile.

- Raportul de sinteza privind DNA, DIICOT si MP va fi prezentat Parlamentului, conform legii 304. Pana la sfarsitul lunii februarie, trebuie sa primesc rapoartele, sa realizez o sinteza, pe care o voi prezenta. Obligatia nu are legatura cu raportul pe care vi-l prezint in continuare.

- Raportul de fata reprezinta luarea de pozitie a ministrului Justitiei, determinata de rolul sau constitutional. Procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei.

- Raportul a fost elaborat pe fondul dezbaterilor din spatiul public intre februarie 2017-2018, care au divizat opinia publica si au ridicat la cote nemaintalnite in istoria recenta a Romaniei atacurile la persoana si punerea sub semnul intrebarii a valorilor precum prezumtia de nevinovatie, libertatea unor persoane.

- Atacurile au polarizat atentia asupra Romaniei, au declansat mecanisme ce nu au mai fost intalnite, amenintand obiective precum MCV, punand in pericol statul de drept.

- Luarea de pozitie se fundamenteaza pe art 54 alin 4 coroborat cu 51 lit b din legea 303/2004. Ele stabilesc competenta ministrului de a cere revocarea procurorului sef.

- Potrivit art 51 lin 3 din L 303, la verificarea activitatii sunt avute in vedere criterii: folosirea resurselor, gestionarea situatiilor de criza, raportul resurse investite/rezultate obtinute, gestionarea informatiilor, repartizarea sarcinilor.

- Fata de cadrul legal invocat, am realizat o analiza privind organizarea eficienta, comportamentul, comunicarea, asumarea responsabilitatilor, aptitudinile manageriale referitoare la procurorul sef al DNA in perioada februarie 2017 - februarie 2018.

Etapele institutionale au fost urmatoarele:

- raportul de evaluare a eficientei, conform deciziei CCR care a constatat conflictul intre DNA si Guvern, generat de actiunea PICCJ de a-si aroga atributii de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ, OUG 13, cu incalcarea competentelor Guvernului si Parlamentului.

Am conchis atunci ca rezultatele negative pe linia raportarii pot repune in discutie in viitor oportunitatea revocarii sefilor institutiilor vizate, ori alte masuri institutionale in conformitate cu Constitutia si legea.

- In al doilea rand, am pornit de la controlul solicitat IJ, stabilit de inspectorul sef, de a face o verificare manageriala de fond la DNA, in conditiile in care in ultimii 10 ani nu se facuse nicio evaluare. Am declarat ca voi lua o decizie referitoare la conducerea DNA pe baza analizei tuturor circumstantelor.

- Raportul se bazeaza si pe declaratiile publice ale procurorului sef al DNA.

- Intru in fondul de analiza a raportului. Daca as sari direct la concluzii, v-as spune ca sunt fundamentate pe 20 de puncte, care prezinta 20 de categorii de acte si fapte mentionate in prezentul raport, acte si fapte retinute pentru perioada de mai sus.

- (un jurnalist ii cere sa treaca direct la concluzii) Cine nu vrea sa ramana poate sa plece.

- Voi prezenta cele 20 de categorii si fapte.

- Am retinut o situatie fara precedent in cadrul raporturilor dintre autoritatile publice din Romania: Intr-un singur an, in 2017, au fost inregistrate 3 conflicte juridice de natura constitutionala, in cadrul carora DNA prin conducerea ei a fost chemata in fata instantei de contencios constitutional. Curtea a circumstantiat in mod ferm competenta DNA, in doua sanctionand comportamentul lipsit de loialitate, neconstitutional din partea procurorului sef al DNA.

- Constatarea unui singur conflict nu duce la revocare, spuneam in martie 2017. Conduitele pot fi corectate. In mai putin de un an, conducerea DNA a fost chemata in fata CCR pentru alte doua conflicte.

- In statistica CCR, in 14 ani, de cand s-a introdus competenta CCR de a solutiona conflicte, au fost inregistrat 13 conflicte, 2 in 2017 si generate de DNA.

- Prin decizia 68, CCR a retinut ca MP, ca parte a autoritatii judecatoresti, s-a considerat competent sa verifice oportunitatea, respectarea procedurilor si implicit legalitatea adoptarii OUG. O astfel de conduita, a spus CCR, echivaleaza cu o incalcare grava a principiului separatiei puterilor in stat. MP isi depaseste atributiile, dar isi aroga atributii ce apartin puterii legislative sau CCR. MP, prin DNA, si-a arogat competenta de a efectua o ancheta penala intr-un domeniu care excedeaza cadrului legal, ce poate conduce la un blocaj institutional. Anchetele au determinat o stare de tensiune, de presiune psihica. Sub imperiul unei temeri, Guvernul e blocat in activitatea de legiuitor, spunea Curtea.

- Prin decizia 611/2017, CCR a constatat un nou conflict, intre Parlament si DNA, prin refuzul procurorului sef de a se prezenta in fata comisiei de ancheta pentru verificarea aspectelor ce tin de alegerile din 2009. CCR a retinut in ceea ce o priveste pe doamna Kovesi ca a refuzat sa dea curs celor trei invitatii si sa se prezinte la comisie. In scris a dat un raspuns incomplet, care nu a contribuit la stabilirea adevarului, ci la prelungirea perioadei de activitate a comisiei. S-a creat un blocaj in activitatea comisiei.

Curtea a mai stabilit ca prin aceste refuz s-a dovedit ca nu respecta comportamentul loial si refuzul a avut un impact major in plan social si politic. Curtea a mai stabilit ca e incalcata autoritatea Parlamentului si e impiedicata desfasurarea atributiilor de control.

- Prin decizia privind conflictul intre Guvern si DNA legata de anchetarea imprejurarii emiterii a doua HG, desi CCR nu a constatat un conflict de natura constitutionala, a precizat in considerentele deciziei ca in privinta oportunitatii emiterii actului administrativ individual DNA nu are competenta de a incepe urmarirea penala, insa are compententa de a cerceta faptele de natura penala savarsite. CCR a constatat ca nu exista niciun mecanism de control asupra emiterii actului administrativ.

- Din comunicatul DNA prin care a verificat cele doua HG s-a prevazut ca au fost incalcate prevederile Constitutiei si legea 213/98, precum si o serie de dispozitii ce reglementeaza normele de tehnica legislativa. Incalcarea normei de tehnica legislativa nu constituie infractiune, nu o verifica procurorul.

- (un jurnalist vrea sa intervina, ministrul spune ca raportul va fi postat pe site MJ)

- DNA a retras comunicatul, apreciind ca este inadmisibila o abordare prin care sunt afectate persoane fizice, motivarea fiind ca a fost exprimata o simpla opinie. Nu poti sa exprimi o simpla opinie cand te referi la prestigiul unei persoane.

- (jurnalistii cer lamuriri, ministrul continua sa citeasca)

- Sunt si avize date de Comisia de la Venetia. Raportul are 36 de pagini si nu am ajuns decat la pagina 11. Pun raportul pe pagina MJ, il veti comenta, pozitiv sau negativ, dupa care voi tine o conferinta de presa.

- (care comunicat, la ce va referiti, e inca pe site?) Comisia de la Venetia prevedea in 2012 ca in Romania culturile institutionale trebuie dezvoltate, exista lipsa de respect fata de institutii.

- In al 8-lea rand, am retinut comportamentul excesiv de autoritar, discretionar impus magistratilor. Am cerut un raport la DNA al IJ. In raport se consemneaza dificultati intampinate de inspectori, retinandu-se indicii privind savarsirea abaterii disciplinare si obstructionarea activitatii inspectorilor judiciari de catre procurul sef al DNA.

- (jurnalistii spun ca nu inteleg nimic si cer explicatii, ministrul citeste mai departe) Raportul retine comportamentul discretionar al procurorului sef al DNA. Raportul il prezint in diagonala, il pun pe site si vedeti amanuntele. Veti vedea citind raportul.

- In al 9-lea rand: implicarea in anchetele altor procurori, realizate cu incalcarea competentelor constitutionale. Declaratii publice de notorietate releva comportamentul excesiv de autoritar - personal a supravegheat ancheta desfasurata de procurori in legatura cu OUG 13. Citez: "Eu mi-am asumat acest dosar impreuna cu dl procuror X si Y, n-au facut un mm la stanga sau la dreapta fara ca eu sa spun DA". Se observa implicarea in anchetele altor procurori, ceea ce legea interzice. Trecerea timpului nu a condus la o indreptare a comportamentului, ci la o acutizare a problemei, asa cum releva iesirile in spatiul public.

- 10: Prioritizarea solutionarii dosarelor cu impact mediatic. Dosarele nu se rezolva dupa rezonanta publica pe care o au, dupa calitatea persoanei care se presupune ca a comis faptele, ci in ordinea cronologica a inscrierii sesizarii organului judiciar.

- 11: Contestarea actelor si autoritatii CCR. Cu prilejul unor evenimente publice, procurorul sef al DNA a invinovatit CCR punand pe seama ei pretinsa imposibilitate a DNA de urmarire a unor fapte apreciate ca fiind de natura penala si a recuperarii unor prejudicii. Citez: "Procurorii mai pot investiga doar anumite abuzuri in serviciu (...) Societatea ramane neaparata in fata unor astfel de practici dupa decizia CCR, pe langa pierderi de milioane de euro din bugetul statului (...) ". Procurorul sef a contestat insasi Constitutia, apreciind in mod unilateral asupra necesitatii incriminarii unor fapte.

- 12: In 2017, a declarat la BBC ca se teme de desfiintarea DNA, la Euronews a acuzat politicienii si oamenii de afaceri. Potrivit Constitutiei si legilor aflate in vigoare, procurorul isi exercita competentele legale, interpreteaza, aplica legea, declanseaza UP, dar opera de legiferare e a legiuitorului.

- 13: Au fost exprimate critici vehemente cu privire la unele propuneri de modificare legislativa, dovedite ulterior ca fiind constitutionale. Afirmatiile au afectat iremediabil imaginea Romaniei, sunt de natura sa genereze o imagine deformata, falsa, a realitatii si Romaniei.

- (jurnalistii cer lamuriri, ministrul ii intreaba daca vor sa il provoace)

- 14: Eram la dezbaterea din PE, am avut 9 intrevederi oficiale, multi dintre interlocutori, cu functii responsabile, evocau aspecte asupra carora fusesera informati in mod gresit, ca sa nu spun dezinformati. Un distins lider de grup ma intreba daca e adevarat ca s-a abrogat incriminarea privind marturia mincinoasa sau daca in Romania s-a adoptat o OUG prin care s-a statuat faptul ca arestarea preventiva nu poate fi dispusa in cazul actelor de coruptie. Prin dezinformare a ajuns acest mesaj care a generat o dezbatere intreaga si am explicat de 9 ori la 9 intrevederi ca Romania nu are nicio legatura cu situatia juridica in care se afla Polonia. Ne aflam intr-o alta realitate juridica, care a fost prezentata deformat.

- 15: Incercarea de a obtine condamnari cu orice pret. S-a afirmat: "trebuie sa venim cu dosare importante, sa ajungem la ministri, la persoane de rang inalt". "Decapare" e cuvantul cheie la care vreau sa ma refer, e contrar statului de drept. Cauzele trebuiesc rezolvate asa cum au fost organele sesizate si nu dupa importanta.

- 16: Cresterea numarului de achitari, sporirea cheltuielilor si raportari eronate. E o pagina mai tehnica. Ex: anul 2016, se raporteaza numarul de inculpati si numarul de achitari, concluzionandu-se ca a scazut rata achitarilor. Insa cei trimisi in judecata in 2016 nu se regasesc intre cei achitati in 2016, pentru ca n-ar fi avut timp sa se parcurga. Daca pui raportul de achitari pe anul in curs, e o alta baza.

- (jurnalistii cer lamuriri, ministrul refuza sa raspunda)

- 17: Neimplicarea procurorului sef in identificarea si eliminarea comportamentelor abuzive presupus a fi comise de procurori. Ma refer la faptul ca spatiul public e plin de presupuse abuzuri ale procurorului Negulescu, el a fost laudat, in loc sa fie luate masuri de verificare daca e sau nu adevarat.

- 18: Falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice. Am notate multe hotarari judecatoresti prin care instanta a statuat neconcordanta intre ce se aude si ce scrie.

- 19: Tergiversarea solutionarii unor cauze. Recent, am avut un caz pe care n-ai cum sa il uiti: sa il lasi in nelucrare, Microsoft, cu sute de milioane de euro. A trecut demult termenul rezonabil si termenul de prescriptie. E inadmisibil.

- 20: Lipsa de reactie in verificarea activitatii profesionale si conduitei unor procurori. Ma refer la DNA Ploiesti. Nu spun ca e adevarat, dar cand procurori cu functie se reclama intre ei, exista obligatia minimala sa vezi daca e adevarat.

- (costurile?) La MP un dosar costa sub 2 mii de lei, la DIICOT 6 mii de lei, la DNA 39.400 de lei. Bugetul DNA impartit la rechizitorii iti da aproape 40.000 de lei. DNA are mult mai multi procurori decat DIICOT.

- Concluzii:

Potrivit art.1 din Constitutie, Romania e stat de drept. In Romania s-a dezvoltat componenta de prevenire, dar si de compbatere a coruptiei. Buna activitate a DNA e consemnata in documentele interne si internationale, standardul luptei anticoruptie nu trebuie sa acopere si sa protejeze comportamente neconstitutionale, defaimatoare la adresa Romaniei, conducatorilor cu competente.

DNA trebuie sa continue sa functioneze in mod legal. DNA nu trebuie sa se identifice cu procurorul sef, care in ultimul an a dat dovada de exces de autoritate, comportament discretionar, contestarea CCR si sfidare. Numai respectul reciproc poate duce la stabilirea unor practici mutual acceptate.

Combaterea coruptiei trebuie sa continue. Nimeni nu e mai presus de lege, lucrurile bune nu le justifica pe cele rele. Trebuie sa dezvoltam ce e bun, trebuie sa eliminam ce e rau.

Sunteti tineri, m-as adresa fiecarui roman in parte. Faceti un exercitiu: nu conteaza numarul de cazuri, conteaza existenta unuia... Faptul ca e unul arestat pe nedrept si sta in puscarie o noapte, o luna, cinci ani, nu are cui sa se planga, dupa care e achitat si spunem 'Ne pare rau, despagubiri la instanta'. Nu doresc la nimeni sa fie victima unei erori judiciare.

Potrivit Comisiei de la Venetia, un exercitiu al Puterii care conduce la abuzuri irationale este contrar statului de drept, la fel si exercitarea discretionara a puterii.

Pentru aceste acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept, in temeiul art 54 coroborat cu 51 din L 303/2004, declansez procedura de revocare din functie a procurorului sef al DNA.

Prezentul raport, insotit de propunerea de revocare, va fi transmis catre sectia de procurori a CSM si catre presedintele Romaniei pentru a analiza si a decide.

- (ministrul paraseste sala refuzand sa stea de vorba cu jurnalistii)17:30 - In presa au aparut deja speculatii privind o posibila decizie a ministrului Tudorel Toader de a solicita presedintelui Romaniei revocarea din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In fata Ministerului Justitiei se afla cativa protestatari. Unii cer revocarea sefei DNA, iar altii vor demisia ministrului Justitiei.

Citeste mai multe despre: LIVE Proteste in asteptarea deciziei lui Toader: "Tudorele fa ceva, scapa-ne de Codruta" vs. "Tudorel, demisia!".

Presiuni din partea PSD

Conferinta de presa din aceasta seara a fost anuntata pe pagina personala de Facebook a ministrului Tudorel Toader. Tot saptamana trecuta ministrul a precizat ca va prezenta si in camerele reunite ale Parlamentului un raport distinct, privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, DIICOT si DNA, conform cadrului legal in vigoare.

Marti seara, cu ocazia ceremoniei de investire a absolventilor INM, ministrul Toader a avut o intrevedere cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, ocazie cu care cei doi demnitari au discutat despre statul de drept, potrivit Mediafax. Pe tot parcursul ceremoniei, Tudorel Toader a tinut in mana, la vedere, un dosar, insa el a declarat ulterior ca nu era vorba despre enigmaticul raport cu privire la DNA, ce va fi prezentat astazi.

Miercuri, procurorul general a cerut controale in toate parchetele, presedintele Comisiei Europene a subliniat ca are incredere in Justitia din Romania, iar Liviu Dragnea i-a transmis lui Toader ca asteapta de la el sa nu se faca de ras.

Citeste si:


La ce ne putem astepta?Tudorel Toader nu a dezvaluit in ultimele zile despre ce va vorbi joi seara, generand diverse speculatii in spatiul public, inclusiv opinii conform carora se va pronunta cu privire la scandalul Cosma-DNA Ploiesti, mai ales ca ministrul Justitiei a declarat ca nu va sesiza Inspectia Judiciara in acest caz, pentru ca ar dura prea mult sa astepte raspunsul.

In aceste conditii, despre ce va vorbi Tudorel Toader? Judecatorul Cristi Danilet, fost membru al CSM, crede ca, atata timp cat "nu exista un raport al inspectiei sau ministrului pe DNA Ploiesti", Tudorel Toader "poate prezenta joi cel mult opinia sa despre raportul deja aprobat de CSM in octombrie anul trecut, cand activitatea DNA a fost apreciata drept 'eficienta'".

Intr-o postare pe blogul personal, judecatorul Cristi Danilet prezinta cadrul legal in vigoare si spune ca doar doua feluri de rapoarte se pot face cu privire la DNA: "un raport propriu de activitate, care se face de conducerea institutiei, si un raport in urma unui control".

Astfel, dupa ce DNA isi va face bilantul pe anul trecut (lucru care se va intampla pe 28 februarie, conform unor informatii), ministrul Justitiei va prezenta Parlamentului concluziile sale asupra raportului de activitate a DNA, spune judecatorul.

"Doar in 2006 a avut loc o astfel de prezentare. In rest, rapoartele s-au trimis la comisiile juridice ale Parlamentului si uneori nici macar nu au fost puse pe ordinea de zi", adauga acesta.

Un alt tip de raport ar putea fi cel care rezulta la finalul unui control, el putand "viza doar managementul, nu solutiile si masurile luate de procurori in cazuri concrete".

"Din cate se stie public, pe 19 iunie 2017, ministrul a cerut cate un control la DNA si la PICCJ; ele au fost efectuate de procurori inspectori de la Inspectia Judiciara si au fost discutate in sectia de procurori a CSM: raportul pentru DNA pe 31 oct. 2017 (hotararea nr. 686/2017) si cel pentru PICCJ pe 21 nov 2017 (hotararea nr. 716/2017). Sectia de procurori a decis ca activitatea ambelor institutii a fost 'eficienta'.

Desi pe 16 noiembrie 2017 ministrul declara ca va prezenta 'sigur anul acesta' (adica 2017) o evaluare asupra acestor doua institutii in care va integra rapoartele efectuate, acest lucru nu a avut loc. O eventuala revocare a sefului institutiei nu poate fi dispusa, potrivit art. 54 din Legea 303/2004, decat pentru prost management sau pentru sanctionare disciplinara. Prost management nu are cum sa fie pentru ca CSM a apreciat activitatea drept eficienta, iar sanctiune nu s-a aplicat pana acum", explica judecatorul.

In ceea ce priveste situatia de la DNA Ploiesti, magistratul reaminteste ca "o echipa de inspectori a inceput niste verificari pe data de 12.02.2018".

"Ele vor clarifica daca exista indicii cu privire la posibile abateri disciplinare ale procurorilor implicati; daca raspunsul este afirmativ, se va face o cercetare disciplinara; daca la sfarsitul acesteia procurorii sunt gasiti vinovati de Inspectie, ei vor fi trimisi la sectia de disciplina a CSM; solutia acesteia va putea fi atacata cu recurs la ICCJ - toate aceste proceduri nu au cum se termina mai repede de un an", subliniaza acesta.

De asemenea, conform art. 74-75 din Legea 317/2004, tot inspectorii judiciari sunt cei care pot intocmi un raport si cu privire la managementul DNA, mai precizeaza Cristi Danilet.Citeste mai multe despre:

Saptamana trecuta, Tudorel Toader s-a intors de urgenta din Japonia, dupa ce premierul Viorica Dancila i-a cerut sa isi intrerupa vizita oficiala pe care o intreprindea, in contextul scandalului Cosma-DNA.


Scandalul a fost declansat de fostul deputat PSD Vlad Cosma care a difuzat la Antena 3 mai multe inregistrari in care discuta cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu si cu procurorul sef DNA Prahova, Lucian Onea, privind fabricarea unor probe. Discutiile se refereau la ancheta intr-un dosar aflat pe rolul DNA Prahova.

Citeste Filmul operatiunii "Revocarea sefei DNA" si intrebarile care au ramas fara raspuns
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 50660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
96 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pare ca

isi bate joc de audienta
a venit cu un raport de en'spe mii de pagini si vrea sa-l citeasca pe tot
pana expira mandatul codrutei

 

Vorba lui Radu Tudoran, de la Canal , Dumnezeu sa il ierte

Toate Fustele sus !

 

am o idee mai buna

ce ar fii daca ii ridice DNA pe tot guvernul si tot parlamentul pana sa-i mai lasam pe banditii astia maine sa mai minta lumea cu raporturi facute de penali?o sa spuneti multi care aparati banditii: pai si cu ce probe?va spun eu : tradare de tara , scrie pe ei asta ce altceva mai e nevoie?voi multi il injurati pe mircea negulescu ca "i-a fabricat" probe lu ponta,va dati seama?pai bai nene cu banditii trebuie sa te lupti cu orice mijloc , nu conteaza asta ci doar scopul : sa cureti tara de mafioti.si oameni ca negulescu ne trebuie ca iti tre sange in instalatie sa faci ceea ce trebuie sa faci pentru tara ta nu lasi si ciubucari.

 

ZIUA ACEASTA VA FI ..."Ziua Nationala" a Romaniei Underground

cind marii hoti din aceasta tara vor fi declarati curati , pentru ca se nasc a doua oara .

Cred ca Tudorel are resurse sa mai duca de nas pe acesti prosti saraci cu duhul , care au bagat mina pina la cot si acum asteapta sa fie iertati de o ordonanta nenorocita sau sa fuga printre salbatici .

Te apuca sila vazind cine vrea sa desfiinteze institutii esntiale ale statului , dupa ce au avut pe mina un imens judet ...niste analfabeti de etnie incerta care sunt convinsi ca adevarul va iesi la iveala ...
Astia nu au avut norocul lui Voiculescu sa fie reprezentat de artisti , care trimit atacuri din cetatea TURNATORULUI, precum teroristii din timpul revolutiei.

Daca astia spun adevarul - ca nu are cine - si mai pacalesc niste batrini senili , sa aiba curajul sa iasa la lumina , aceste cartite hranite cu dogme securiste din tineretea lui Voiculescu/Visinescu !!!

#REZIST

Tudorel are un discurs din seria comici vestiti ai marelui ecran. asta e paralel cu orice. punct.

indiferent de ce o sa spuna concluzia romanilor va fi aceeasi: JOS CIUMA ROSIE!

odata si odata tot vom scapa de securistii comunisti si odraslele lor. Am incercat in Piata Universitatii 1990 - nu am reusit. Am incercat de multe ori, inclusiv in februarie anul trecut - nu am reusit.

sunt sigur ca va veni si ziua aceea. sa fim optimisti. Traiasca Romania!

Tudorel=sluga penalului Dracnea, si Tradiceanului!

Tudorele, tu nu erai bun niste de grefier, cum *** ai fost tu rector???? ai devenit acum sluga penalilor si puscariasilor din parlamentu rromanes! huoooooooooo

A trecut o ora de cand vorbeste acest ministru.

Tocmai spune ca afirmatiile doamnei Kövesi au pus Romania intr-o lumina proasta.
Iata formula in care toti cei care nu se supun lui Dragnea sunt dusmani.Sunt autisti.
"E in joc destinul unui om"-afirma Toader atunci cand se cerceteaza faptele unor oameni.
Si ,sa intelegem clar,cine e DNA sa se atinga de oameni carora le strica viitorul?
Acesta este domnul Toader.

Isi face bilantul

Deci, demisioneaza

@ valll

va fi "demisionat" daca nu urmeaza directivele de la centru!

 

Codrin Stefanescu:

"Ai o fișă a postului, citește-o și fă naibii ce scrie acolo!"

Am alta idee:

Sa iasa toti ziaristii din sala, sa-l lase sa vorbeasca singur!!

Jale ................

Toader mat la Kovesi

Un monument de PENIBIL

... asta a dovedit cu varf si indesat ca este ministrul justitiei (!!!) Tudorel Toader!

Dan Diaconu: “Cu justiția la control"

https://gandeste.org/adevaruri/dan-diaconu-cu-justitia-la-control/85841

Sa vina cu inregistrarile in care kovesi cere decapari de dosare

Sa vina cu inregistrarile de la dna ploiesti.
Sa vina cu raspunsurile lui kovesi cand a fost intrebata daca a fost la oprea si daca a fost la petreceri cu ghita si ponta.
Sa vina cu plagiatul.
Daca e cinstit si nu e santajat o va revoca logic,sa lase presiunea pe iohanis daca accepta un asa sef la dna.

 

mai omule

tu intelegi ca atunci cand lupti cu mafia trebuie sa nu ai scrupule?am ascultat si eu inregistrarile alea despre care vorbesti tu si nu vad care-i problema?pai daca trebuie sa-l legi pe unu ca ponta sau ghita sau alt bandit de genul asta mai conteaza cum o faci?tu sigur faci parte din aia care il critica pe Mircea Negulescu(Portocala) dar iti spun eu un mare adevar : de oameni ca el avem nevoie ca sa scapam de banditi.de ce?pentru ca are sange in instalatie sa faca ce trebuie facut : eliminarea banditilor prin orice mijloace.si daca Laura a zis ca sa l ridice pe un ministru ti se pare ca a zis sa-l ridice pe vreun cetatean onest si muncitor sau?si daca prin absurd ar fii fost la petreceri cum afirmi tu laura cu banditu de ponta si ghita nu ti se pare normal ca sa se dea "prietena" cu ei sa-i auda ce vorbesc sa le inteleaga mentalitatea si sa-i inhate?ce de munca sub acoperire nu ai auzit?

Tudorel a ales: vrea sa ramina la ciolan ...

Tudorel prefera sa fie complicele penalilor mafioti gen Dracnea-Tradiceanu, decit sa-si faca meseria corect si sa plece dintr-un guvern dominat de mafioti condamnati si penali...Asa Tudorele ***, deci vreila ciolan indiferent de reputatie...Tudorele, tu ai reputatie de penal de acum fiind complicele banditilor penali...Ma mir ca ai fost vreodata rector, ca tu nu meritai ici sa fii grefier, nici macar sa faci cu crema pantofii lui Kovesi!

"Tudorel Toader, prezinta joi seara un raport"

Am făcut greșeala să incerc să-l urmăresc pe respectivul. Am inchis urgent, nu are nici o treabă cu realitatea, nici măcar nu știe exact ce citește, sunt chestii inventate sau de-a dreptul contradictorii in raportul roboțelului lui Dragnea. Ca să nu mai zic de tonul de Ciorogarla...

O singura concluzie: avem nevoie de un nou Ministru al Justiției care nu răspunde la telecomanda lui Dragnea, asta e paralel.

Tudorele, e timpul ca tu să pleci!!!

ma intreb si eu.....

....ce tara e asta in care presedintele camerei deputatilor este infractor dovedit, condamnat, cel al senatului este acuzat de marturie mincinoasa si mai bine de 50% din parlamentari sunt suspectati, cercetati sau condamnati pt diferite infractiuni? ce tara e asta in care toti guvernantii de mai bine de un an isi bat joc de cetateni, de economie, de lege, de orice tine de actul de guvernare avand ca prim obiectiv distrugerea justitiei?
ce tara e asta in care ministrul justitiei nu este interesat de imbunatatire actului de justitie ci are ca principal obiectiv sa debaraseze scena de un procuror care i-a deranjat cu anchete si condamnari colegii si mai ales sefii? are careva curaj sa spuna ca asta nu este o tara de cacao 100%, condusa de niste borfasi amatori pusi pe japca si furat fara sa le pese nici cat negru sub unghie de cetateni sau de viitorul patriei? si acum vin si va intreb.....la asa tara ce fel de popor avem?

Le ha ha

A fost la petreceri.Oamenii mai si petrec.Fiecare petrece unde vea si cu cine vrea.
A fost Ghita si Ponta.Daca Ghita si Ponta au calcat pe bec?.S-a stricat petrecera!.Legea este lege.

nenea Tudorel a pus in foc,barta-i fieratania pe

care scrie AUT.....l-am vazut eu,cand se chinuia sa il inroseasca,pe carbunii incinsi....!....nu stiu pe cine vrea,sa stampileze cu iel.....cum facea cowboii aia care isi insemna vitzeii....!

bucurie mare la penalii Dracnea, Valcov, tariceanu

dar si penalii Cosma, Ciordache, Niculicea, dancila, etc sunt liberi sa fure in continuare....au de partea lor pe noul tovaras penalu Tudorel

Radiografia justitiei romanesti

http://evz.ro/ion-panaitescu-judecatorii-aserviti.html

Confict de interese

Sefii lui TT, care au comandat operatiunea, sunt cercetati la randul lor de institutia cercetata de TT

ba *** Tudorel: n-avem nevoie de lectura monolog

raspunde la intrebari pe linga raport...vedem doar ca esti alfabetizat de guvernu mafiot, deci stii sa citesti...Pt asta esti ministru, ca stii sa citesti dupa hirtie si sa aperi penali corupti gen Dracnea, Valcov, tariceanu????

in caz ca nu aproba demiterea,singurul raspuns

al lui Johannis,la intrebarea dece,....D'AIA !....ca asa vreau eu !.....Beton raportul lui Tt....!

acu sa vezi bocete

sa vezi bocete pe ioana ene sau isaila.De lia_stoenescu si darnioo nici nu mai vorbim.Lor le convine sa fie mereu agitatie politica,certuri.Pai daca ar fi liniste ar muri de foame.De unde ar mai lua simbria?Ei sunt angajati sa agite,doar asa au ce scrie .Nici nu pot fi considerati romani,nici nu sunt romani...sa iti vinzi sufletul pe bani e tot ce poate fi mai groaznic .

Accepta insulta?.

Daca Tudorel mai ramane ministru,dupa ce a fost batjocorit de Ragnea "sa nu se faca de ras",halal apreciere pentru un ministru,va fi ministru in pozitia "in genunchi".

 

Starul TV Tudorel Toader

Debutul conferintei de presa - care nu e conferinta, ci raport de (de-ale domnului Tudorel Toader precizari mestesugite fara mestesug) - a fost cu atat mai penibil, cu cat stia bine ca o tara intreaga sta tintuita in fata televizoarelor.

Si dincolo de granitele tarii.

 

adio Romania! a cazut pe mina penalului Dracnea...

iar expertu penal Tudorel e sluga penalului mafiot Dracnea...

A inceput in 'genunchE'

si la sfarsit s-a ridicat in picioare (nu pe 'pedestal')
.......
Apare imediat bocitoarea IED sa-i planga de mila d-nei Kovesi.

ce *** e acest cititor de hirtie igienica Tudorel!

oare mai are rude sa-si aduca in ministerul justiei? alta nepoata, nepoti?

@Mos bazil

Omul acesta s-ar fi putut ridica in picioare dandu-si demisia.

Asa nu a dovedit decat ca s-a obisnuit cu pozitia in genunchE.

Forma bate fondul si partidul universitatea.

Omul stia ca se face de ras ca rector, dar a preferat sa-l multumeasca pe prietenul Codrin. Numai ca s-a referit la atitudini si preferinte ale d-nei Kovesi, nu la fondul atributiilor ei. Ba chiar a spus ca s-au inregistrat succese impotriva coruptiei. Dar asta pare un fleac.

De ce sa-si dea demisia ?

Raportul prezentat e fals ? Neadevarat ? Inventat ?
Minte in raport TT ?
........
Ca sa nu se complice 'lucrurile', in sensul ca il pune pe Presedintele Iohannis K.W. intr-o 'pozitie dificila', d-na Kovesi ar trebui sa-si dea demisia inainte ca TT sa-i ceara demisia.
A facut suficient jocul securitatii.
..........
DNA nu se desfiinteaza cum incearca sa induca unii si nici nu m0are daca pleaca Kovesi.
Sa-si faca curat in batatura si sa mearga mai departe fara 'decapari' impuse ci invinuiri pertinente IMBATABILE in fata instantelor.

eu cred ca Tudorel s-a intrecut pe sine. s-a facut de ras, asa

cum Dragnea l-a rugat sa n-o faca.
daca astia-s ministrii Romaniei, se duce dreagului sandramaua...

jos ministrul Rudotel...Tudorel-penalul...

Rudotel-tudorel=sluga penalului puscariabil Dracnea si a penalilor mafioti Dracnea-Valcov-tariceanu

Tudorel

a reusit sa-i faca pe penali sa rada, dar o vor face pe propria piele. DNA va iesi mai intarit din aceasta confruntare si in plus strada va avea un simbol, Laura Codruta Kovesi

Da, fara a intra in amanunte, moldoveanul s-a facut de tot rasul

..........................eu Nu Cred ca Buboianu,

...s-a facut de ris!Poate Tara in care traieste!...
...PSD-ul este alegerea romanilor!Ceea ce se Cere este Scoaterea Inafara Legii al fostului PCR, PSD-acum!Tot ce face acum PSD este Legal in Intresul Votantilor romani pe care- Reprezinta!Caii Jandarmeriei sint frumosi si nu au Nici o Vina!Doar ca Dragnea se Tine de Promisiune! Romanii-si vor Inghiti Limba!Kovesi este Deja Istorie!Facuta chiar de romani! Telenovela Romania continua se fie din ce in ce mai Intresanta!Bravo romani, tot asa Inainte!'Sint gata intotdeauna'! Scria pe insigna mea de pionier facut cu forta!Sa vedem pe Cine 'Altii' vor astepta romanii sa le faca 'treaba'!Sau poate Totul este Ok asa!

Nu va faceti iluzii.

La cum de rar pronunta cuvintele, este imposibil ca acest om sa posede o inteligenta sclipitoare. O va imbarliga si suci in toate felurile , o sa spuna niste lucruri,iar ceace a primit ca ordin se va desavarsi, nicidecum nu-i gandirea si hotararea lui. Nu-mi dau seama cum unii ajung asa de sus, ei de fapt neavand minimul necesar ptr. aceste functii. De mult , la un institut de invatamant unde eu ma straduiam sa-mi termin studiile, aveam un profesor ce era de groaza.Era de o pro?tie crasa, si totii radeau de el , de la untimul elev pana la profesori. De multe ori era "scarmanat" , asa pe la colturi de navasta-sa, care era profesoara tot acolo , ea fiind mult mai mare si mai dezvoltata ca el. Au trecut multi ani, a venit 89 si prin 96 am aflat ca-i directorul scolii. Sa cad jos. Cam asa-i si cu Tudorel , a ajuns acolo cine stie prin ce "minuni" si nu va asteptati ca el sa fie eroul momentului.

 
 

de ce domne.....

.....omu e smecher......i-au zis de la partid sa faca ce trebuie fara sa se faca de rusine.....si atunci el a facut ce trebuie fara sa se faca de rusine ci umplandu-se de ridicol.....la maxim......a servit si partidul, a facut si ce trebuie si nu s-a facut de rusine ci de kko......astia sunt politicienii psd....fost pcr.....viitor.....nu cred ca va mai fi in viitor......ha, ha, ha.....

Vad ca am mai acumulat ceva puncte pozitive,

ptr. ca ieri, nimeni nu era deacord cu mine. Ute ca am avut dreptate si balbaiala lui Tudorel mi-a acordat o sansa. Sansa de a spune ca si altadata am spus ca asa specimen nu-i adecvat ptr. asa functie, cum nici Serban Nicolae acolo unde este si nici Niculicea, sau Iordache. Nici Pop nu trebuia sa fie acolo, la fel si Stroe, Misa sau Petcu.Si mereu am spus-o si mereu am fost "taxat) la pro/contra. Asa chipuri ce nu denota niscaiva inteligenta, nu are cum sa promoveze binele. Astea sunt niste "unelte" la discretia puterii politice corupte si fac mult rau statului.

Tudorel vrea s-o dea,in AUT,dar Johannis cica ca a fost pe linie !

....sa vedem ce zice arbitrul de scaun Klemm......!

 

Acest spectacol merita

transmis pe toate canalele de stiri ale lumii.E criminala situatia.Tudorica parchetarul cica nu le spune nimic daca nu ii aduc un piedestal sa se vada si el.Ba chiar schiteaza cativa pasi teatrali uitand hartoagele pe pupitru.Dupa care incep bocitoarele care se autointituleaza ziaristi-Nu pleca Tudorrreeeelleeee,Unde te duci tu Tudorelllleee,Cui ne lasi Tudorreeeeleeee,etc,un spectacol macabru ca la orice inmormantare sateasca din Vaslui.Daca filoxera a facut prapad prin viile indigene din Romania se pare ca s-a dat la oameni acum din lipsa de activitate.
Oricum daca parchetarul comunistoid nu propune darea afara a Lulutzei este moarte politica a lui Tariceanu.

 

:))))))...nepotica mea,de 1 an si 7 luni,nu vorbeste inca,dar spune

ceva ......Tudorel vorbeste,dar nu zice nimica,chiar daca vorbeste o saptamana !!!.....o lalaie,pina ce Luluta isi termina mandatul,ca sa-i dea altul !!!!....:)))))....

 

Lasati latraturile : a aparut un prezidentiabil valabil

S-a revelat un prezidentiabil valabil.

Calm, sigur de el, nervi de fier, in ciuda jigoditzelor de presa care incercau sa il scoata din cele pe care le voia a le prezenta.

Ce Tariceanu, ce Ponta, chiar si ce Dragnea.

Intelectual de forta.
Nervi de otel.

In fine, este cazul sa avem un presedinte autentic, chit ca nu avem voie (Inca, oare cata vreme ?) sa avem un presedinte absolut independent.

Chiar latraturile unora dintre voi, dovedesc implict ca au simtit la fel si stapanii vostri de pe afara.

La cotetz !

ar fi excelent,daca populatia Romaniei ar fi

formata,din doctori !

concluzii si iluzii

in aceasta conferinta domnul profesor s-a facut de ras. Un raport stufos cu nimic nou fata de cele prezentate la A3 si Guitza-Tv.

daca domnul presedinte o va demite pe Doamna de Fier a Romaniei, atunci Laura Codruta Kovesi va fi noul presedinte al Romaniei, dimpotriva daca Laura Codruta Kovesi va ramane procuror sef DNA, va apare un DNA Nou, fara portocale si fara lamaii si care va lamuri multe "enigme" din coruptia romana.

Tudorel va ramane doar Cavalerul Tristei Figuri ai mafiei romane

:))))))))))))))

colosala prostie...
adica ii trebuie nervi de fier ca sa citeasca 36 de pagini?:))))))))))))))))000

E clar ca va cere revocarea Lulutei.

De-acum, mingea e la Johannis.

PS. Tudorel bate campii cu gratie, fara nicio legatura cu sefa DNA.

 

Macar sa ceara revocarea,

sa se sparga buboiu'.
Mi-e teama, insa, ca n-o sa ceara nimic.

o sa ceara aia time-out !!! sa mearga la masa si

la somn.....!!

mingea

mingea, da, este la Cotroceni, dar reapare actorul, Strada. Nu e, La Strada, a lui Felini, va fi strada, cosmarul ciumii

Bag de seama ca Dom' Profesor ne ia la misto.

Vai de tara asta!

 

In fine, ti-ai dat si tu seama..

.. ca de aia mergi cu fise din aluminiu

Minte

imbarligand cuvintele. Să vedem concret cand și cum a incălcat Constituția DNA ? Guvernul nu e legiuitor. CCR devine, alături de parlament, rușine națională. Demisia !

 
 

 

După cum o"laudă" TT,

Precis,va fi condamnată...la locul de muncă,tot ca șefă, dar să-l aibă adjunct pe manivelă Nic.
Ni se dezvăluie că a blocat parlamentul,că nu i-a vizitat,a blocat guvernul,că i-a obligat să fure cu fereală...Ce va zice Boc,Ponta, Cioloș,ale căror guverne funcționau dinainte de a veni la putere acești inși OBOSIȚI,că nu rezistă mai mult de 6 luni și schimbă din amazoane și șeful de tură...
Zău,să-ți iei lumea in cap și mă mir de ce Tăriceanu și Dragnea,mai intarzie,cat mai avem flotă aeriană.

 

Stiti de la ce vin initialele astuia? T.T.?

De la Tomás de Torquemada.
Ar vrea el!

 

....lol....pina in min. 79 era catzavencu....in min.80 stalin!

........"primesc sa se schimbe, dar sa ramina totul la fel" sau cum era.....si dup aia...."toahrashi!....kuodrutza a intinat idealurilenoastre socialiste si a intinat tarisoara noastra draga!"........thoamne, ce farseorrrr!!!......


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor