Ce șanse mai are Tudorel Toader să rămână rector al Universității ”Cuza” din Iași. Detaliile primului tur al alegerilor

Miercuri, 13 Martie 2024, ora 16:35
4459 citiri
Ce șanse mai are Tudorel Toader să rămână rector al Universității ”Cuza” din Iași. Detaliile primului tur al alegerilor
Actualul rector și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader FOTO Hepta

Universitatea ”Al.I. Cuza” din Iași a organizat marți, 12 martie, alegeri pentru funcția de rector. După numărarea voturilor din primul tur, pe primul loc s-a situat profesorul Liviu Maha, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iași, care a obținut 222 de voturi.

Actualul rector și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a adunat doar 191 de voturi, în încercarea de a obține cel de-al 3-lea mandat în fruntea universității ieșene.

Ceilalţi 4 candidaţi au primit următorul număr de voturi:

-prof.univ.dr. Mihaela Onofrei (Facultatea de Economie) - 128;

-prof.univ.dr. Gabriel Claudiu Mursa (Facultatea de Economie) - 121;

-prof.univ.dr. Tudor Luchian (Facultatea de Fizică) - 44 de voturi;

-conf.univ.dr. Adrian Muraru (Facultatea de Filosofie) - 15.

Liviu Maha și Tudorel Toader se vor confrunta în turul 2 al alegerilor, ce va avea loc pe data de 18 martie.

Surse Ziare.com au declarat că, pe grupurile interne de WhatsApp ale profesorilor, candidații care au obținut cele mai multe voturi și nu vor intra în turul al 2-lea, și-au exprimat susținerea și au îndemnat colegii să-l voteze pe profesorul Liviu Maha. Este vorba de profesorii Mihaela Onofrei, Gabriel Claudiu Mursa și Tudor Luchian, care au obținut împreună 293 de voturi.

Candidatul ce cele mai puține voturi, Adrian Muraru, intenționează să depună o contestație privind modul în care au fost organizate alegerile. Într-un document stufos, ce se întinde pe 21 de pagini, acesta descrie, în opina sa, mai multe nereguli comise de Senatul UAIC și Biroul Electoral, care au organizat alegerile pentru funcția de rector.

Prof. univ. dr. Liviu Maha a declarat, imediat după numărarea voturilor din primul tur al alegerilor, că va menține ritmul pe care l-a avut până acum și că va încerca, în continuare, să câștige încrederea cadrelor didactie și a studenților.

,,Îmi exprim recunoștința pentru votul de încredere din primul tur, dar, în același timp, le mulțumesc tuturor membrilor comunității academice pentru că au venit în număr mare la vot. Aceasta a făcut ca alegerile la care am participat să fie reprezentative și semnificative pentru viitorul Universității noastre. Este clar că ne pasă de acest viitor și că vrem să îl schimbăm. Suntem, cum spuneam, alegerile noastre! Si suntem, deci, dornici să facem o schimbare. Rămânem în același ritm, de a sta de vorbă cu colegii, de a răspunde întrebărilor, de a câștiga încrederea”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Maha.

De cealaltă parte, Tudorel Toader își pune baza în comunitatea Universității „Alexandru Ioan Cuza” și promite că va căuta să rezolve problemele existente la nivelul celei mai vechi instituții de învățământ superior din țară, prin comunicare eficientă.

„Voi dezvolta dialogul cu studenții, profesorii și cercetătorii științifici, vom cauta moduri de soluționare a problemelor existente. Voi avea întâlniri la nivel de facultăți, cercetători științifici și studenți. În turul al doilea, rezultatul va fi dat de modul în care se vor reorienta voturile obținute de către ceilalți patru candidați. Am deplina încredere în comunitatea academica a UAIC!", a declarat Tudorel Toader, conform ziaruldeiasi.ro.

Quarterly Report - Editia 4

Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Oficialii de la Transporturi caută soluții pentru a prinde finanțarea nerambursabilă pentru segmentul din Autostrada Unirii care leagă Iașiul de Ungheni și Tg. Neamț. Compania Națională...
Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Șoferul care a priponit calul de bolid și a ieșit la plimbare. "Pe drumurile Moldovei" VIDEO
Proprietar de bolid, dar și al unui cal, un ieșean a decis să iasă la plimbare pe drumurile din județ, probabil pentru a se lăuda cu ce deține. Așa că, s-a suit la volanul autoturismului,...
#tudorel toader, #sanse, #alegeri, #rector, #Universitate, #Iasi, #turul 2 , #stiri Tudorel Toader