Turistă în vârstă de 63 de ani, rănită pe un traseu închis, în apropiere de Cabana Mălăieşti

Sambata, 25 Martie 2023, ora 15:04
1442 citiri
Turistă în vârstă de 63 de ani, rănită pe un traseu închis, în apropiere de Cabana Mălăieşti
Imagine de la locul intervenției FOTO News.ro

Salvamontiştii de la Râşnov şi un elicopter SMURD au intervenit sâmbătă, 25 martie, pentru preluarea unei turiste care a alunecat pe gheaţă în apropiere de cabana Mălăieşti. Femeia se afla, împreună cu un grup de turiste, într-o zonă dificilă, care este închisă pe timp de iarnă, traseul fiind acoperit cu gheaţă.

Turista, în vârstă de 63 de ani, făcea parte dintr-un grup de şase femei care sâmbătă cu plecat de la cabana Mălăieşti către cabana Diham, pe un traseu acoperit cu gheaţă. La 20 de minute de la intrarea în traseu, femeia a alunecat şi s-a rănit, însoţitoarele ei solicitând ajutor.

O echipă de la refugiul Salvamont Mălăieşti i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o pe rănită până în zona unde un elicopter SMURD a putut ateriza.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului că în această perioadă turiştii se expun în continuare unor pericole dacă intră pe traseele montane care sunt închise iarna. În aceeaşi zonă în care a alunecat femeia rănită sâmbătă, salvatorii montani au intervenit şi la sfârşitul săptămânii trecute pentru recuperarea unei turiste care s-a accidentat.

#turista ranita, #traseu inchis, #salvamont , #Salvamont