Vacanță în România sau în străinătate? "Mă duc tot în Bulgaria, deși mi-am luat țeapă"

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 17:10
8232 citiri
Vacanță în România sau în străinătate? "Mă duc tot în Bulgaria, deși mi-am luat țeapă"
Imagine panoramică de pe litoralul bulgăresc FOTO Pixabay

Vacanța de Sărbători a românilor se încheie oficial pe 7 ianuarie, odată cu Sărbătoarea Sfântului Ion și unii sunt deja cu gândul la sezonul cald și la concediile de pe litoral.

Un român a stârnit o dezbatere în mediul online, într-o postare în care pledează pentru vacanțele petrecute în România și îi ironizează pe cei care aleg Bulgaria sau Grecia.

"Snobul din mine îmi spune clar că trebuie să admir Bulgaria sau Grecia"

"Sunt oarecum uimit de perseverența românului de a merge în Bulgaria (sau alte meleaguri) deși curg recenziile negative ale celor ce au fost acolo.

Atâtea relatări despre țepele din hotelurile (pardon - resorturile) din Bulgaria. Alea minunate, mirifice, superbe.

Cum ar veni: Io mă duc tot în Bulgaria, deși mi-am luat țeapă (sau știu că și-au luat alții) da ' nu mă las... Că doar nu mă fac de râs să merg in România, neah...

Doar n-am ajuns așa nașpa să-mi fac vacanțele în Românica mea nașpa.

Io sunt mare ROMÂN adevărat, ba chiar și mare patriot și mă bat cu pumnul în piept!

Ce mai contează că țărmul bulgăresc împarte aceeași Mare Neagră cu cel bulgăresc? E mai mișto la bulgari (deși în gândul meu știu clar că e invers). Dar hei! Eu trebuie să fiu SNOB și să zic: Neah! E mai mișto la bulgari!

Și dacă toți sunt snobi și se laudă că au fost acolo și dincolo pe la bulgari sau greci sau etc... trebuie să zic și io' că am fost acolo!

Băh, e musai! Că altfel mă fac de cacao că nu-s în trend cu lumea bună.

Oi fii eu cu gura mare, patriot, ba chiar naționalist, da' trebuia să merg și în Bulgaria sau Grecia ca să le dau peste nas amărăștenilor.

Păi ce? Se compară Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach cu Mamaia, Eforie sau doamne ferește Olimp?? Nici nu mai zic de Venus, Saturn, Jupiter, astea pe sărăkie.

Snobul din mine îmi spune clar că trebuie să admir Bulgaria sau Grecia că ăsta-i trendu', că altfel mă fac de râs. Și-mi mai spune că trebuie să detest tot ce e frumos în România și să nu-mi mai placă nimic ce-i românesc.

Eu nu cred că totul e "bine și frumos" în stațiunile românești (nici pe litoral, dar nici la cele montane sau balneoclimaterice). Ok, așa e! Dar de aici și până la a ponegri tot ce e românesc, pentru mine este de neînțeles!

Multe țări au frumuseți aparte, au atuurile lor turistice: unele au mare, au plaje și mult soare, altele au munți înzăpeziți cu păduri seculare, unele au câmpii cu flori, altele au râuri, unele au un fluviu cu mii de specii de animale, pești și păsări.

Hai ghici, cititorule care-i țara din Europa care are TOATE astea???.

Bingo! Ai ghicit! E ROMÂNIA!

Dacă chiar te dai român, descoperă România cu bune și cu rele, bucură-te de ceea ce e românesc în țara ta, critică ce nu e OK, arată-ne pulsurile și minusurile locației unde ai fost.

Eu mă consider român pe de-a întregul (deși jumate-s ungur), dar voi aprecia mereu această țară-unicat în Europa! E țara mea și-i cea mai frumoasă țară!", a scris acesta pe grupul Am fost acolo, de pe Facebook.

"Lăsați, că e plină Grecia de manele și maneliști"

În comentarii, părerile sunt împărțite. Cei mai mulți relatează experiențele pe care le-au avut în vacanțe în România și motivele pentru care aleg alte destinații.

"În 90 % din cazuri în România, întâlnești maneliști sau cocalari. Dacă mergi la munte îți urlă manele de la vecini până dimineața, dacă mergi la mare urlă muzică pe plajă și maneaua la restaurant, de ajungi mai obosit decât ai plecat. Poți număra pe degete zonele, locațiile unde ești respectat ca și turist!! De ce crezi că anul trecut Grecia a fost plină de români? Ne-am săturat de ciobani și de manele. Vrem liniște, apus de soare, curățenie, mâncare bună!".

"Lăsăți, că e plină Grecia de manele și maneliști. Mai nou se plângea cineva că se auzeau manele în Zanzibar. Paradoxal, știu cel puțin 5 zone "libere" de aceste aceste ritmuri în România."

"Oare tu ai vreo afacere în turism pe litoralul românesc? Și eu sunt unul care mi-am promis că nu mai merg niciodată pe litoralul românesc. Viața e prea scurtă ca să nu mă bucur de locuri unde sunt respectat. Ultima mea experiență a fost Mamaia 2018 și gata, m-am săturat de turismul infect de la noi."

"Da, România este țara mea și o iubesc. Dar când fac un calcul și văd că pe un sejur de o săptămână plătesc dublu sau chiar mai mult decât în Bulgaria, prefer să optez pentru Bulgaria. Și când mai constat că serviciile oferite de litoralul românesc lasă de dorit prefer să merg în altă țară. Am fost în Bulgaria de mai multe ori și serviciile, condițiile, prețurile și tot ce mai vrei tu, nu m-au dezamăgit niciodată."

"Nu te consideră nimeni că fiind o persoană cu bani dacă îți faci concediile în afara țării. Este tocmai invers. Ai bani dacă mergi în România în concediu."

"Cât de patriot poți fi, să dai 3000 de euro pe 3 zile cu mic dejun la Sinaia, fără nimic altceva, sau 2100 de euro, cu avion și totul inclus, 7 zile la ...să zicem turci?

Îți piere patriotismul când la ei e sub 5 lei benzina, 2 lei tramvaiul, 3 lei o cafea la MC, să ai cu ce compara la noi. Deci, moare patriotismul, dragostea de turismul național. Asta dacă nu ești bugetar și plătești cu banii de la stat."

"În fiecare zi am trecut granița la "proștii" de bulgari"

"Anul asta am stat câteva zile într-un apartament în Mangalia. În fiecare zi am trecut granița la "prostii" de bulgari. Ce să vezi, ei au plaje întinse și libere, fără hoteluri, dughene, posesori de șezlonguri care închiriază ca și cum ar vinde zilnic prăpăditul ăla de plastic.

Iar Grecia nu poate fi jignită prin comparație cu nicio altă țară. Am văzut marea la italieni sau francezi, dar lipsește farmecul Greciei, cel puțîn pentru mine.

Problema principală nu e că nu ai găsi o cazare ok și pe la noi. Mai sunt. Dar odată ce treci gardul, te mănâncă leopardul. Ajungi în aceleași locații, plaje, drumuri cu jeg, țepe și manele. Măcar în concediu vreau să mă simt bine."

"Acum ceva timp exista o persoană care spunea că e o rușine să știi o limbă străină, că trebuie să fim naționaliști. Cam așa e și cu articolul asta. Calitatea și educația contează. Degeaba suntem naționaliști dacă educația e zero, lăcomia e mare și condițiile mizere. Românul vrea să deschidă o afacere azi și să aibă profit de ieri."

"Incomparabil mai bun litoralul bulgăresc față de cel românesc, din toate punctele de vedere (nisip mai fin, apă mai curată, plajă mai curată, hoteluri renovate, tarife mai mici, personal amabil...Cam că la noi, dar invers.

Dar fii naționalist și mergi la noi în continuare, nu te deranjăm!"

"Ani de-a rândul am fost la noi la mare. Scump, murdar, manele, șezlonguri ocupate cu prosoape, hoteluri și plaje care lasă de dorit.

Am fost la bulgari și am fost mai mult decât mulțumiți. Cu bani mai puțini, camera uriașă, condiții mult mai bune, plajă curată, hotelul de asemenea.

Am fost la greci și sincer, și acolo am ieșit mai bine decât la noi. Iar marea e incomparabilă!

Și atunci?! Despre ce patriotism vorbim??? Așteptăm prețuri decente și cazări pe măsură și atunci, probabil, vom mai merge și la noi la mare! Altfel...".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
#turisti romani, #vacante, #2023, #Romania, #litoral romanesc, #vacante Grecia, #vacante Bulgaria , #stiri vacanta
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
A luat teapa in Bulgaria pe bani putini, in Romania pe multi.