Tudorel Toader se gandeste pana diseara daca demisioneaza sau nu: E o varianta mai sigura

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 11:11
11352 citiri
Tudorel Toader se gandeste pana diseara daca demisioneaza sau nu: E o varianta mai sigura
Foto: RealitateaTV

Tudorel Toader a declarat joi, dupa discutia avuta la Palatul Victoria, ca premierul Viorica Dancila i-a sugerat sa ia totusi in calcul varianta demisiei, care este una "mai sigura" in ceea ce priveste instalarea unui nou ministru al Justitiei.

Oficialul va reflecta pana diseara si va da un raspuns.

Tudorel Toader s-a prezentat, joi dimineata, la Guvern, pentru a discuta cu premierul Viorica Dancila dupa ce ieri conducerea PSD a votat aproape in unanimitate pentru revocarea lui din functie si inlocuirea cu deputatul Eugen Nicolicea. Viorica Dancila a facut anuntul public si a subliniat ca PSD a votat demiterea lui Tudorel Toader, dar i-a transmis acestuia ca ar fi bine ca decizia sa fie urmata si de o "demisie".

Social-democratii stiu ca presedintele Iohannis are parghiile legale pentru a amana sau chiar bloca instalarea lui Eugen Nicolicea la sefia Ministerului Justitiei.

In aceste conditii, a avut loc intalnirea de azi, de la Palatul Victoria. La finalul ei, Tudorel Toader a tinut sa sublinieze ca a avut intotdeauna "relatii foarte bune" cu toti premierii cu care a lucrat (3 la numar in guvernele PSD din ultimii doi ani) si ca relatia cu Viorica Dancila nu se va schimba "dupa incetarea ministeriatului".

Tudorel Toader a mai precizat, inca o data, ca premierul a trimis la Palatul Cotroceni cererile de revocare si de numire a noului ministru al Justitiei inca de aseara, "spre orele 21", precum si faptul ca el va ramane in minister "pana la momentul in care in Monitorul Oficial apare numele si prenumele noului ministru", dupa care se va intoarce la Iasi.

"Sunt doua proceduri prin care se ajunge la acel moment: procedura solicitarii de revocare si procedura demisiei. Va spuneam si repet: premierul este cel care face si desface guvernul, prim-ministrul are cuvant decisiv in remanierea unui ministru, chiar si in numirea lui.

Punctul final e cel in care se publica in Monitorul Oficial numele, prenumele noului ministru, pe calea cererii de revocare sau a demisiei.

Pe ce cale mai repede si mai sigur? Aici apare relatia dintre cei doi poli ai Executivului bicefal, cum e la noi, presedintele si premierul. (...)

Varianta demisiei e mai sigura - trece termenul si presedintele trebuie sa ia act de demisie - spre deosebire de revocare, cand presedintele poate sa spuna, si ne-a mai spus, ma mai gandesc, ma mai uit la mapa profesionala", a declarat Tudorel Toader.

In concluzie, ministrul a spus ca, desi premierul, "dupa lege, nu poate sa ceara demisia (a cere e la modul imperativ, or decizia e personala), dar vointa dansei e in sensul de a pune capat acestui interimat".

"Am asigurat-o ca astazi voi reflecta si pana la sfarsitul programului voi anunta daca ii trimit cu nume si prenume demisia sau ramanem pe solicitarea de revocare.

Juridic nu poti sa ii ceri cuiva demisia, dar vointa dansei (a fost o discutie foarte relaxata) era aceea ca sa-mi dau demisia. Am asigurat-o ca voi reflecta si ii voi comunica. Dar asta nu inseamna ca inchid si plec la Iasi, mai raman o zi-doua pana presedintele ia act", a mai declarat Tudorel Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudorel demisie Ministerul Justitiei , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Poza arcadia
arcadia
rank 5
minte când gandește sau gandește când minte?