A fost desemnat cel mai bun oraș turistic din lume din anul 2022. Are doar 290 de locuitori și este considerat locul perfect pentru drumeții VIDEO

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 13:11
48299 citiri
A fost desemnat cel mai bun oraș turistic din lume din anul 2022. Are doar 290 de locuitori și este considerat locul perfect pentru drumeții VIDEO
Cel mai bun oraș turistic din lume este în Spania FOTO turismoalquezar.e

Cel mai bun oraș turistic este spaniol, pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, este de astăzi cel mai bun oraș turistic din lume, așa cum este desemnat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO).

Cel mai bun oraș turistic este spaniol

Alquézar este orașul care a fost desemnat cel mai bun oraș turistic. Are 290 de locuitori și este situat în Huesca, în nordul Spaniei.

Vestea că a devenit cel mai bun oraș turistic a generat o mare bucurie atât în orașul Alquézar, cât și în zona Turismului Regiunii.

Primarul Mariano Altemir descrie această recunoaștere internațională drept un „succes” care vine să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor” . Potrivit celor spuse de acesta, cu un angajament din partea tuturor locuitorilor și a administrațiilor regionale, provinciale și regionale „am obținut recunoașterea internațională”.

Primarul consideră că acest premiu va avea un impact în provincia Huesca și în Aragon. Autoritățile locale așteaptă acum ”Un aflux mare de vizitatori care caută locuri speciale, unde mediul înconjurător a fost îngrijit. Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă locuri de muncă și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu”, a adăugat el, scrie ziarulromânesc.es

Cum se ajunge la Alquézar

Organizația Mondială a Turismului a realizat acest concurs pentru a recunoaște acele orașe care constituie un exemplu notabil de turism rural și angajamentul față de sustenabilitate. Premiul recunoaște destinațiile rurale care adoptă turismul ca motor de dezvoltare și noi oportunități de angajare, păstrând și promovând valorile și produsele comunitare. În această ediție, au fost selectate un total de 136 de locuri din 57 de țări de pe cele cinci continente.

Din Barcelona cea mai bună opțiune este să mergeți pe autostrada A-2 spre Lleida. În Lleida trebuie să ajungeți la ieșirea Almacelles-Huesca și apoi pe autostrada A-22 care trece prin orașele Binefar și Monzón.

Prima ieșire indică Barbastro, Ainsa, Benasque și Alquézar.

Continuând de-a lungul drumului național, veți vedea indicatoarele pentru „Parque de Guara”. De aici este semnalizată întreaga porțiune până la Alquézar.

Dacă veniți din Madrid, Zaragoza și Huesca, trebuie să mergeți în direcția Barbastro și Lleida. La câțiva kilometri după Huesca puteți merge pe autostrada A-22. După aproximativ 15 km trebuie să urmăriți ieșirea care indică A-1229 Abiego – Alquézar. În 20 km veți ajunge la Alquézar, potrivit turismoalquezar.

Este locul perfect pentru sporturi precum canyoning, drumeții, călărie și ciclism montan. Acest orășel are și exemple de artă rupestră în Parcul Cultural Vero River, desemnat Patrimoniu Mondial.

De asemenea, remarcabile sunt castelul său, Santa María la Mayor (monumentul cel mai vizitat din regiune) cu mănăstirea sa cu capiteluri romanice și orgă, împreună cu numeroasele sanctuare. De asemenea, merită o excursie la Muzeul Etnologic Casa Fabián, pentru a cunoaște istoria acestui loc și a regiunii Somontano, cunoscută pentru vinurile sale excelente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
#turism, #Spania, #drumetii, #Calatorii , #Spania
Comentarii