Ziare.com

Un membru CSM dezvaluie decizia CCR care desfiinteaza ordonanta pentru condamnati anuntata de Toader

Joi, 02 August 2018, ora 12:10

   

Un membru CSM dezvaluie decizia CCR care desfiinteaza ordonanta pentru condamnati anuntata de Toader
Judecatorul Bogdan Mateescu, membru in CSM, aminteste un paragraf dintr-o decizie a Curtii Constitutionale in care se arata ca legiuitorul poate supune hotararea judecatoreasca unor cai de atac stabilite ca atare, prin lege, pana la momentul pronuntarii respectivei hotarari judecatoresti.

Precizarea magistratului vine in contextul in care ministrul Justitiei a anuntat, miercuri seara, ca-i va propune premierului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date pe protocoale sau interceptari ilegale, Tudorel Toader adaugand ca va face aceasta propunere intr-un timp scurt, dupa terminarea concediilor.

Paragraful postat pe Facebook de Bogdan Mateescu este din Decizia nr. 377/2017 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a prevederilor Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 95/2016 pentru prorogarea unor termene, precum si pentru instituirea unor masuri necesare pregatirii punerii in aplicare a unor dispozitii din Legea nr. 134/2010 privind Codul de Procedura civila.

"Prin urmare, criteriul ce trebuie luat in seama si care tine de esenta art. 15 alin. (2) din Constitutie raportat la aplicarea in timp a reglementarilor referitoare la caile de atac este data pronuntarii hotararii judecatoresti.

Astfel, in temeiul textului constitutional antereferit, legiuitorul poate supune hotararea judecatoreasca unor cai de atac stabilite ca atare prin lege pana la momentul pronuntarii hotararii judecatoresti (...).

In schimb, legiuitorului ii este interzis sa supuna hotararile judecatoresti unor noi cai de atac reglementate dupa pronuntarea acestora. Aceeasi regula se aplica atat cailor ordinare, cat si extraordinare de atac, ambele categorii de cai de atac urmand sa isi pastreze aceeasi configuratie juridica de la data stabilita drept reper de catre legiuitor.

Prin urmare, eliminarea unui motiv de revizuire sau adaugarea unui nou motiv de revizuire dupa pronuntarea hotararii nu poate produce niciun efect, prin prisma aplicarii legii in timp, cu privire la hotararea judecatoreasca deja pronuntata."Citeste si:
I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din pacate, Dle Mateescu...

...la Tudorica si la PSD totul e posibil!

Ca sa nu mai vorbim de Dorneanu care nu are nicio problema sa incalce insasi Constitutia si deciziile CCR!

 

Exact ! Acesti doi juristi de tip securisto-psd-ist, falsi

juristi, nu vor ezita sa asculte poruncile infractorului drakknea ...

tuDorel si Dormamu - groparii justitiei in Romania

Ce se omite in multe articole : nu a decis nici o instanta din Romania ca probele obtinute de catre SRI sint ilegale(protocoalele de colaborare au avut rolul de a ajuta procurorii si politia sa faca interceptari DISPUSE de judecatori).
Pur si simplu politia si Procuratura nu are tehnica necesara interceptarilor, astfel s-au facut interceptari de catre SRI la cererea Procurorilor si cu aprobarea Judecatorilor.
Nu este nimic ilegal aici.
Nu e mai putin vinovat un infractor care a fost condamnat cu ajutorul unor filmari sau inregisrari audio facute cu ajutorul sri.
Care ar mai fi scopul serviciului roman de informatii, daca nu sa adune informatii in slujba societatii, deci si a justitiei

 

E cu bataie lunga!

Tudorel stie foarte bine ca legislatia actuala europeana , nu doar cea romaneasca, nu permite alte cai de atac a unei sentinte definitive, in afara celor deja existente.
Acum , Tudorel vrea sa deschida o noua cale de atac (unica in UE si in tarile democrate) prin care sentintele definitive sa poata fi puse la indoiala de toti infractorii.
Dupa aceea, avocatii vor ataca la CCR deciziile definitive, iar Dorneanu le va da cale libera tuturor borfasilor.
Mai mult ca sigur ca Tudorel este sfatuit in demersurile sale tocmai de catre judecatorii CCR - indiferent ca e vb de Dorneanu, Morar, Pivniceru si celelalte slugi PSD-iste.
Fii sigur ca Tudorel nu si-ar da cu capul de pereti daca n-ar avea certitudinea ca CCR ii va accepta toate mizeriile!

Nu e nici cale noua, nici motiv nou-

Exista in prezent=
CPP Art 453 al a) S-au descoperit fapte sau imprejurări ce nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei si care dovedesc netemeinicia hotărarii pronuntate in cauză;
CPC.Art.509 al.5. După darea hotărarii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi infătisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa părtilor;
.

 

Scrii numai t.mpenii!

...ca de obicei.

Aici nu e vb de probe ascunse ci de faptul ca borfasii PSD sunt nemultumiti ca exista prea multe probe impotriva lor.

Tu chiar nu-ti dai seama de penibilul in care te scalzi?

Ba chiar de probe ascunse, cu interdictia

de a fi cunoscute de catre persoana acuzata si avocatul sau, pentru ca reprezinta secret de Stat.
Si Protocoalele privind procedura penala au fost tot secret de Stat.
Deci nu stii cum si nici de ce ai fost condamnat.
.

.

magdalenaferu Rank user: x5 02.08.2018, 13:21

Deci, dupa mintea ta aia preaputin creata, procurorul l-a chemat in instanta pe infractorul X.
Judecatorul intreaba: Care sunt acuzatiile?
Procurorul raspunde: Nu pot spune, ca sunt secret de stat.
Judecatorul: Si ce pedeapsa cereti?
Procurorul: 5 ani cu executare
Judecatorul: Asa sa fie. 5 ani cu executare. Luati-l!

Tu chiar existi, bre neferosule?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor