Tudorel Toader: S-a facut tot ce se putea pentru extradarea lui Ghita

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 15:26
3299 citiri
Tudorel Toader: S-a facut tot ce se putea pentru extradarea lui Ghita

Ministrul desemnat sa continue la conducerea Justitiei si in Cabinetul Dancila, Tudorel Toader, a precizat ca la ministerul pe care il coordoneaza s-a facut tot ce prevedea legea pentru aducerea in tara a lui Sebastian Ghita.

"Nu este nimic nou in acest caz decat faptul ca Ministerul Justitie a facut tot ce era de facut, a transmis toate documentele cerute de instanta din Serbia. Ministerul Justitiei n-are alte competente decat sa solicite si sa dea informatiile cerute de partea sarba. Ceea ce a si facut. Pentru martie am stabilit o intalnire cu ministra Justitiei din Serbia", a declarat Tudorel Toader inaintea votului de incredere ce urma sa fie dat Cabinetului Dancila.

Intrebat daca poate grabi extradarea lui Sebastian Ghita, Tudorel Toader a spus:

"Discutiile se poarta in baza coordonatelor cooperarii bilaterale. In aceste coordonate se inscriu si cazurile concrete si cele ipotetice".

La finele anului trecut Tudorel Toader declarase ca ancheta in cazul lui Sebastian Ghita nu poate fi grabita.

In cursul diminetii, dupa ce fusese audiata la comisia de specialitate, ministrul desemnat pentru Interne, Carmen Dan apreciase ca in mandatul sau a fost gasit Sebastian Ghita in Serbia si ca privind extradarea acestuia ar trebui sa vorbesca Ministerul de Justitie.

Cercetat in mai multe dosare de coruptie si cu mai multe mandate de arestare preventiva emise pe numele sau, Sebastian Ghita se afla in continuare in Serbia si spune ca nu revine in Romania, unde ar fi persecutat politic.

In Romania, fostul parlamentar a fost vazut ultima oara in noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, cand pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat in calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment in care politistii care il filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghita conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti. Ulterior, masina lui Ghita a fost gasita la locuinta sa, astfel ca politistii au crezut initial ca doarme.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...