Tudorel Toader a revenit in functia de rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 16:38
7104 citiri
Tudorel Toader a revenit in functia de rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Foto: Agerpres/Flickr/Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe cererea de demisie din functia de ministru al Justitiei, ca Tudorel Toader a revenit in functia de rector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

"Ziarul de Iasi" publica un document intern al Universitatii, emis de Biroul Executiv al Consiliului de Administratie, prin care profesorii si colaboratorii sunt informati ca de astazi Tudorel Toader isi reia functia de rector.

Fostul ministru ocupa aceasta functie din februarie 2016, dar a fost suspendat din 23 februarie 2017, din momentul in care a fost numit ministru. Anterior el a mai ocupat si functia de decan al Facultatii de Drept - Universitatea " Alexandru Ioan Cuza" Iasi, in perioada 2004 - 2016.

Toader a fost si judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, in perioada octombrie 2006 - iulie 2016.

Notar si avocat

Odata cu demisia din minister, Tudorel Toader poate activa si ca avocat sau notar, profesii din care a fost suspendat in perioada in care era ministru.

In septembrie 2018, cand presa scria Toader a facut o solicitare la Ministerul Justitiei de a fi numit notar public, acesta a explicat ca este greu de crezut ca va fi vazut, pe viitor, "facand acte notariale".

"Structura mea profesionala este in domeniul dreptului penal, si nu privat sau civil, incat e greu de crezut ca ma veti vedea facand acte notariale pe viitor. E greu de crezut ca eu voi sta in cabinet si voi face acte notariale. Sunt avocat suspendat pe perioada cat sunt ministru, apoi, voi relua profesia de avocatura in zona dreptului penal", a completat Tudorel Toader.

#Tudorel Toader rector, #Tudorel Toader notar, #Tudorel Toader avocat, #Tudorel Toader CCR , #stiri Tudorel Toader