Cum a reușit o tânără să viziteze toate țările din lume în numai doi ani. Povestea de succes a unui influencer în turism

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 21:37
3744 citiri
Cum a reușit o tânără să viziteze toate țările din lume în numai doi ani. Povestea de succes a unui influencer în turism
FOTO Instagram/ jessicanabongo

Jessica Nabongo, o tânără ugandezo-americană, este prima femeie de culoare care a reușit să călătorească și să documenteze în toate țările din lume.

Pe 6 octombrie 2019, în timp ce avionul ei ateriza în Seychelles, influencerul de turism a privit pe fereastră, pregătindu-se pentru momentul important care urma să aibă loc. Nu numai că urma să devină membră a unui club prestigios alcătuit din foarte puține persoane care au călătorit în toate țările din lume, dar urma să devină prima femeie de culoare care a documentat acest lucru, potrivit cnn.com.

Nabongo a fost însoțită de 28 de prieteni și rude, care au venit cu avionul pentru a călători cu ea în acel ultim zbor.

A fost nevoie de peste 450 de zboruri, dar a reușit să ajungă în toate cele 195 de țări recunoscute de ONU de pe glob.

Experiența a fost obositoare - Nabongo a efectuat peste 170 de zboruri într-un an și spune că a fost aproape să renunțe de mai multe ori.

"Au fost mai multe momente în care s-a instalat panica și mă gândeam: "Doamne, oare asta va duce la un eșec public?"", spune ea pentru CNN Travel.

De atunci, Nabongo a scris o carte, "Prinde-mă dacă poți", în care și-a prezentat în detaliu experiențele din țările pe care le-a vizitat.

Denumită după popularul ei blog, cartea povestește călătoria ei record, concentrându-se asupra a 100 dintre cele 195 de țări pe care le-a vizitat.

"Sunt un tocilar al geografiei", spune Nabongo despre decizia sa de a accepta provocarea, explicând că era ceva ce își dorea să facă cu cel puțin un deceniu înainte de a o încerca efectiv.

Femeia susține că a fost dezamăgită de Machu Picchu, pentru că „arată exact ca în poze”, iar Bali și Maroc nu au impresionat-o, însă a fost impresionată de Yemen, Afganistan și Sudanul de Sud.

"Este vorba despre normalizarea existenței noastre, pentru că, da, chiar și în 2022, sunt adesea singura persoană de culoare într-un avion de 300. Pot să călătoresc zile întregi și să nu văd niciodată pe cineva la același capăt al spectrului de culori. Misiunea mea este de a crea spațiu”, spune influencerul.

#turism, #Calatorii, #vacante, #influencer , #stiri life style