Românii încep să varieze concediile făcute în Grecia sau Turcia. "Circuitul Chile-Argentina-Brazilia este sold-out"

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 23:13
5660 citiri
Românii încep să varieze concediile făcute în Grecia sau Turcia. "Circuitul Chile-Argentina-Brazilia este sold-out"
Circuite în America de Sud, preferate de turiștii români în 2023 FOTO Pixabay

Din ce în ce mai mulţi români optează pentru destinaţii inedite, mai puţin vizitate până în prezent, precum şi pentru destinaţii îndepărtate, exotice, circuite şi croaziere oceanice şi maritime.

Un touroperator specializat pe produse turistice tip premium şi de circuit, printre destinaţiile inedite ale anului 2023 se numără Polinezia Franceză, Arabia Saudită, Angola, Gabon, Algeria, Trinidad şi Tobago sau Cercul Arctic.

Deja există şi câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro şi Nepal – Bhutan), iar cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include şi o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei şi cel al Portugaliei.

Compania remarcă o creştere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar şi fluviale, pentru anul viitor, unde rezervările au crescut cu aproximativ 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

”Alături de destinaţiile turistice clasice, din ce în ce mai mulţi români optează pentru destinaţii inedite, mai puţin vizitate până în prezent, precum şi pentru destinaţii îndepărtate, exotice, circuite şi croaziere oceanice şi maritime”, arată unul dintre cei mai cunoscuţi touroperatori din România.

Există acea categorie de turişti, care doresc să aprofundeze cât mai mult o destinaţie, să cunoască tradiţiile, obiceiurile, cultura sau gastronomia locului. În funcţie de cerere, topul ţărilor incluse de companie în „marile circuite”, pentru 2023, este condus de: Argentina, Columbia, Cuba, Israel, Thailanda, Vietnam, Tunisia, Iran, Irlanda şi Portugalia.

De asemenea, pentru anul viitor sunt pregătite 40 de circuite noi, dintre care se evidenţiază: Canada & Yellowknife – Aurora Boreală (plecare pe 24 februarie 2023), Uganda-Ruanda (plecare pe 2 martie), Marele Circuit al Pakistanului (plecare pe 24 martie), Australia şi Uluru – Noua Zeelandă (plecare pe 25 aprilie), Guyana, Surinam, Trinidad şi Tobago (plecare pe 26 aprilie), Polinezia Franceză (programată pentru iunie 2023), Angola şi Gabon (plecare pe 26 iunie), „Acasă la Heidi – Elveţia văzută din tren” (plecare pe 28 iunie), Algeria şi Tunisia (plecare pe 3 octombrie).

De asemenea, se remarcă o creştere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar şi fluviale, pentru anul viitor. La acestea, rezervările au crescut cu aproximativ 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Topul celor mai solicitate croaziere este condus de cea la Cercul Arctic (plecare pe 16 iunie), urmată de o croazieră fluvială trans europeană Strasbourg – Budapesta, pe fluviile Rin şi Dunăre (plecare pe 18 aprilie), croazieră mediteraneeană în Cipru, Israel şi Egipt (plecare pe 4 iunie), croazieră Islanda – Scoţia – Irlanda (plecare pe 8 august), croazieră pe Marea Roşie – Egipt, Iordania, Arabia Saudită (plecare pe 24 martie) şi croazieră în Golful Persic (plecare pe 16 februarie).

Deja există şi câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro şi Nepal – Bhutan).

Cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include şi o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei şi cel al Portugaliei.

Turoperatorul a alcătuit şi un top al cererii privind tipul de produs turistic, pentru 2023: Circuite combinate între mai multe ţări; Mari circuite dedicate unei singure ţări; Croaziere; Sejururi în destinaţii calde.

A început și Copa America! Ce a făcut Argentina lui Messi în meciul de debut VIDEO
A început și Copa America! Ce a făcut Argentina lui Messi în meciul de debut VIDEO
A 48-a ediție a Copa America a debutat în Statele Unite ale Americii cu meciul dintre Argentina și Canada, din Grupa A. Partida, care a avut loc pe Mercedes-Benz Arena din Atlanta, s-a...
Cât cheltuie un turist străin la noi în țară. Cei mai mulți bani se duc pe cazare și mâncare
Cât cheltuie un turist străin la noi în țară. Cei mai mulți bani se duc pe cazare și mâncare
378.800 de turiști străini au vizitat România în primul trimestru din 2024, iar cheltuielile lor au depășit cu mult un miliard de lei, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică...
#turism, #Brazilia, #Chile, #vacanta exotica, #croaziere lux , #turism
  1. Un oftalmolog de top dezvăluie motivul surprinzător pentru care nu ar trebui să porți gene false
  2. De ce unii oameni fac toxiinfecție alimentară, iar alții nu, chiar și atunci când mănâncă același lucru. Ce rol are consumul de alcool
  3. Horoscop zilnic. Duminică, 23 iunie. Zodia care va pleca într-o călătorie
  4. Bancul zilei: Cum se răspunde la întrebarea dacă fumezi
  5. Șase luni de așteptare și chin pentru un simplu RMN. Soluția care poate permite accesul mai rapid la analizele de specialitate
  6. Un castor a fost surprins la scăldat în râul Timiș, într-o pauză de ros lemn VIDEO
  7. Marș pro-LGBT în Capitala Culturii. “Am fost vreo 2.000 de oameni, marea majoritate tineri, foarte tineri și extrem de tineri.” Contramanifestație cu icoane
  8. Batonul de ciocolată pentru care oamenii călătoresc mii de kilometri. "Este o nebunie ceea ce se întâmplă" VIDEO
  9. Plajele sunt extinse chiar în sezonul estival în două stațiuni de pe litoral. Unde au loc lucrările de înnisipare
  10. Cel mai urât câine din lume i-a adus stăpânei 5.000 de dolari. De câte ori a concurat pentru acest titlu VIDEO