30 de persoane, printre care și copii, au rămas blocate la o cabană din Păltiniș. Drumul spre stațiune a fost închis

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 19:51
2095 citiri
30 de persoane, printre care și copii, au rămas blocate la o cabană din Păltiniș. Drumul spre stațiune a fost închis
Drumul spre stațiunea Păltiniș a fost închis din cauza zăpezii FOTO ISU Sibiu

Pompieri militari, jandarmi montani şi salvamontişti au intervenit duminică seară, 5 februarie, pentru, evacuarea a 30 de persoane, de la o cabană din zona Şanta, aflată la ieşirea din staţiunea Păltiniş.

Acestea au rămas blocate din cauza zăpezii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan.

”Pompierii militari ai ISU Sibiu intervin în aceste momente la ieşirea din staţiunea montană Păltiniş spre Şanta, la o unitate turistică pentru a evacua persoanele cazate acolo. Din primele informaţii este vorba de 30 de persoane - 18 adulţi şi 12 minori. La faţa locului intervin următoarele forţe: o autospecială de primă intervenţie cu şenilată, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă a grupei operative. De asemenea, pompierii sunt sprijiniţi de jandarmii montani din cadrul IJJ Sibiu şi de Salvamont Sibiu”, a precizat Andreea Ştefan.

Conform sursei citate, drumurile de acces spre unităţile turistice din zona Păltiniş - Şanta sunt blocate în totalitate de depunerea ”unui strat foarte mare de zăpadă”.

Tot duminică, 50 de turiști au rămas izolați în cabana Capra, în urma unei avalanșe.

În Galați, 30 de mașini au rămas înzăpezite pe un drum județean, între localitățile Măcișeni și Valea Mărului. Mai multe utilaje au fost trimise pentru a le scoate de pe drumul înzăpezit.

#turisti, #blocati, #cabana, #Paltinis , #eveniment