Țara care își redeschide granițele pentru vizitatori de la 1 aprilie

Miercuri, 09 Martie 2022, ora 10:57
4307 citiri
Țara care își redeschide granițele pentru vizitatori de la 1 aprilie
Kuala Lumpur, Malaezia FOTO cities.new7wonders.com

Restricțiile impuse de pandemia de Covid sunt ridicate treptat în întreaga lume, iar țări care au interzis accesul străinilor își redeschid granițele.

Una dintre aceste țări este Malaezia, care își va redeschide granițele pentru vizitatorii internaționali începând cu 1 aprilie, permițând călătorilor care sunt complet vaccinați împotriva Covid-19 să intre în țară fără carantină, a declarat prim-ministrul Ismail Sabri Yaakob, anunță publicația The Straits Times.

Vizitatorii vor fi supuși testelor înainte de plecare (RT-PCR) și la sosire (RTK-Antigen sub supraveghere profesională) la 24 de ore de la sosire.

În prezent, vizitatorii pot intra în Malaezia doar prin Singapore și Langkawi și doar cei complet vaccinați.

Într-un discurs transmis în direct de mai multe rețele naționale de televiziune, Datuk Seri Ismail a spus că redeschiderea frontierei face parte din trecerea la faza „endemică” a vieții cu virusul.

Malaezia și-a închis granițele în urmă cu doi ani, pe 18 martie 2020, când pandemia de coronavirus se răspândea rapid în întreaga lume.

”Guvernul a decis să redeschidă granițele țării la 1 aprilie. Cred că acest lucru a fost mult așteptat de oameni. Acest anunț va stimula și economia în ansamblu, în special industria turismului, care a fost grav afectată de pandemie”, a spus el.

Călătorii care doresc să intre în Malaezia trebuie doar să descarce aplicația de urmărire MySejahtera și să completeze un formular de călătorie înainte de plecare.

Turiștii internaționali nu vor mai fi obligați să aplice pentru MyTravelPass, care va fi eliminat.

Deși măștile vor fi în continuare obligatorii în timpul fazei de tranziție, Ismail a anunțat o nouă relaxare a regulilor Covid-19 începând cu 1 aprilie.

Persoanele nevaccinate vor avea voie să treacă peste granițele de stat și nu vor mai exista limite ale orelor de deschidere sau ale capacității spațiilor comerciale și de restaurante.

Malaezia și-a menținut economia deschisă, în ciuda valului Omicron al pandemiei, numărul de cazuri zilnice atingând maxime record și spitalizările în jurul valorii de maxim cinci luni.

Malaezia a înregistrat luni 26.856 de cazuri noi zilnice (7 martie).

Aproape 80% din populația totală a Malaeziei a fost complet vaccinată, în timp ce 64% dintre malaezieni au luat o doză de rapel.

De asemenea, țara și-a ușurat treptat protocoalele privind virusul. Contactele apropiate asimptomatice ale pacienților cu Covid-19 nu mai sunt obligate să treacă în carantină obligatorie. De asemenea, Malaezia a renunțat la o cerință potrivit căreia turiștii care sosesc să fie supuși testării în termen de șase zile de la sosire pe banda de călătorie (aeriană și terestră) cu Singapore, a celor vaccinați.

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Elon Musk a declarat luni seară, 19 februarie, că primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este...
România înregistrează al patrulea deficit comercial din UE. Ce decalaje au apărut anul trecut între importuri și exporturi
România înregistrează al patrulea deficit comercial din UE. Ce decalaje au apărut anul trecut între importuri și exporturi
Pe parcursul anului 2023, România s-a clasat pe locul al patrulea în Uniunea Europeană din perspectiva deficitului de cont curent, conform unor informații recente compilate de Eurostat....
#turism, #vacanta, #malaezia , #Turism