Investitii: Singurul drum de acces spre Delta Dunarii, reabilitat in 2013 *Modernizarea drumului Tulcea - Ceatalchioi - Pardina - Chilia Veche este un proiect ce va primi finantare in acest an

   

Investitia ar urma sa inceapa in acest an. Pentru activitatile derulate de Consiliul Judetean pentru realizarea acestei investitii (expertiza tehnica, studii geo-topo, documentatie de avizare, proiect tehnic si lucrari) administratia judeteana a prevazut, in bugetul pe 2013, suma de 300.000 de lei.

Un proiect gandit de pe mandatul anterior ar putea ca in acest an sa devina realitate. Este vorba despre modernizarea drumului comunal 1, singura sosea care asigura accesul rutier spre Delta Dunarii.

DC 1 are 66 de kilometri si este calea de acces pe uscat dintre Tudor Vladimirescu, suburbia Tulcei, si Chilia Veche. Drumul a fost preluat in administrare de Consiliul Judetean Tulcea pe mandatul lui Victor Tarhon.

Soseaua porneste de la trecerea bac Tudor Vladimirescu, ajunge la iesirea din Patlageanca, trece pe langa Sireasa, ajunge apoi spre iesirea din Ceatalchioi, spre Plauru, apoi pe langa canal Mila 36, pe langa canalul Stipoc, intra in Pardina pe langa canalul Pardina si ajunge la Chilia Veche.

Este un drum comunal pietruit, de pamant sau partial acoperit cu ciment, pe dig, pe care il parcurgi cu masina in aproximativ 4 - 5 ore. Drumul este prost in proportie de 99%, spun chiar autoritatile judetene. Exisa si sectoare de drum cu imbracaminte din beton care alterneaza cu zonele pietruite.

Alte investitii in sistemul rutier prinse in bugetul judetului

Lucrari prinse pe bugetul din acest an: modernizare Nifon - Luncavita, reabilitare Tulcea - Sarichioi - Enisala, reabilitare Slava Rusa - Babadag, reabilitare Sarighiol de Deal - Casimcea - Rahmanu, devoltarea durabila a zonei turistice Niculitel, prin imbunatatirea infrastructurii de acces, drum de acces catre statia de trasfer deseuri Sulina.
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 15:12
Sursa: Obiectiv
Cele mai citite stiri
ACUZAEsII LA ADRESA PRIMARULUI HOGEA: "Singurele sale optiuni de campanie electorala sunt neadevarul si calomnia"
Candidatul liberal pentru functia de primar al municipiului Tulcea, Stefan Ilie il acuza pe actualul ...
Parteneriatul intre Consiliul Judetean si mediul de afaceri este obligatoriu
"Administratia publica trebuie rapid reformata! Este inadmisibil ca oamenilor sa li se inchida usa ...
Obligatii privind regimul armelor si al munitiilor
In conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004, republicata, privind regimul armelor si al ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor