Ziare.com

Tudorel Toader insista cu OUG pentru condamnatii VIP: Nu va fi vineri. Daca si cand va fi va vom anunta!

de Ionel Stoica
Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 12:28

   

Tudorel Toader insista cu OUG pentru condamnatii VIP: Nu va fi vineri. Daca si cand va fi va vom anunta!
Dupa audierea din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat necesitatea promovarii ordonantei privind revizuirea sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Reporter: Vineri vom avea ordonanta?
Toader: Nu.

Reporter: Nu va fi vineri sau nu va fi deloc?
Toader: Daca si cand va fi va vom anunta.

Tudorel Toader a insistat la Antena3 pentru promovarea acestei ordonante si a reamintit ce a spus in timpul audierii din Comisia LIBE. "Nu se adreseaza doar celor care au fost condamnati, ci si celor care au fost achitati", a sustinut Toader.

"Sunt argumente de curte europeana, ale Curtii Constitutionale, argumente ale Curtii de Justitie de la Luxemburg, care arata ca intruziunea in drepturile fundamentale nu este justificata de nimic altceva. Nu se doreste decat un acces al cetateanului la un judecator corect numit", a motivat Tudorel Toader.

Urmareste pe larg cum a decurs dezbaterea de azi din Comisia LIBE, unde Tudorel Toader a fost luat la rost - Va cerem sa nu luati nicio masura care ar legaliza coruptia!
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Toader ordonanta condamnati ICCJ
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sfidare Totala la adresa celor MULTi dar PRO*** din ROMANIA!

Cetățeni acestei tari sunt drogați sau loviți in cap cu leuca 1
Cat mai pot suporta tratamentul penalului porkar si a guvernului Manelist???
Tudorel Toader insista cu OUG pentru condamnatii VIP

 

...

Bravo Toderele, ești cel mai tare ministru al justiției, ever! Să dai o OuG și pentru mutarea Kodruței la Judecătoria Pătarlagele, fi om pană la sfarșit!

 

hahaha, ce Blegos esti :))) ce fel de analfabet esti tu ?

scrii "sau" in loc de "sa-u" ? ca vad ca scrii "fi om"...
ba, Tudorel e la brutarie. el a crezut ca la UE e ca la voi, la Buzau...

E simplu

Printu' e ametit de haznalele de partid !
Daca-l intrebi cum il cheama, habar n-are !

Interzis a se publica pe ziare.com by DNA

Fostul procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi a solicitat miercuri, 23 ianuarie 2019, o amanare din partea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Kovesi era programata miercuri pentru audiere in doua dosare disciplinare. Intr-unul dintre ele este vizata alaturi de adjunctul DNA Marius Iacob. Fosta sefa DNA a cerut amanarea invocand motive medicale, ca și soția lui Klaus! Doamne ce se mai imbolnăvesc micuțele, cată sensibilitate la gripă ...

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a stabilit urmatorul termen pentru data de 20 martie 2019.

 

 

Tudorel, te asteptam pe Lipscani sau pe orice pietonala

dintr-un oras mare, ca sa-ti spunem ce parere avem despre tine. Hai, curajosule !!! Sau tu stii doar sa lovesti pe la spate si sa fugi???? Ai, ma, nenorocitule, curajul sa discuti despre ticalosiile facute cu romanii ??? Ai, ma ??? N-ai, fugi, te ascunzi ca un sobolan si cand cel de langa tine nu-i atent, ii dai cu ciomagul in cap si-i furi portofelul.

Coruptii achitati nu vor reluarea proceselor lor

"Nu doar inculpatii condamnati definitiv de aceste completuri nelegal constituite pot contesta hotărarile definitive, ci si Parchetul. Asta se poate intampla, spre exemplu, in dosarul nr. 1497/1/2017, constituit la Completul de 5 judecători in materie penală, in data de 24 mai 2015, privindu-l pe presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban. Acesta a fost achitat definitiv, prin Hotărarea nr. 43 din 5 martie 2018."

 

Las-o jos ca macane

Din paragrafele 82-86 ale Deciziei CCR nr.377/2017 (culmea, in actuala componenta) reiese clar ca:

1. In cadrul contestatiei in anulare a unor procese definitiv incheiate, motivele pentru care se cere anularea sunt limitativ si expres circumscrise de legea aflata in vigoare la momentul pronuntarii deciziei instantei.

2. Adaugarea unui motiv in plus pentru “repunerea pe rol" a unor procese definitiv incheiate este INADMISIBILA, o spune insasi CCR.

3. Mai mult, legiuitorului ii este INTERZIS sa supuna hotarari judecatoresti unor noi cai de atac.

4. Si, in fine, chiar daca ar face-o, Curtea a specificat clar (culmea ironiei, nu?) si care este efectul cu privire la o hotarare definitiva deja pronuntata: NICI UNUL.

Romani sunt Furati pe fata si toti stau nedumeriti in

barlogul lor!
ASTE sunt Romanii Bravi si cu sange in instalație????
Ultimele găini ale planetei :))))))))))
Sa va fie rușine ca mai țineți umbra pămantului!
Ce puteti explica copiiilor vostri cand va intreaba de ce Romania este ultima tara in Europa???
Vaiiii de capullll vostruuuu de fricosiii!!

 

Hasta "viteazule" hai fii TU primul care iesi in

Strada,arata-ne ce poti fii erou!!!

Interesant

Toader: Daca si cand va fi va vom anunta ... dupa ce o dam pe furis, noaptea ca hotii .

 

@Toader: Daca si cand va fi va vom anunta

E clar #aoazelor????
Pana atunci.....CIOC la rezist si latzei basisti!

 

@alfabeta

In decizia ulterioara, 633/2018, paragrafele 926-928, Curtea a plusat si a adus argumente si din jurisprudenta CEDO:

“Avand in vedere principiul autoritătii de lucru judecat, fundamental in ordinea juridică natională si europeană, precum si la nivelul ***tii Europene a Drepturilor Omului, Curtea retine că atingerea adusă acestuia prin legislatia natională trebuie să fie strict limitată, derogarea fiind permisă doar dacă o impun motive substantiale si imperioase (a se vedea, in acest sens, Hotărarea din 7 iulie 2009, pronuntată in Cauza Stanca Popescu impotriva Romaniei, paragraful 99, si Hotărarea din 24 iulie 2003, pronuntată in Cauza Ryabykh impotriva Rusiei, paragraful 52). Or, prin adăugarea noului caz de contestatie in anulare – atunci cand s-au pronuntat mai multe hotărari judecătoresti definitive prin care s-au solutionat cereri avand acelasi obiect, legiuitorul se indepărtează de la scopul acestei căi extraordinare de atac, lărgind in mod nepermis sfera ei de incidență, cu privire la hotărari judecătorești, care deși sunt definitive, nu soluționează fondul cauzei […] In spetă, Curtea constată că "pronuntarea mai multor hotărari judecătoresti definitive prin care s-au solutionat cereri avand acelasi obiect" nu poate constitui un motiv substantial si imperios care să justifice derogarea de la principiul autoritătii de lucru judecat, astfel că norma modificatoare aduce o atingere nepermisă principiului securitătii raporturilor juridice – element fundamental al suprematiei dreptului, care prevede, printre altele, ca solutia dată in mod definitiv oricărui litigiu de către instante să nu mai poată fi supusă rejudecării (Hotărarea din 28 octombrie 1999, pronuntată in Cauza Brumărescu impotriva Romaniei, paragraful 61).

 

@alfabeta

Curtea insasi, asa cum este ea acum, cand a decis ca sunt nelegal constituite completele de 5 de la ICCJ, a scris aceste lucruri in paragraful 198 al Deciziei 685/2018:

Intrucat atat in materie penală, cat și extrapenală, sancțiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiționată și, prin urmare, absolută a actelor indeplinite de un astfel de complet și ținand cont de faptul că deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, conform art. 147 alin. (4) din Constituție, Curtea reține că prezenta decizie se aplică de la data publicării sale, atat situațiilor pendinte, respectiv in cauzele aflate in curs de judecată, precum și in cele finalizate in măsura in care justițiabilii sunt incă in termenul de exercitare a căilor de atac extraordinare corespunzătoare, cat și situațiilor viitoare.

 

Frisoane in opozitie

Cosmin Gusa: "Spun doar două nume ale căror dosare vor putea fi realuate: Ludovic Orban și Adriean Videanu."

 
 

sekuristii vanduti

Nici Realitatea TV nu va mai prieste?
Daca ascultati doar ordine din strainatate, asta e...

 

 

Asea, dom' two dorel, fii barbat!

Si ca să moară de necaz ioropenii, să-i iecscluzi din ordonantă pe ăi din opozitie, pe ăi plătiti de Soros si slugile statului vertebrat!
Să vedem că-or să mai măcăne dupe aia

 

Tumorel si-a incheiat cariera internationala si europeana intr-o

singura sedinta la Bruxelles :)
Ce urmeaza?
Potopul!
Romania este in mana mafiei pzdiste si nu va fi deranjata sa fie data afara din Europa! Putin si Netanyahu i-au promis lui Daddy sejour ilimitat in Tara Sovietelor sau printre valurile Marii Moarte :)

Dragilor, vad ca nu ati inteles absolut nimic!
Romania este acum tara in care judecatorii sunt judecati si infractorii premiati.
Asta este tara in care vor creste copiii dumneavoastra! Daca nu cumva vor lua calea strainatatii... o sa muriti singuri si saraci, asta este ceea ce va asteapta!

 

"A gandi cu propriul creier"

Am revăzut deciziile CCR la care face trimitere colegul Gile și am constatat că acesta are dreptate. Ii invit pe colegii care comentează și pe cei care doar votează să citească paragraful 86 din Decizia Cu-ții Constituționale nr. 377/2017,unde s-au stabilit următoarele: "Hotărarile răman supuse căilor de atac, motivelor și termenelor prevăzute de legea sub care a inceput procesul. In schimb, legiuitorului ii este interzis să supună hotărarile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. Adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunțarea hotărarii nu poate produce niciun efect, prin prisma aplicării legii in timp, cu privire la hotărarea judecătorească deja pronunțată". Prin urmare, dacă guvernul va adopta ordonanța de Urgență anunțată de Ministrul Tudorel Toader, ea nu va putea fi aplicată de judecători decat dacă aceștia renunță cu desăvarșire la cerințele pe care le impune statutul lor profesional.

 

Dacă actualul legiuitor va introduce o nouă cale de atac aplicabilă

proceselor deja finalizate prin pronunțarea unor hotărari judecătorești rămase definitive, se deschide calea desființării acelorași hotărari prin adoptarea la infinit a noi și noi motive de revizuire de către viitoarele guverne sau parlamente.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor