Cât de siguri sunt turiștii străini în România. Sunt avertizați să nu lase băuturile nesupravegheate în cluburile de noapte

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 23:09
2742 citiri
Cât de siguri sunt turiștii străini în România. Sunt avertizați să nu lase băuturile nesupravegheate în cluburile de noapte
România este considerată o țară sigură FOTO Unsplash

Peste un milion de turiști străini au fost cazați în hotelurile din România în primele nouă luni ale anului 2022, iar aceștia au cheltuit 3,157 miliarde de lei în țara noastră.

Potrivit platformei Travel Safe - Abroad, România are un scor de 80 de puncte când vine vorba de siguranță. Punctajul este mare dat fiind că sunt considerate ca fiind sigure pentru turiști țările care obțin între 66 și 100 de puncte. Cu toate acestea, există două categorii la care țara noastră nu a primit cele mai bune calificative.

Cât de sigură este România

Risc per total - scăzut

”Per total, România este o țară sigură pentru turiști și este considerată o destinație primitoare”, notează sursa citată.

Risc transport și taxi - scăzut

Cu toate că riscul este cotat ca fiind ”scăzut”, este menționat riscul ca turiștii să fie taxați prea mult de către taximetriști, profitând că nu știu limba și moneda.

Risc hoți de buzunare - scăzut

”Astfel de furturi mărunte sunt probabil cele mai comune infracțiuni care ar putea avea loc în România, fiind mai frecvente în orașele mari sau în preajma obiectivelor turistice importante. Chiar și așa, este o rată considerabil mai mică decât în alte destinații”, menționează sursa citată.

Risc dezastre naturale - scăzut

La această categorie Bucureștiul este dat exemplu ca fiind ”oarecum vulnerabil” în fața unui cutremur. De asemenea, este menționat și că anumite zone ale țării ar putea deveni inaccesibile din cauza ploilor abundente sau ninsorilor.

Riscul atacării oamenilor în locuri publice pentru a fi jefuiți - mediu

În România sunt raportate cazuri în care oamenii sunt atacați pe stradă pentru a fi jefuiți, astfel că riscul este considerat unul mediu pentru turiști.

Risc terorism - scăzut

România este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume când vine vorba de atacuri teroriste.

Risc înșelătorii - mediu

România nu duce lipsa de escroci, astfel că turiștii sunt sfătuiți să evite oamenii care îi abordează pe stradă încercând să le vândă diverse lucruri. De asemenea, turiștii sunt avertizați și să nu își lase nesupravegheate băuturile în cluburile de noapte deoarece riscă să le fie strecurate în pahar droguri sau alte substanțe.

Risc pentru femeile care călătoresc singure - scăzut

Deși România este considerată o țară sigură pentru femeile care călătoresc singure, acestora le este recomandat să evite străzile pustii și slab luminate, să evite zonele rău famate și să nu intre în vorbă cu persoanele străine care au un comportament ciudat, lucru general valabil în orice destinație de altfel.

Unde se clasează România la nivel global ca siguranță

Cu un scor de 80 de puncte, România este printre cele mai sigure țări la nivel global, conform sursei citate. Islanda are cel mai mare scor - 95. Alte exemple care se clasează înaintea României sunt Danemarca (94), Austria (92), Singapore (90), Elveția (89), Canada (88), Slovenia (87), Finlanda (86), Germania (85), Polonia (84), Ungaria (83), Spania, Suedia (83).

Pe de altă parte, România a obținut un scor mai bun decât Emiratele Arabe (79), Italia (77), Marea Britanie (77), Grecia (73) sau Republica Moldova (67).

România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început construcția a ceea ce va fi în cele din urmă cea mai mare bază militară europeană a alianței NATO, în timp ce blocul transatlantic încearcă să își consolideze...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#turisti Romania, #siguranta, #Romania , #stiri sociale