Bărbat blocat pe munte, recuperat cu elicopterul. Era îmbrăcat în pantaloni scurți și pantofi sport

Vineri, 24 Martie 2023, ora 11:07
1566 citiri
Bărbat blocat pe munte, recuperat cu elicopterul. Era îmbrăcat în pantaloni scurți și pantofi sport
Elicopterul Salvamont Prahova FOTO Captură Video Facebook/ Salvamont Prahova

Un bărbat care a rămas blocat în zona Văii Caraiman a fost recuperat, vineri dimineaţă, cu ajutorul elicopterului, după ce a petrecut noaptea pe munte, el fiind echipat cu pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, bărbatul de 35 de ani a cerut, joi seară, ajutorul salvatorilor montani, anunţând că este undeva în zona Văii Caraiman, fiind în imposibilitatea de a mai înainta.

Persoana în cauză a povestit că a vrut să facă o tură de antrenament, a urcat pe Valea Cerbului, apoi a luat-o pe Brâna Caraimanului, iar la un moment dat nu a mai putut înainta şi a coborât pe sub brână, direct spre Valea Caraimanului.

Bărbatul era echipat în pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire.

Trei salvatori montani aflaţi de serviciu la Baza Salvamont Baba Mare au plecat în căutarea lui, însă, din cauza întunericului, a zonei extrem de dificile, a riscului ridicat de avalanşă şi a faptului că telefonul bărbatului nu mai avea baterie, salvamontiştii s-au retras în bază, în jurul orei 02,00, fără a-l găsi pe apelant.

La prima oră a dimineţii, salvamontiştii au solicitat elicopterul de la POA Braşov, iar bărbatul a fost identificat. Un salvator montan a fost troliat la acesta şi a fost extras din zona de abrupt.

"În afară de o uşoară hipotermie şi mai multe escoriaţii la membrele inferioare, persoana era într-o stare bună, dar a fost totuşi transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, pentru evaluare medicală suplimentară. (...) Fiind o fire sportivă, el s-a mişcat toată noaptea şi a evitat să intre în şoc hipotermic, temperatura fiind negativă, noaptea trecută, la 1.800 m altitudine", arată sursa citată.

#turist blocat munte, #pantaloni scurti, #pantofi, #salvamont , #stiri sociale