Tudorel Toader spune ca Olguta Vasilescu poate fi numita ministru al Dezvoltarii, chiar daca a fost respinsa la Transporturi

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 18:18
4745 citiri
Tudorel Toader spune ca Olguta Vasilescu poate fi numita ministru al Dezvoltarii, chiar daca a fost respinsa la Transporturi
Foto: captura video Digi24

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, dupa participarea, in premiera, la sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca Lia Olguta Vasilescu poate fi propusa si numita ministru al Dezvoltarii, chiar daca presedintele Iohannis a refuzat sa o numeasca ministru al Transporturilor.

Ministrul Toader a iesit de la sedinta CEX dupa circa o jumatate de ora, iar la final le-a explicat jurnalistilor ca doar premierul poate decide revocarea unui ministru, presedintele neavand niciun cuvant de spus.

Printre argumente, ministrul a invocat art. 85 din Constitutie si o decizie a CCR din 2008, care spunea ca presedintele poate sa refuza o singura data numirea intr-o functie de ministru, motivat.

"Dar numai la numire, la desemnare. Presedintele nu are nicio competenta cu privire la eliberarea, vacantarea postului la cererea prim ministrului, pentru ca primul ministru si-a angajat raspunderea cu demnitarii pe care i-a propus. (...) Cand vorbim de un post ocupat, presedintele nu are nicio competenta asupra revocarii, e o competenta exclusiva, deplina, a primului ministru", a subliniat Tudorel Toader.

Iar la intrebarea "Daca un ministru refuzat de presedinte pentru un minister poate fi propus, acelasi candidat, aceeasi persoana, poate fi propusa pentru a ocupa un alt portofoliu, un alt minister,raspunsul este DA", a precizat ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a tinut sa si explice: "Pentru ca poti sa nu fii compatibil, specialist, intr-un domeniu, dar pot sa fii bun manager, bun ordonator de credite, in alt domeniu".

"Presedintele nu poate sa refuze cuiva vocatia de a fi ministru (...) Am exprimat in CEx, la care particip prima data astazi, punctul de vedere bazat pe art 85 din Constitutie, pe decizia CCR din 2008. Da, doamna ministrul Lia Olguta Vasilescu, poate fi propusa pentru a prelua ministerul Dezvoltarii. Poate fi propusa, pentru ca e un alt portofoliu", a declarat Tudorel Toader.

Citeste mai multe despre:

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Tudorel Toader Olguta ministru , #ministrul Justitiei
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”