Cum comenteaza in deradere Tudorel Toader chestiunea OUG: In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o OUG UPDATE

Sambata, 06 Aprilie 2019, ora 22:41
15620 citiri
Cum comenteaza in deradere Tudorel Toader chestiunea OUG: In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o OUG UPDATE
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Desi tema OUG pe justitie e cat se poate de serioasa si a atras pozitii imediate si consistente din partea institutiilor europene, ministrul Justitiei da un raspuns laconic, pe Facebook, mai degraba adresat lui Liviu Dragnea si, oricum, cu termen de valabilitate scurt.

"O simpla precizare!

In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta!

PS: aceasta postare va fi stearsa dupa o ora!

PS la PS: " termenul de valabilitate" se prelungeste cu o ora!!! ", scrie Tudorel Toader, pe Facebook.

Tudorel Toader ii scrie lui Dragnea, pe Facebook. Apoi sterge

O ora mai tarziu, ministrul Justitiei a mai scris o postare, tot pe Facebook, al carei termen de valabilitate anuntat era de jumatate de ora.

"Afirmatia din ultima postare este valabila, dupa cum, valabila a fost si afirmatia din 2 aprilie. Deosebirea: Astazi ma refeream la cerinta generala pentru adoptarea unei OUG. Pe data de 2 aprilie ma refeream la urgenta modificarii Cp si a Cpp, in acord cu numeroasele decizii de neconstitutionalitate a unora dintre prevederile in vigoare, precum si pentru transpunerea Directivelor privind confiscarea extinsa, respectiv, consolidarea prezumtiei de nevinovatiei! PS: acest mesaj va fi sters peste 30 de minute!", a scris Tudorel Toader.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri, noi avertismente catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precizand ca premierul Viorica Dancila trebuie sa se decida daca il mai tine sau nu pe acesta in functie.

"In ceea ce priveste ordonantele, eu va spun sincer ca miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru, cam ieftin. Ii vedeam pe unii de la Bruxelles care tipau si ne certau sa nu dati ordonante. Ii vedeam si pe unii de la Guvern care tipau: 'Cum va permiteti sa ne spuneti noua asta?'. Dar si unii si altii stiau ca nu se dadeau ordonante.

Toader sa inteleaga ca nu mai poate asa. Sa inceteze cu aceasta atitutdine. Multi colegi imi spun ca, de fapt, toata intentia dumnealui a fost, din ianuarie, sa ridice aceste subiecte in dezbatere si ca sa discutam trei luni de zile nu despre ce avem de facut in Romania reala, si a tot anuntat ca va da niste ordonante de urgenta care de fapt nu s-au dat. Nici nu cred ca avea intentia sa le dea vreodata. Sa inceteze cu aceasta discutie nesfarsita", a spus Dragnea.

Seful PSD a transmis Guvernului sa inceteze cu aceasta discutie nesfarsita.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#Toader OUG justitie Dragnea , #ministrul Justitiei