Un stat NATO câștigă de pe urma războiului lui Putin, ocolind sancțiunile: Afacerile cu Rusia la maximum istoric

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 04:18
6642 citiri
Un stat NATO câștigă de pe urma războiului lui Putin, ocolind sancțiunile: Afacerile cu Rusia la maximum istoric
Turcia profită de războiul lui Putin și exportă masiv în Rusia FOTO: Wikipedia

După invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina, pe 24 februarie 2022, mai multe pachete de sancțiuni economice occidentale s-au instituit împotriva Moscovei. Însă, unele țări nu au vrut să impună restricții contra Kremlinului, precum Turcia, stat membru NATO, care a avut exporturi către Rusia, în luna august, ce au urcat la un maximum istoric.

Vânzările de mărfuri și materii prime din Turcia spre Rusia au crescut cu 87,2% anual, până la 738,5 milioane de dolari luna trecută, potrivit agenției de știri Anadolu, citată de Ahval News.

În plus, exporturile totale ale Turciei la Moscova au consemnat o mărire cu 13,1%. Astfel, Rusia a devenit cea mai importantă destinație pentru exporturile turcești, după Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Irak și Italia, au anunțat autoritățile de la Ankara.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a continuat să promoveze relații politice și economice strânse cu omologul său rus, Vladimir Putin, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, călătorind la Soci pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin, luna trecută.

În această săptămână, el a criticat politica Occidentului față de războiul din Ucraina, etichetându-l drept unul provocator. Erdogan a avertizat Vestul să nu subestimeze puterea Rusiei.

Dintre produsele industriale din Turcia, cele chimice au fost cele mai exportate în Rusia, urmate de mașini și accesorii, componente auto, fructe proaspete, textile și materii prime.

Turcia a refuzat să sancționeze Rusia pentru invazia Ucrainei, ea anunțând că oligarhii de la Moscova sunt bineveniți pe malurile Bosforului ca turiști, dar și ca investitori.

Petrolul din Rusia curge încă în Europa: Moscova demascată, totul în secret pe coasta unei țări NATO VIDEO

Exporturile Turciei către Rusia sunt în prezent la cel mai înalt nivel din ultimii 8 ani, ajungând la aproape 3 miliarde de dolari în prima jumătate a lui 2022.

Rezultatele reprezintă o veste bună pentru eforturile președintelui turc Recep Erdogan de a crește exporturile, ca parte a a unui plan numit de el ”un nou model economic”. Însă acesta va frustra aliații NATO ai Turciei, precum Statele Unite și cei din Europa.

Să menționăm faptul că exporturile de metale feroase și neferoase ale Turciei către Rusia au crescut cu 26% față de anul trecut, până la valoarea de 170 de milioane de dolari, în primele șase luni din 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#turcia rusia, #exporturi turcia, #Putin Erdogan, #Rusia Turcia, #afaceri Rusia, #Turcia NATO , #Razboi Ucraina